Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разни мисли и идеи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разни мисли и идеи

Някъде на някакво кафенце с един приятел,говорихме за ауспуси и той ми спомена,че некъде гледал ауспух който вътре ламаринките му били сложени под формата на витло.Та днеска цял ден ме мъчи тази мисъл.Ако сцепя ауспуха и наредя ламарини в формата на витло,ще подобри ли по някакъв начин работата на цялата система.Според мен ще се получи някакво завихряне,но дали ще има ефект от цялата хамалогия не знам.Просто искам да видя мнения на по вещите в тази област
    Yamaha Dt 125 R > Suzuki DRZ 400 E > Beta Rev 3 "06" > KTM 520 EXC

От: Разни мисли и идеи

Няма как да се подобри работата на двигателя защото това витло ще се влияе от неговата работа,колкото повече навиваш масура толкова повече витлото ще се върти.Поне за мен няма никакъв смисъл от това,освен ако не искаш да се гъзариш с него.Най много да си скапеш ауспуха!Твоя приятел да не е гледал Американски чопър,обикновено там сътворяват такива неща.
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Ламарини под формата на витло,продълговати от началото на гърнето до края.Никакво въртене не съм споменавал Мисля,ако не се лъжа разбира се че дадения ауспух дето е гледал бил на ктм 400.Не знам ще се поровя в нета още да видя няма ли да видя нещо,и дали въобще ще има какъвто и да е било ефект

Коментар

Мойто е такова FMF титан една трета от целия обем в края е в форма на витло.Освен странният шум който издава работи толкова добре колкото и оргиналното.Със сигурност е изчислявано и то за моя мотор wr 250 f но за мен разлика с оргиналното и FMF-а няма.
        Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=...9,r:1,s:0,i:71 е за е тва говоря

Радо,случайнп да можеш снимка някаква да ми покажеш на твоя да видя за какво иде реч ??

Коментар

Няма как да го снимам без да го разглобя.Откриx го случайно когато сменяx вата.
            Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Имаше такова и на ТТ600 почти на изхода на оригиналното гърне. Ама какво прави там и защо е сложено.... е велика тайна на шаманите владеещи изходящите газове. Сега като се замисля ... от прав ауспух газовете излизат доста хаотично - в различни посоки някак а това сигурно ги подрежда въртеливо. Ама защо пък трябва да излизат подредени????
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

А де...Все пак мисля да направя експеримента аз.Само че няма да го правя по цялата дължина както го мислех от начало,а само към края.Иначе ще почне да изхвърля газовете прекалено бързо и ще се промени работата на мотора и евентуално ще изгуби част от мощността.

Коментар

Да се постигне правилно отвеждане на газовете е цяла наука.Работа на за няколко души умни глави да мерят изчисляват поне месец с апаратура която никой от нас няма.Дано случайноста е с теб успех в начинанието.

Коментар

Времето ще покаже.Ще се допитам до няколко авто и мото монтьори,па ще видим кво ще излезе.Мерси!

Коментар

С две думи, не се занимавай с глупости ами отивай да караш. Ако толкова искаш добро газо-отделяне, сваляй главата и почвай да полираш.
                      Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от Vendettius Преглед на мнение
                        А де...Все пак мисля да направя експеримента аз.Само че няма да го правя по цялата дължина както го мислех от начало,а само към края.Иначе ще почне да изхвърля газовете прекалено бързо и ще се промени работата на мотора и евентуално ще изгуби част от мощността.
                        Всичко което тикнеш вътре,независимо с каква форма е, ще увеличи съпротивлението и ще влоши работата на двигателя.Но пък тръпката да опиташ си заслужава.Успех

Коментар

Сега като се замисля изгорелите газове при FMF-а излизат право назад без да се разсейват на посоки май само за това е тази система.

Коментар

Сегашния ми който ако не се лъжа е оригиналния,изкарва газовете в 4 точки под формата на квадрат.

Коментар

Мисля, че говорите за това

Моя FMF Q2 е същия и се чудя дали да не махна тази щуротия, че по ми прилича на тапа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X