Спешно търся картер за Кавзаки Кх450Ф 2006г ,счупи се парче от пробката и не знам дали ще стане ,от къде да намеря,нов или втора ръка.Моля помогнете.Благодаря ви.И на какви цени вървят горе-долу.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Спешно Кавазаки КХ450Ф
Свий
X
-
От: Спешно Кавазаки КХ450Ф
Не съм сигурен какво ти се е счупило, но за нов картер/картерни капаци/блок/ според мен имаш 3 варианта - Едимотоцентър, случайно на старо или от САЩ. В щатите струва $430 точно за твоя мотор. Хората които вкарват части биха ти определили цена от сорта на 850лв(+-). При еди можеш да се обадиш да питаш за цена. Разбира се може и да е възможна заварка, зависи кое точно е отчупено. Стискам палци да е нещо незначително! Пусни някоя снимка...Точно днес си сглобих двигателя(взех си нов блок и лагери) и да знаеш, че ще имаш нужда от гарнитури, евентуално ако искаш да смениш лагерите, които са за смяна, може да излезе и нещо друго за смяна/износено/. Надявам се да съм бил макар и малко полезен. Поздрави!09 YZ290F Athena BB
Коментар
-
Демек си скъсал болта или се е отчупил част от блока? Ако не е нещо сериозно заваряване ми се вижда възможно. Поздрави!Последно редактирано от nk_dimitrov; 26-03-12, 15:59.09 YZ290F Athena BB
Коментар
-
Да, точно се отчупи малка част от блока с резбата дето влиза болта.Дано стане ,ще го карам при Митко в Троян.А се счупи от пренатягане на болта ,дифтунгата на болта беше заминала и сълзеше и аз стягаи да не изтече и само каза пук и се счупи парчето от блока.
Коментар
-
Хората не случайно сменят дифтунката при всяка смяна на маслото,ама другия път ще знаеш.Аз също съм я правил тази глупост,но за щастие беше алуминий и направих нова резба.Не е лошо да направиш една снимка и да я пуснеш тук за да можем да ти дадем по-добри съвети.В момента има много интересни лепила,може да се поинтересуваш и преди да си хвърлил една камара пари да се пробваш да го залепиш,в крайна сметка то носи само пробката и няма никакво натоварване ако съм разбрал правилно.След опит за заваряване повърхностите ще се нарушат и после опита за лепене ще е по труден.Правилно си се ориентирал за майстор,човека си разбира от работата и ще ти каже дали може да стане и как точно.Успях с ремонта!Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...
Коментар
-
Аз лично предлагам или заварка или лепене, нов картер си е луди пари! В подкрепа на предложението ми ще кажа ,че съм виждал пробки заварени напълно и преместени на дръго място, както и залепени и разпробити пак на друго място без разглобяване като новата пробка е с по-малък диаметър.Трудно се източва ,но е вариант!Същия този човек твърдеше ,че ще е само за лятото ,но още си кара така и като гледам няма и намерение да го разглобява.Спор няма,че си е цигания така си е ,но да разглобяваш в разгара на лятото си е направо...KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.
Коментар
-
Здравеѝте колеги вчера взех мотора от Митко, пробката е станала супер след заварянето даже болта за нея си е стария,дето се вика по здраво от ново,така и така ми отваряха двигателя смених и буталото с нови гарнитури , иначе всичко друго е на шест.Сега остава само газ до края(е маѝ до края ще ми е малко трудничко ама нали да се направя......
.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар