Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за Хонда ХЛ600Р

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за Хонда ХЛ600Р

Колеги какво масло да сложа на Хонда ХЛ600Р (83-87г) младеж минимум на 25г
    Едни приятели ме съветват да сложа от това на колата 15-50 минерално от 10лв/литъра. Доводите са им същите работни обороти 1500-7000 и напредналата възраст. Поразцъках из мото магазините в нета ама там само от 20-25лв/литъра и то се пълни синтетики, тия масла за мен са си за пистарките. Та питанката ми е колегите с ендуратата да кажат какво сипват на техните машинки даже споменаването на марка и вискозитет много ще ме улесни.
    Алкохолът и висшето образование не прощават на никого.

От: Масло за Хонда ХЛ600Р

Аз,а даже и повечето хора от този форум не биха те посъветвали да сложиш минерално масло от кола на мотор.
    По-добре полусинтетично масло на Репсол,обаче за вискозитета нека те посъветват по-запознатите.
    Симеон Симеонов - 0878666200
    Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
    Suzuki - A way of life

Коментар

Първоначално публикуван от maistora88 Преглед на мнение
      Колеги какво масло да сложа на Хонда ХЛ600Р (83-87г) младеж минимум на 25г
      Едни приятели ме съветват да сложа от това на колата 15-50 минерално от 10лв/литъра. Доводите са им същите работни обороти 1500-7000 и напредналата възраст. Поразцъках из мото магазините в нета ама там само от 20-25лв/литъра и то се пълни синтетики, тия масла за мен са си за пистарките. Та питанката ми е колегите с ендуратата да кажат какво сипват на техните машинки даже споменаването на марка и вискозитет много ще ме улесни.
      Ако го пие и щеката е все на минимум няма смисъл от скъпи масла,важното е да се сменя редовно,иначе за този мотор 15-50 е песен,има и полусинтетика за около 15лв.

Коментар

Мисля да видя дали MOTUL 3000 20W50 4T минерално ще му се понрави на ХЛ-а. Иначе мотора не гори много масло, имам го от 1 месец и нивото е почти непроменено за 150км офроуд.

Коментар

Подкрепям колегата,който предлага 15/50 полу синтетика....И НЕ слагай автомобилно масло в мотор.....коренно различни двигатели са....съединители, това, онова....
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Моя ХЛ 3 - 4 години съм го карал само с Мотул 5100 15W50 полусинтетика. Не го гори твърде много и работи мазно но пък цената идва малко кофти - по 23 - 24 лева литъра.
            Сега за следващата смяна мисля да минавам на Агип, тъй като на ямахата (ТТ600) сложих такова само че синтетика и до момента марката ми се стува добър избор.
            За ХЛ-а обаче няма да вземам синтетика а полу пак 15W50. Гледам че е по около 15 лева което не е кой знае каква фрапираща разлика (синтетиката е 24 - 25) но мисля че за толкова стар двигател полусинтетиката е напълно достатачна.
            А автомобилно масло не трябва да се сипва на мотоциклети. Има различни добавки които могат да навредят на мотоциклетния съединител а освен това мотоциклетния двигател с въздушно охлаждане работи при по високи температури в сравнение с автомобилните така че условията не са толкова лесно сравними.

Коментар

Спрете вече с тези простотий че било вредно за двигателя да се слага автомобилно масло,всеки път като стане дума за масло това го дъвчим по 100 пъти,доказателство е моят мотор,кара с години само с такова и то Българско,и ходи на места които доста мотори не могат.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                Спрете вече с тези простотий че било вредно за двигателя да се слага автомобилно масло,всеки път като стане дума за масло това го дъвчим по 100 пъти,доказателство е моят мотор,кара с години само с такова и то Българско,и ходи на места които доста мотори не могат.
                Животеее,а забравили когато звездата ти изпуши колко лошо беше,даже и от марката на мотора се отказа и имаше съвети от пешо74 по въпроса.Мисля че автомобилно масло никак не се нрави на ендуро-въздухарки.Това масло не е за такива температури.
                HONDA DOMINATOR 650
                ОРЕЛ ASTRA
                РСПБЗН-Приморско

Коментар

Я да се изходя и аз. Като си взех Тенжурко, беше стоял в един сервиз в окаяно състояние поне година без да се употреблява. Реших да му сипя олио Приста, да промие ако има нещо за промиване и след това да го сменя. 300км минах с това масло преди да го сменя. Проблема се появи на връщане от някакъв мотоЗбируток при по рязко подаване на газ на 4 или 5 скорост. Почна да буксува съединението. Рекох, айде почна се с консумативите...ама после се сетих що за масло съм сипал . Смених маслото с моторциклетно и съединението спря да буксува. В гората нямаше проблем с олиото приста, само на перфектните асфалтови пътища....
                  Gnome Rhone AX2 800 1938
                  Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                  Husqvarna Te 510 1989
                  Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
                    Животеее,а забравили когато звездата ти изпуши колко лошо беше,даже и от марката на мотора се отказа и имаше съвети от пешо74 по въпроса.Мисля че автомобилно масло никак не се нрави на ендуро-въздухарки.Това масло не е за такива температури.
                    И,не само това,а молибдена дето го има в автомобилното масло не се харесва на съединитела на мотора.

Коментар

Маслото на ХЛ-а се познава в гората и по-точно в деретата.
                      Като загрее яко, ако превключва трудно, пробваш с друго.
                      На моя най му харесваха Циклон 15/50 и някакво гръцко автомобилно 30 годишно 20/50. При 140 градуса на маслото си намираше неутралната без грижи. Не го и пипаше. Вече не знам как е, чепеларските мошеници да кажат.

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
                        Проблема в изгорялата звезда не е била в маслото,и супер масло да сложиш въздухара не можеш да го спасиш да не прегрее,плюс това аз карам с 15-50.

Коментар

Проблема в изгорялата звезда не е била в маслото,и супер масло да сложиш въздухара не можеш да го спасиш да не прегрее,плюс това аз карам с 15-50.
                          Може,може не споря.Но за маслото аз не правя компромиси,то на моя струг няма с какво друго да го глезя освен с маслото
                          HONDA DOMINATOR 650
                          ОРЕЛ ASTRA
                          РСПБЗН-Приморско

Коментар

Още му сипвай автомобилно българско масло пък после викай,че много харчело масло,последния ми мотор тт600 го карах със пълна синтетика 20в50 и дори и в най-трудните пътеки скоростите влизаха като в масло.
                            0 8 76 36 8 542

Коментар

Автомобилното масло съм го махнал като вариант, сега поръчах 15-50 минерално Суноко. По мойте наблюдения като загрее мотора си се цъкат скоростите нормално, няма ядове. Лошото е че предния собственик не можа точно да ми каже маслото дето е сложил, а хем го бил сменил преди 1 месец. За това си мисля да го сменя, че му нямам вяра, ако това масло не му понася, ще го сменя с 15-50 полусинтетика Путолайн, че ми остана от ЦБР-а.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X