Може ли някой да ми каже възможни причини за изхвърляне на огън от ауспуха и пукане при по голями обороти
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Yamaha wr250f 2005
Свий
X
-
От: Yamaha wr250f 2005
Може Джартов да се окаже прав.Току що попаднах на това мнение на Гоблин, което май е 100% вярно.
Нали всички искаме да имаме "ревящи мотори"Абсолютно прав си. Същото се появява и при неоригинален/остарял/издухан/изпразнен ауспух.
А няма начин мотор на тия години да е с изряден оригинален ауспух.
П.С А Жоро Донечки го е написал още по добре
Отговорът сами си го давате... Всеки мотор като му свършва бензина започва да гърми, а защо? Ми защото бензина е по-малко от колкото трябва в сместа. Т.е. бедна смес.
Като си отварята ауспусите слагайте по-голям жигльор, от там и цялостна пренастройка на карба. Резултата е - по-шумен, по-вървящ и по-апетитен мотор. Цялата тая система - от възд. филтър през карборатора заедно с горивото, газоразпределението(за 4т мотори), подаването на искрата и изпускателната система са една поредица от важности, които трябва да работят в синхрон и с голяма точност...
Писано е и в други теми по въпроса. Въпросителни винаги ще има, както и компромиси.
Обаче, някой да ми обясни защо при моторите всеки твърди това, а при автомобилите е точно обратното, при богата смес детонация в аспуха, при бедна в смукателния колектор?Който оцелее ще закусва!
Коментар
-
Колега поздравявам те за поста!По-хубаво от това няма как да бъде обясненоПървоначално публикуван от Andy Van Der Drift Преглед на мнение
SUZUKI DRZ SuperMoto
Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...
Коментар
-
Тоя отговор кърти, аспуха или е ,,отворен,, или не , няма малко отворен или много отворен.Първоначално публикуван от Andy Van Der Drift Преглед на мнение0 8 76 36 8 542
Коментар
-
При мен този ефект се получи след като си загубих винта за сместа на карба!Първоначално публикуван от onemanarmybg Преглед на мнениеМоже ли някой да ми каже възможни причини за изхвърляне на огън от ауспуха и пукане при по голями оборотиKX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар