Здравейте , имам Ямаха ХТ600 обаче мотора така го усещам подгорнова си масло от какво може да е това? Ако е от сегментите някой може ли да ми даде информаця на какви цени са?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Yamaha Xt масло ?
Свий
X
-
От: Re: Yamaha Xt масло ?
Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнениеПреди да се бърникат сегментите е добре да се види нивото на компресията. С времето намалява и трябва да се долее"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Re: Yamaha Xt масло ?
Развива се свещта и се налива, но внимателно, че ако се предозира, ще гледаме снимки в "Нека цепенето започне сега".
Хайде сега сериозно. Един компресомер и да се сравнят измерените резултати с даденото в сервизното. Не е излишна процедураПоследно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:04.A Lone Rider
Коментар
-
От: Yamaha Xt масло ?
Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнениеАко не е фрапиращо горенето на масло от смяна до смяна,карай си кефа и не се занимавай.Лично мое мнение,не ангажирам никого с него!Последно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:05.Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !
Коментар
-
Аз съм чувал от една баба, че харчене на масло се лекува със смяна на гумички на клапаните и/или сегменти. Измерването на компресията ще ти каже дали ще минеш само с гумичките. Имам едно подозрение обаче, че такова количество не може да е само от тях, трябва съвсем да ги няма вече. За Хонда сегментите са около седемдесетина лева, не виждам защо на Ямаха да са много повече. А гумичките ако не бъркам са някъде около петолевка бройката (пак за Хонда).
Я огледай дали не течеш отнякъде все пак. При 200ml. на 100км. трябва да пуши като дизел....Honda XR600
Kawasaki KLX650
Honda XL600V Transalp
+359 888 6З5 9З4
Коментар
-
Колеги в момента съм с MOTUL 20W50 , изобщо не пуши моторът затова се учудвам къде е това масло , не тече от никъде преди ми течеше и пак по-малко харчеше.. преди да долея 100/150 ml. масло и да се возя оправях въздушния филтър.. Нямаше за моя модел в магазина и купих филтърен дунапрен. Той е два пласта, имате представа какъв е, да не е от него, ама чак 100 200 ml. да лапне от него.. ?Последно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:07.Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !
Коментар
-
Колеги след вчерашното отваряне на двигателя се оказа, че има луфт между буталото и цилиндъра около 2мм.. което само по себе си показва защо гори толкова масло..
Ще помоля вас съфорумници ако можете да ми дадете линк от къде мога да поръчам бутало с сегменти и гарнитури, защото попитах за гарнитурата между главата и цилиндъра и се оказа, че е 70лв. дали на истина е така ? Ще бъда много благодарен на всички за отделеното време !)
Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !
Коментар
-
Колеги, благодаря за бързите отговори..А да попитам, ако старата гарнитура я намажа със силикон, ще стане ли или най-добре да прежаля 70лв. ?Последно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:10.Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Skirilov Преглед на мнениеКолеги благодаря за бързите отговори..а да попитам ако старата гарнитура я намажа със силикон ще стане или или най-добре да прежаля 70лв. ?Последно редактирано от viki terzieva; 17-05-12, 16:10.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Ще попитам какво е това мазило. Иначе днес звънях да попитам в един друг магазин и се оказа, че там гарнитурата струвала там към 30/35 лв. .Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар