Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пускане по инерция с изгасен двигател на мотоциклет със сух картер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пускане по инерция с изгасен двигател на мотоциклет със сух картер

Здравейте! Скоро имах проблем със скоростите на моя мотор - Хонда ХЛ 600. Вчера при разговор с майстора стана на въпрос, че често го пускам мотора поинерция и гася двигателя. Мотора е със сух картер (маслото стой малко в двигателя и в рамката). Та майстора ми каза НИКОГА да не го пускам поинерция с изгасен двигател, защото скоростите остават без масло и не се мажат, което е пагубно за тях. Същите се мажат от маслената помпа само при работещ двигател.

Повечето сигурно го знаят това, но реших да го споделя тук за такива като мен, за да не допускат такива грешки при експлоатацията.

Дано съм бил полезен!

От: Пускане поинерция с изгасен двигател на мотоциклет със сух картер

Не знам колко е "сух" този картер, но мога да ти кажа че в него има постоянно над 1 литър масло - останалото е в рамката. Гася мотора при всеки удобен случай - просто обичам инерцията! Такива ХЛ-и карам вече 6-7 години и проблеми със скоростите съм нямал, не ми се вярва и твоите да са дефектирали от това.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Я сега да ни осведомиш кой е този (майстор) да не ходим при него.
      Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

От: Пускане по инерция с изгасен двигател на мотоциклет със сух картер

Твоя майстор имал ли е досега допир с мотори?
        0 8 76 36 8 542

Коментар

Колега да не би твоя майстор та ти е правил сторостите на мотора и преди, и сега да си търси извинение за несполуките си.
          Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
            Не знам колко е "сух" този картер, но мога да ти кажа че в него има постоянно над 1 литър масло - останалото е в рамката. Гася мотора при всеки удобен случай - просто обичам инерцията! Такива ХЛ-и карам вече 6-7 години и проблеми със скоростите съм нямал, не ми се вярва и твоите да са дефектирали от това.
            Аз също гася мотора при всеки удобен случаи и няма проблеми,няма и как да има.
            HONDA DOMINATOR 650
            ОРЕЛ ASTRA
            РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
              Аз също гася мотора при всеки удобен случаи и няма проблеми,няма и как да има.
              То и аз гася мотора при по големи спускания но няма как да се счупят скоростите, това важи само за автоматиците и при скоростите на камионите където са със помпа за принудително смазване.
              0 8 76 36 8 542

Коментар

"Сухият" картер е "сух" , само когато двигателя работи , маслото се засмуква от картера , качва се в масленият резервоар , от там отива в помпата. Когато двигателя не работи , част от маслото е в картера , а другата част в масления резервоар. Когато двигателя работи , масленият резервоар се пълни до горе , а в картера остава съвсем малко количество масло. Когато се загаси двигателя , има един момент от няколко минути , при който масленият резервоар е все още пълен до горе , в картера има малко масло , а помпата не работи. През тези няколко минути няма какво да маже скоростите. Не знам как е при ХЛ 600 , но при Супер Тенере 750 , валовете на скоростите са разположени много високо , и няма как да се смазват при не работещ двигател. Затова предпочитам двигателя винаги да работи.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Колеги да ви питам , при 2 тактовите мотори има ли проблеми.

Извинявам се за спама.
                  Honda MTX 125 , Suzuki DRZ 400S 2004, Suzuki DRZ 400S 2004

Коментар

Първоначално публикуван от pavlofff Преглед на мнение
                    Колеги да ви питам , при 2 тактовите мотори има ли проблеми.

Извинявам се за спама.
                    Не, няма проблем.

Коментар

Мерси за информацията колега, и аз знам ,че няма проблем ,но все пак да питам
                      Honda MTX 125 , Suzuki DRZ 400S 2004, Suzuki DRZ 400S 2004

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X