Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на касета за съединител.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на касета за съединител.

Здравейте колеги,

Дайте да обсъдим съединителите, и по точно касетите, и вътрешните хъбове, че скоро моя ще умре. Започнал е да се вкопава, където лягат дисковете, а даже вече предишния собственик го е припилвал. Вкопаното е към 1мм, но все още функционира.

Цял ден гледам цифрите, и като ще се плаща, поне да избистрим кое е най-доброто, и каква да е комбинацията.
    Доста от производителите не произвеждат всички детайли комплект: Касета, Вътрешен хъб, Външен притискаш диск.

Мотора ми е Ямаха WR450 2003:

Спрях се на две марки касети, от изчетеното до момента в нета.

Фаворит за мен е касетата на Wiseco

на второ място е касетата на Barnett

Снимките са примерни, за ориентир на модела.

Касетата на Barnett я дават по издръжлива, понеже е с метална обшивка на мястото на което контактуват дисковете, но според някои отзиви се разпадала. Кога и при какви нямам идея и за това и съм на кръстопът в избора. Barnett нямат вътрешния хъб но имат външния притискащ диск.

Проблем ли ще е ако ако се ползват компоненти на различни производители??

Ще се радвам да споделете вашите наблюдения и опит.

От: Избор на касета за съединител.

Това е много сложна материя, не се захващай сам!!!
    Доказано е че оригиналните части са най-добри за ендуристи като нас.

Не е препоръчително да сменяш само един компонент.....!!!

Коментар

Ами лошото е, че оригиналната е пак на тази цена.
      Иска ми се да е по здрава ако може да я заменя.

Идеята ми и е касетата от горепосочените със оригинални другите компоненти.
      Като се скапва да е вътрешния хъб, понеже е по евтин по принцип.
      Понеже частите стават, тоест са взаимозаменяеми, надали ще е проблем монтажа им.

Чинела, че е сложна, вярно си е, но бих се радвал да споделите опит, кое как и защо.

Коментар

Чинела ти е отговорил точно на въпроса относно оригиналните части на твойто каране ще остарееш докато счупиш оргинала.
        Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Ако трябва да се подредят по най-доро качество :1-ХИНСОН :2-ВИСЕКО и после другите.Тези касети са най-добре в комплект(външна,вътрешна и капачка) но може и по отделно,тяхното предимство е в това че те са покрити с никасил (като цилиндрите) затова са по-скъпи и по-издържливи от оригинала а и по-леки.

Коментар

Радо, за съвета на Чинела е ясно, че е най-лесният и сигурен и изпитан вариант.
            Оригиналната касета си идва комплект с зъбните колела и тампоните, като с нашето каране изкарва прилично дълго.
            Проблема е в цената, защото както казах, тя е същата, та даже и по-висока, от другите афтърмаркет касети. При условие, че са по-добри, не виждам логиката, да не ги предпочитаме.

Опита обаче показва друго.
            Визирайки Чинела, който вече се сдоби и с нов реклуз, както и от тунинга по неговата машина, по която от оригиналните отговорни елементи не останаха много, смятам че има защо хората да предпочитат афтърмаркет елементи.

Жоро благодаря за мнението. Ползвал ли си някоя от марките?
            Hudson не ги писах в темата, въпреки, че са от най препрочитаните и ползваните, рейсингови касети, но според доста мнения не са много по-добри от оригиналните. Всичко май опира до маркетинг и реклама при тях.

Мисля да взема една касета на Wiseco, при първата финансова възможност, като те даже имат и резервни ударни тампони.
            Пуснал съм Тото, пък ако падне джакпота, може направо нова машина да взема . Варианта ще е най-лесен.

Коментар

Първоначално публикуван от hafte Преглед на мнение
              Р

Мисля да взема една касета на Wiseco, при първата финансова възможност, като те даже имат и резервни ударни тампони.
              Какво му мислиш толкова взимай висекото както казваш с нащо каране ни едното ни другото ще потрошим пък и пари ще спестиш.Останах с впечатление,че са на една цена.
              Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Според мен каквато и касета да вземеш ще е последното нещо което ще умре в мотора.
                Тя старата е карала 10 години ако и новата кара толкова!!!
                Ти да не мислиш че ще го караш толкова?

Коментар

Ами нямам идея дали е оригиналната.
                  Има някаква майсторска намеса, понеже е сваляна.

Благодаря Ви, и надявам се другия месец да имам възможност да я поръчам.

Коментар

Имал съм пет ямахи това нещо така и не не успях да го счупя.Единствената ямаха YZ-250 f дойде с такъв проблем но беше свалена от състезания по мотокрос където натоварванията са от друго измерение.Джартов ти е отговорил най-точно на въпроса взимай евтиния вариант без да му мислиш.

Коментар

Ден добър,
                      така изглежда касетата на моя мотор WR426, дали е за смяна?
                      Ако е за смяна, откъде и за колко препоръчвате? (може и на лични, за да не е реклама)
                      Дисковете са в норма 3.00мм
                      Прикачени файлове

Коментар

Нищо и няма. Поизглади я малко и ще изкара сезона. Моята беше много по вкопана преди да почне да чупи дисковете.
                        Естествено нова, е най-добрият вариант . 5JG-16150-10-00 PRIMARY DRIVEN GEAR но е около 230-260 долара в щатско.

Коментар

Благодаря колега. Мисля сега разни схеми. Така и така съм го отворил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X