Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вентилатор на Ктм 520 sx ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вентилатор на Ктм 520 sx ?

Здравейте, искам да попитам дали може да се постави вентилатор на Ктм 520 крос, тъй като ще се кара ендуро ?

От: Вентилатор на Ктм 520 sx ?

Kолега ако се замислиш има ли смисъл да влизаш във такива филми с поставянето на вентилатор на кросов мотор.По скоро трябваше да си вземеш ендуро мотор който си има всичко нужно за ендуро.Иначе може да се постави но трябва акумулатор да се монтира и перка с датчик примерно от ехц модела. А и незнам без зареждане колко ще ти кара акумулатора да не се пусне перката няколко пъти и да спре щото в такъв случай няма смисъл от всички тези галимаций.
    0878424143
    0887424150

Коментар

Нищо няма да кара той EXC-то дори със зареждане пак окапва акумулатора за норматив. Трябва да смениш и магнета, някой слагат вентилатори от компютър като евтин вариант...по-голяма перка на водната помпа също е вариант има го като кит.

Коментар

А този кит от къде може да се намери ?

Коментар

Ако е трябва да сложиш вентилатор на СХ модел много си усложняваш живота

Коментар

Еми в София при Еди мотоцентър, в Пазадржик също не може да го нямат, из интернета ако се разтърсиш при желание също ще намериш доста варианти...

Коментар

Първоначално публикуван от StAnIsLaF_ Преглед на мнение
              А този кит от къде може да се намери ?
              Има вентилатори за охлаждане от китайските АТВ-та ,от 20 до 35лв. с добро качество, само трябва да си знаеш широчината на радиатора и колко място има назад към корите/в смисъл, колко да е дебел вентилатора/. Ако пък искаш и автоматично да тръгва и спира, трябва и датчик /термошалтер/, който да завиеш на радиатора само, че на SX-а май няма гнездо за датчика. Иначе датчика е 10лв. - 16мм. резба ,също бай-Китай, акумулатор или батерия под седалката която постоянно трябва да се презарежда - не е си работа.

Най-евтиния вариант е антифриз, който завира на 130-135 градуса /например Мотул има такъв/ и капачка на 1.3 1.4 бара, ..... и пак ще го хвърля.
              Силата е нищо без контрол.

Коментар

Няма невъзможни неща. Вентилатор, реле, датчик и малко жици. Това е лесната част. По трудната е ако няма от къде да се вземе захранване за тези неща.
                EXC TPI 2019

Коментар

Дявола не е толкова черен. В момента съм с доста тунингован 525 SX (портната глава, тунинг разп.вал и др), и нямам големи проблеми с прегряване. Преди имах 520 ЕХС и ако то хвърляше водата за време Х, сегашния я хвърля за Х-10%. Взех си и магнета с маховика от ЕХС-то и имам ток, но за сега не мисля за перка.
                  Накратко в твоя случай:
                  1. Червения антифриз на Мотул за който ти каза "maki449" (кипи на 135 градуса) около 35лв литъра.
                  2. Капачка на по-високо налягане. На твоя не съм сигурен дали заводско не е на 1.4 (абе вземаш следващата възможна 1.4 или 1.8 )
                  3. Ревизирай си добре радиаторите, оправи колкото можеш повече ламели. Каквото и да правиш ако радиаторите ти са смляни не очаквай адекватно охлаждане.
                  4. Можеш да си сложиш и разширителен съд.
                  5. Нека някой който разбира да ти настрой карбуратора (с неправилно горене, мотора може да загрява доста).
                  6. Много каране, задобряваш много и не се задържаш много на тегавите места Стараеш се да не стържеш на едно място на прекъсвач и гледаш да си в движение.
                  Това се евтините варианти, ако ти се инвестира :
                  - тунинг водна помпа
                  - магнет и статор от ехс
                  - вентилатор с датчик
                  -тунинг радиатори

Прави евтините стъпки и си карай смело. Предполагам караш за кеф, ако много ти се загреят крачолите, спираш, почивате си с мотора и пак газ. Не си единствения с крос в гората.
                  Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Червения антифриз на Мотул за който ти каза "maki449" (кипи на 135 градуса) около 35лв литъра.
                    Аз в момента съм с този - http://www.prospeed.bg/bg/product/4126/0 ,не е 35лв. и го дават да се ползва за състезателни автомобили - успешно се представя и при моторите. Сложих си и разширителен съд, иначе без него го надига от време на време.

За капачка от 1.4 и нагоре, си трябват и специални маркучи.....
                    Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                      Аз в момента съм с този - http://www.prospeed.bg/bg/product/4126/0 ,.......
                      Хмммм, да ти призная и аз го гледах този но не посмях. Факторито го дават да кипи на 135 градуса неразреден, а този кипи на 139 при 60% концентрат ! Нещо не ми се връзва, каква е идеята на факторито при условие, че е с по-кофти показатели и е 30+ % по-скъп. Това беше моята логика, щом казваш, че върши работа следващия път ще сипвам такъв.
                      Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

а можеш ли да пуснеш снимки на тоя разшерителен съд да видя как и къде е монтиран ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X