Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha ttr-125 пада верига

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha ttr-125 пада верига

Напоследък много често взе да ми пада веригата проблема дойде след като веднъж беше се скъсала майката(там от където се откача) и сложихме майка от друга верига.Гумата е изтеглена максимално назад за да се опъне максимално.Когато падне я слагам почти без никакви усилия чудя се дали да не махна 1 звено за да се опъне веригата или трябва да купувам нова ?
    Ако съдбата ти затвори вратата,влез през прозореца!

От: Yamaha ttr-125 пада верига

Най вероятно е разтеглена.
    Пробваи като е качена на задния венец да хванеш веригата отзад (както е на венеца) и да издърпаш. Ако се вади и се показва повече от половината на зъба значи е за смяна. (не знам дали го обясних много добре ама...)
    Може и да извадиш едно звено но с разтегната верига караш на риск - не знаеш в кое дере ще те остави, скъсана чупи капака на двигателя а ако ти се заплете и блокира задното колело при по висока скорост....
    Все пак по евтинките вериги са към стотина лева, комплект венци - към 60.

Коментар

Премери я като въртиш задното колело ,ако на миоменти ту е опъната а след малко отпусната, значи е разтеглена.За твоя мотор е евтина веригата , мисля че е стъпка 428 ,някаде кам 60 лева е маркова верига за твоя мотор а и менте да сложиш мото5ра не е силен и няма да я разтегне или да я скъса.
      0 8 76 36 8 542

Коментар

Преди час ми пристигна новата веригаНо все още съм със старата,та тя в момента е опъната на макс и когато е опъна отзад на венеца има около сантиметър от върха на венеца до веригата и пак не пада.Та моя съвет е да видиш двата пиньона дали имат съосие.
        HONDA DOMINATOR 650
        ОРЕЛ ASTRA
        РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от DiLaRcHo Преглед на мнение
          Напоследък много често взе да ми пада веригата проблема дойде след като веднъж беше се скъсала майката(там от където се откача) и сложихме майка от друга верига.
          Не знам за какви "майки" говориш. Ако става дума за съединително звено, то може да я скъсиш и пак да я сложиш, но няма смисъл. За твоя мотор са евтини веригите.
          Yamaha WR 200

Коментар

В този случай майката е синоним на съединителното звено . Веригата и венците задължително трябва да се прегледат и при нужда да се сменят . Иначе последствията са посочени по-горе .

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
              Пробваи като е качена на задния венец да хванеш веригата отзад (както е на венеца) и да издърпаш. Ако се вади и се показва повече от половината на зъба значи е за смяна. (не знам дали го обясних много добре ама...)
              За да илюстрирам метода който по горе описах ето две снимки.
              На пъвата се вижда как изглежда добре износена и разтегната верига.
              На втората е верига на около 2 - 2500 км хасвалтово каране
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13062012329.jpg
Прегледи:1
Размер:108.7 КБ
ID:5383532Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13062012330.jpg
Прегледи:1
Размер:68.2 КБ
ID:5383533

Коментар

Ами видях моята не е износено или разтегната сега ще сваля едно звено и ще видим какво ще стане ако пада пак ще купя нова

Коментар

Ами видях моята не е износено или разтегната сега ще сваля едно звено и ще видим какво ще стане ако пада пак ще купя нова
                  Ако можеш да махнеш едно звено е пак да я сложиш,то тя отдавна е за изхвърляне.

Коментар

Виж и задния плъзгач ли е, оптигач ли е или както там се казва устройството до задния пиньон, да не се е изяло или да го е хванала липсата.....
                    Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Проблема вече е решен.След като купих нова верига.Благодаря на всички който споделиха мнението си за проблема.
                      Темата може да бъде заключена

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X