Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лампа на водата на Kawasaki 650

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лампа на водата на Kawasaki 650

Здравейтеколеги.От една седмица имам Kawasaki KLR 650 и още го резучавам.Когато го запаля на свободна скорост ми светят лампата на свободната и лампата на водата,когато включа на скорост гаснат и 2-те.Мислех за датчик ,но когато откача и двата датчика пак свети водата.Свалях таблото но към двете крушки отиват различни кабели-мислех че опират и прехвърля ток от единия към другия -но не.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели или да даде съвет.Благодаря.

От: Лампа на водата на Kawasaki 650

И аз съм с новозакупен KLR 650 - от края на октомври.Попрочетох това-онова за него.Доколкото разбрах при подаване на контакт контролната лампа на охлаждането трябва да свети, за да е сигурен водачът, че крушката е изправна.

Коментар

Първоначално публикуван от w_popov Преглед на мнение
      И аз съм с новозакупен KLR 650 - от края на октомври.Попрочетох това-онова за него.Доколкото разбрах при подаване на контакт контролната лампа на охлаждането трябва да свети, за да е сигурен водачът, че крушката е изправна.
      По-скоро да напомни на водача да провери нивото на охладителната течност.
      Yamaha WR 200

Коментар

Тук грешиш . Нивомер няма в разширителния съд. Ако имаше такъв , то лампата нямаше въобще да изгасне. На мотора нищо му няма. Такова му е устройството - прави проверка на важна лампа - в случая за температурата на водата ( за масло няма) .

Коментар

Колега,когато запалиш,твоята крушка гасне ли?

Коментар

Може, не знам. На моя мотор му светва лампата за маслото, само когато е на неутрална и когато нивото падне под половината на казанчето.
            Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от vesko71 Преглед на мнение
              Колега,когато запалиш,твоята крушка гасне ли?
              Да, крушката угасва и светва отново при повишена температура на охлаждащата течност.

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                Може, не знам. На моя мотор му светва лампата за маслото, само когато е на неутрална и когато нивото падне под половината на казанчето.
                С какъв мотор си ? Според мен лампата за маслото трябва да ти светне даже и в движение , на скорост .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                  С какъв мотор си ? Според мен лампата за маслото трябва да ти светне даже и в движение , на скорост .
                  Ще свети на 4тактовите. Моя е 125 2Т и има разделно и затова.
                  Поздрави!
                  Yamaha WR 200

Коментар

Да, крушката угасва и светва отново при повишена температура на охлаждащата течност.
                    Да ,но моята крушка гасне само когато включа на скорост и когато дам на неутрална ,пак светва.

Коментар

Така и трябва да бъде.Когато мотоциклетът е на неутрална скорост лампата винаги трябва да свети.Когато мотоциклетът е включен на скорост лампата не трябва да свети, освен ако температурата на охлаждащата течност не се повиши до критична стойност.

Коментар

Така и трябва да бъде.Когато мотоциклетът е на неутрална скорост лампата винаги трябва да свети.Когато мотоциклетът е включен на скорост лампата не трябва да свети, освен ако температурата на охлаждащата течност не се повиши до критична стойност.
                        Каква е логиката ?Ако си оставил мотора да работи на оборот,как ще разбереш ,че ти прегрява?Предполагам ,че тази лампа ,трябва да светва над 110градуса.

Коментар

Каква е логиката?
                          Ако оставиш мотора на свободна на оборот,как ще разбереш,че ти е загрял?Тази лампа не светва ли над 110градуса?

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                            Ще свети на 4тактовите. Моя е 125 2Т и има разделно и затова.
                            Поздрави!
                            НИКОЕ ЯПОНСКО едноцилиндрово 4 - тактово ендуро НЯМА лампа за маслото !!! Като те питах с какъв мотор си , имах в предвид поне модела да кажеш , аз за марката ще се сетя . Естествено е , че си с дву-тактов с разделно мазане щом имаш КАЗАНЧЕ за масло и лампата ти светва щом падне под половината. Та моделът ми трябваше , защото различните производители имат различен чек - контрол на изправността на лампата. При ТС на сузуки лампата е комбинирана с мигачите . При ДТ на ямаха свети на свободна и като включиш на скорост изгасва. Няма смисъл от още примери ......

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                              При ДТ на ямаха свети на свободна и като включиш на скорост изгасва
                              Да, точно ДТ.
                              Yamaha WR 200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X