Напоследък много често взе да ми пада веригата проблема дойде след като веднъж беше се скъсала майката(там от където се откача) и сложихме майка от друга верига.Гумата е изтеглена максимално назад за да се опъне максимално.Когато падне я слагам почти без никакви усилия чудя се дали да не махна 1 звено за да се опъне веригата или трябва да купувам нова ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Yamaha ttr-125 пада верига
Свий
X
-
От: Yamaha ttr-125 пада верига
Най вероятно е разтеглена.
Пробваи като е качена на задния венец да хванеш веригата отзад (както е на венеца) и да издърпаш. Ако се вади и се показва повече от половината на зъба значи е за смяна. (не знам дали го обясних много добре ама...)
Може и да извадиш едно звено но с разтегната верига караш на риск - не знаеш в кое дере ще те остави, скъсана чупи капака на двигателя а ако ти се заплете и блокира задното колело при по висока скорост....
Все пак по евтинките вериги са към стотина лева, комплект венци - към 60.
-
Премери я като въртиш задното колело ,ако на миоменти ту е опъната а след малко отпусната, значи е разтеглена.За твоя мотор е евтина веригата , мисля че е стъпка 428 ,някаде кам 60 лева е маркова верига за твоя мотор а и менте да сложиш мото5ра не е силен и няма да я разтегне или да я скъса.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Преди час ми пристигна новата веригаНо все още съм със старата,та тя в момента е опъната на макс и когато е опъна отзад на венеца има около сантиметър от върха на венеца до веригата и пак не пада.Та моя съвет е да видиш двата пиньона дали имат съосие.
HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Първоначално публикуван от DiLaRcHo Преглед на мнениеНапоследък много често взе да ми пада веригата проблема дойде след като веднъж беше се скъсала майката(там от където се откача) и сложихме майка от друга верига.Yamaha WR 200
Коментар
-
Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнениеПробваи като е качена на задния венец да хванеш веригата отзад (както е на венеца) и да издърпаш. Ако се вади и се показва повече от половината на зъба значи е за смяна. (не знам дали го обясних много добре ама...)
На пъвата се вижда как изглежда добре износена и разтегната верига.
На втората е верига на около 2 - 2500 км хасвалтово каране
Коментар
-
Първоначално публикуван от DiLaRcHo Преглед на мнениеАми видях моята не е износено или разтегната сега ще сваля едно звено и ще видим какво ще стане ако пада пак ще купя нова
Коментар
-
Първоначално публикуван от DiLaRcHo Преглед на мнениеАми видях моята не е износено или разтегната сега ще сваля едно звено и ще видим какво ще стане ако пада пак ще купя новаLife is good... on a dirt bike!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар