Здравейте, искам да попитам дали може да се постави вентилатор на Ктм 520 крос, тъй като ще се кара ендуро ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вентилатор на Ктм 520 sx ?
Свий
X
-
От: Вентилатор на Ктм 520 sx ?
Kолега ако се замислиш има ли смисъл да влизаш във такива филми с поставянето на вентилатор на кросов мотор.По скоро трябваше да си вземеш ендуро мотор който си има всичко нужно за ендуро.Иначе може да се постави но трябва акумулатор да се монтира и перка с датчик примерно от ехц модела. А и незнам без зареждане колко ще ти кара акумулатора да не се пусне перката няколко пъти и да спре щото в такъв случай няма смисъл от всички тези галимаций.0878424143
0887424150
-
Нищо няма да кара той EXC-то дори със зареждане пак окапва акумулатора за норматив. Трябва да смениш и магнета, някой слагат вентилатори от компютър като евтин вариант...по-голяма перка на водната помпа също е вариант има го като кит.
Коментар
-
Първоначално публикуван от StAnIsLaF_ Преглед на мнениеА този кит от къде може да се намери ?
Най-евтиния вариант е антифриз, който завира на 130-135 градуса /например Мотул има такъв/ и капачка на 1.3 1.4 бара, ..... и пак ще го хвърля.Силата е нищо без контрол.
Коментар
-
Дявола не е толкова черен. В момента съм с доста тунингован 525 SX (портната глава, тунинг разп.вал и др), и нямам големи проблеми с прегряване. Преди имах 520 ЕХС и ако то хвърляше водата за време Х, сегашния я хвърля за Х-10%. Взех си и магнета с маховика от ЕХС-то и имам ток, но за сега не мисля за перка.
Накратко в твоя случай:
1. Червения антифриз на Мотул за който ти каза "maki449" (кипи на 135 градуса) около 35лв литъра.
2. Капачка на по-високо налягане. На твоя не съм сигурен дали заводско не е на 1.4 (абе вземаш следващата възможна 1.4 или 1.8 )
3. Ревизирай си добре радиаторите, оправи колкото можеш повече ламели. Каквото и да правиш ако радиаторите ти са смляни не очаквай адекватно охлаждане.
4. Можеш да си сложиш и разширителен съд.
5. Нека някой който разбира да ти настрой карбуратора (с неправилно горене, мотора може да загрява доста).
6. Много каране, задобряваш много и не се задържаш много на тегавите местаСтараеш се да не стържеш на едно място на прекъсвач и гледаш да си в движение.
Това се евтините варианти, ако ти се инвестира :
- тунинг водна помпа
- магнет и статор от ехс
- вентилатор с датчик
-тунинг радиатори
Прави евтините стъпки и си карай смело. Предполагам караш за кеф, ако много ти се загреят крачолите, спираш, почивате си с мотора и пак газ. Не си единствения с крос в гората.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
Коментар
-
Червения антифриз на Мотул за който ти каза "maki449" (кипи на 135 градуса) около 35лв литъра.
За капачка от 1.4 и нагоре, си трябват и специални маркучи.....Силата е нищо без контрол.
Коментар
-
Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнениеАз в момента съм с този - http://www.prospeed.bg/bg/product/4126/0 ,.......Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар