Напоследък много често взе да ми пада веригата проблема дойде след като веднъж беше се скъсала майката(там от където се откача) и сложихме майка от друга верига.Гумата е изтеглена максимално назад за да се опъне максимално.Когато падне я слагам почти без никакви усилия чудя се дали да не махна 1 звено за да се опъне веригата или трябва да купувам нова ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Yamaha ttr-125 пада верига
Свий
X
-
От: Yamaha ttr-125 пада верига
Най вероятно е разтеглена.
Пробваи като е качена на задния венец да хванеш веригата отзад (както е на венеца) и да издърпаш. Ако се вади и се показва повече от половината на зъба значи е за смяна. (не знам дали го обясних много добре ама...)
Може и да извадиш едно звено но с разтегната верига караш на риск - не знаеш в кое дере ще те остави, скъсана чупи капака на двигателя а ако ти се заплете и блокира задното колело при по висока скорост....
Все пак по евтинките вериги са към стотина лева, комплект венци - към 60.
-
Премери я като въртиш задното колело ,ако на миоменти ту е опъната а след малко отпусната, значи е разтеглена.За твоя мотор е евтина веригата , мисля че е стъпка 428 ,някаде кам 60 лева е маркова верига за твоя мотор а и менте да сложиш мото5ра не е силен и няма да я разтегне или да я скъса.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Преди час ми пристигна новата верига
Но все още съм със старата,та тя в момента е опъната на макс и когато е опъна отзад на венеца има около сантиметър от върха на венеца до веригата и пак не пада.Та моя съвет е да видиш двата пиньона дали имат съосие.
HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Не знам за какви "майки" говориш. Ако става дума за съединително звено, то може да я скъсиш и пак да я сложиш, но няма смисъл. За твоя мотор са евтини веригите.Първоначално публикуван от DiLaRcHo Преглед на мнениеНапоследък много често взе да ми пада веригата проблема дойде след като веднъж беше се скъсала майката(там от където се откача) и сложихме майка от друга верига.Yamaha WR 200
Коментар
-
За да илюстрирам метода който по горе описах ето две снимки.Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнениеПробваи като е качена на задния венец да хванеш веригата отзад (както е на венеца) и да издърпаш. Ако се вади и се показва повече от половината на зъба значи е за смяна. (не знам дали го обясних много добре ама...)
На пъвата се вижда как изглежда добре износена и разтегната верига.
На втората е верига на около 2 - 2500 км хасвалтово каране
Коментар
-
Ако можеш да махнеш едно звено е пак да я сложиш,то тя отдавна е за изхвърляне.Първоначално публикуван от DiLaRcHo Преглед на мнениеАми видях моята не е износено или разтегната сега ще сваля едно звено и ще видим какво ще стане ако пада пак ще купя нова
Коментар
-
Виж и задния плъзгач ли е, оптигач ли е или както там се казва устройството до задния пиньон, да не се е изяло или да го е хванала липсата.....Първоначално публикуван от DiLaRcHo Преглед на мнениеАми видях моята не е износено или разтегната сега ще сваля едно звено и ще видим какво ще стане ако пада пак ще купя новаLife is good... on a dirt bike!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар