Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha Xt масло ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha Xt масло ?

Здравейте , имам Ямаха ХТ600 обаче мотора така го усещам подгорнова си масло от какво може да е това? Ако е от сегментите някой може ли да ми даде информаця на какви цени са?
    Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Re: Yamaha Xt масло ?

Преди да се бърникат сегментите е добре да се види нивото на компресията. С времето намалява и трябва да се долее
    A Lone Rider

Коментар

От: Re: Yamaha Xt масло ?

Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнение
      Преди да се бърникат сегментите е добре да се види нивото на компресията. С времето намалява и трябва да се долее
      Аз си купих една кофа компресия ама сега се чудя къде да я налея!? В резорвара за бензин ли или в този за маслото?
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Re: Yamaha Xt масло ?

Развива се свещта и се налива, но внимателно, че ако се предозира, ще гледаме снимки в "Нека цепенето започне сега".

Хайде сега сериозно. Един компресомер и да се сравнят измерените резултати с даденото в сервизното. Не е излишна процедура
        Последно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:04.
        A Lone Rider

Коментар

От: Yamaha Xt масло ?

Ако не е фрапиращо горенето на масло от смяна до смяна,карай си кефа и не се занимавай.Лично мое мнение,не ангажирам никого с него!
          HONDA DOMINATOR 650
          ОРЕЛ ASTRA
          РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
            Ако не е фрапиращо горенето на масло от смяна до смяна,карай си кефа и не се занимавай.Лично мое мнение,не ангажирам никого с него!
            Човече, мисля, че е фрапиращо на 90/100км да ми гори 200 ml. масло.. Попитах и тук, и там и понеже съм още много млад и уча всичко сега сам.. Казаха ми за някаква добавка за компресия около 10лв. струвала 300ml. Слагало се в казанчето на маслото и така, когато сгрее двигателя има по-добра компресия и де факто няма да гори масло, но ако сегментите са ми по джоба, се чудя дали да не ги сменя и да забравя.. ?
            Последно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:05.
            Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Колега, пробвай с МОТУЛ 20W50 ,почти съм сигурен,че ще намалее загубата на масло. А сега с какво масло караш ??
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Аз съм чувал от една баба, че харчене на масло се лекува със смяна на гумички на клапаните и/или сегменти. Измерването на компресията ще ти каже дали ще минеш само с гумичките. Имам едно подозрение обаче, че такова количество не може да е само от тях, трябва съвсем да ги няма вече. За Хонда сегментите са около седемдесетина лева, не виждам защо на Ямаха да са много повече. А гумичките ако не бъркам са някъде около петолевка бройката (пак за Хонда).
                Я огледай дали не течеш отнякъде все пак. При 200ml. на 100км. трябва да пуши като дизел....
                Honda XR600
                Kawasaki KLX650
                Honda XL600V Transalp
                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Колеги в момента съм с MOTUL 20W50 , изобщо не пуши моторът затова се учудвам къде е това масло , не тече от никъде преди ми течеше и пак по-малко харчеше.. преди да долея 100/150 ml. масло и да се возя оправях въздушния филтър.. Нямаше за моя модел в магазина и купих филтърен дунапрен. Той е два пласта, имате представа какъв е, да не е от него, ама чак 100 200 ml. да лапне от него.. ?
                  Последно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:07.

Коментар

Колеги след вчерашното отваряне на двигателя се оказа, че има луфт между буталото и цилиндъра около 2мм.. което само по себе си показва защо гори толкова масло..
                    Ще помоля вас съфорумници ако можете да ми дадете линк от къде мога да поръчам бутало с сегменти и гарнитури, защото попитах за гарнитурата между главата и цилиндъра и се оказа, че е 70лв. дали на истина е така ? Ще бъда много благодарен на всички за отделеното време ! )

Коментар

Колеги, благодаря за бързите отговори..А да попитам, ако старата гарнитура я намажа със силикон, ще стане ли или най-добре да прежаля 70лв. ?
                      Последно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:10.

Коментар

Първоначално публикуван от Skirilov Преглед на мнение
                        Колеги благодаря за бързите отговори..а да попитам ако старата гарнитура я намажа със силикон ще стане или или най-добре да прежаля 70лв. ?
                        Ако е метална има едно мазило специално за метални гарнитури на локтайт,от майстора го взех и цената беше добра ,някъде около 5лв.
                        Последно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:10.
                        0 8 76 36 8 542

Коментар

Ще попитам какво е това мазило. Иначе днес звънях да попитам в един друг магазин и се оказа, че там гарнитурата струвала там към 30/35 лв. .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X