Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой вещ от София да ми покара ХР-а

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой вещ от София да ми покара ХР-а

Здравейте, писах си в темата XR мания - 400/440сс , ама там никой не ме отрази и реших да си пусна отделна. Отскоро се сдобих с ХР400 и тъй като съм абсолютен лаик, искам мнение от някой компетентен. Имам шум от двигателя, "цъкане" някакво и мисля, че ми буксува съединителят. Както казах съм новобранка в ендурото и никога не бях карал такова, не знам как трябва да се държи и да звучи. Моля някой колега от София, имащ или имал ХР, да ми отдели време и да чуе и тества мотора, че съм признателен и за някой друг съвет и насока.
    Благодаря!
    XR4

+359.885.88.99.29

От: Някой вещ от София да ми покара ХР-а

Колега, ти си знаеш най-добре, но щом има няколко проблема не е ли по хубаво да отделиш някой лев и да го заведеш на майстор да го прегледа!?
    Иначе запиши едно видео с звука който издава и го качи тук, някой може и да има идея от какво е и да помогне( ако не се намери кой да го види на място де) .....
    Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Re: Някой вещ от София да ми покара ХР-а

Авторът на темата ми е приятел и понеже мненията му излизат след одобрение на модератор, ще питам аз - къде в София има майстор за тези мотори? Може и на лични, в случай че шефовете го счетат за реклама. Специално двигателя ми се струва че работи нормално, ама аз съм го слушал общо 5 мин.
      "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
        Колега, ти си знаеш най-добре, но щом има няколко проблема, не е ли по-хубаво да отделиш някой лев и да го заведеш на майстор да го прегледа!?
        Иначе запиши едно видео с звука който издава и го качи тук, някой може и да има идея от какво е и да помогне( ако не се намери кой да го види на място де) .....
        Мерси за отговора, но не съм казал, че има проблем, а камо ли няколко... Ако в дейсвителност има проблем, съм далеч от мисълта, че същият ще се реши, само докато пиша теми . Акцентът ми беше върху това, че нямам база за сравнение и това, което аз имам за "цъкане", "шум" и т.н. може да си е нормалната работа на агрегата. "Буксуването на съединителя може да ми е в главата. Иначе мотора си пали и си върви доста прилично (а може би не... няма с какво да сравня) и имам вече първи стъпки в офроуда. И сам мога да се сетя, че , ако има проблем е за сервиз. А относно видеото... коментар е излишен. Поздрави!
        XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Не съм моторджия, но Жоро и Бени знам че помагат на закъсали колеги
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Има ми телефона в подписа, ако искаш звънни утре. Но ще пътувам, та ако е до обяд може да измислим нещо.
            Honda XR600
            Kawasaki KLX650
            Honda XL600V Transalp
            +359 888 6З5 9З4

Коментар

Мерси на всички отговорили и специално на колегата dmihailovза съдействието!
              XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Въпреки всичко възнамерявам да си сменя съединителя, много трудно си нацелвам свободната, особено като е по позагрял доволно. Дори понякога ми гасне, като спра на съединител, пак като е загрял.
                XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Типично за Хонда. И да го смениш - като загрее повечко, пак се променя. И моя е същия. И предишния беше така и по предишния също. Една идея за свободната - от първа леко отпускаш съединителя като държиш лоста натегнат нагоре. Обикновено изключва много лесно така. А, да - може да натегнеш малко съединителя. Мисля, че ще е по-добре. Не бързай със смяната. Успех!
                  Honda XR600
                  Kawasaki KLX650
                  Honda XL600V Transalp
                  +359 888 6З5 9З4

Коментар

Мерси за съвета. Ще тествам да го държа на скорост под напрежение. Иначе какво имаш предвид под "да го натегнеш" ? Да сложа шайби на пружините ли?
                    XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Първоначално публикуван от breal1337 Преглед на мнение
                      Да сложа шайби на пружините ли?
                      Не... отгоре на ръчката има гайка
                      Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                        Не... отгоре на ръчката има гайка
                        Аха. Тоя обтегач ми е навит докрай (максимално към ръчката). А съединителят отделя мн горе. Нали няма да започне да приплъзва, като го обера с тоя обтегач. Ще пробвам така или иначе . Мерси
                        XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

И вземи си сипи хубаво масло. Имах същия проблем със съединителя и след като смених маслото - никакви ядове

Коментар

Пробвах с обтегача и действително нацелването на свободната, а и самото превключването сякаш ставаше по-добре. Обаче съмненията ми се оправдаха - съединителят буксува и на трета и четвърта и на пета дори.
                            XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Е, сега вече можеш да го смениш спокойно - извадил си максимума. Може да го върнеш както е бил, ще кара още, но... икономията е майка на мизерията.
                              Honda XR600
                              Kawasaki KLX650
                              Honda XL600V Transalp
                              +359 888 6З5 9З4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X