Здравеите...
След доста мислене реших да не си продавам ХР600-а на най-добрия ми приятел, по простата причина,че имаше „малко работа” по него...
Имах добра оферта за ХР400,но не бях сигурен дали и там няма да трябва да се сменя бутало и т.н..
Та така и разкостих ХР-а напълно с намерението да направя пълна профилактика и да сменя бутало (много масло гореше)..
Та ето за какво става дума...малко по малко събрах някои нещица...чичото на жена ми се връщаше от САЩ и тъй като там частите бяха доста по-евтини си ги поръчах от там:
1.Ауспух WRPWorksRacingParts от Германия
2. Разпределителен вал HotCamsStage 1. Duration 258
3.Карбуратор MikuniTM40-6 (Плосък шибър с акселераторна помпа).И преди ремонта карах с него.
4.Маслен радиатор от ХР400
5.Предпазители за ръцете Ацербис
6.По-високо ендуро кормило Lucas + 3см повдигач
7. Колектор racing , неръждаем (отпреди ремонта)
8.Бутало Wiseco 98mm (610cc) / 11:1 степен на сгъстяване
9.Обновени панели и калници..
10.Вложки на клапани
11.Смяна масло на предница
Та всичко дотук беше ок, но оставаше изпълнението...
Разглобяването винаги е по-лесно ...но понякога крие рискове...като да скъсаш някой ръждясал болт или шпилка...много тежко беше с шпилките за изпускателната тръба..2 се скъсаха...сложихме нови ,но беше много голяма мъка.. стегнахме тръбите с месингови гайки ,да няма такива проблеми в бъдеще..
По двигателя най-голямата трудност беше обтегача на веригата ,тъй като нямахме специалния инструмент от хонда (който е доста скъп)...но се справихме..
За съжаление новият разпределителн вал няма такава автоматична декомпресорна система, като оригиналния на хондата, но вчера го запалих от първото ритане за пръв път след ремонта..(преди това го ритах без да е на контакт да омасли. )
Не зная обаче какво ще е положението с ритането като загрее и компресията се вдигне..
Разглобяването:
Сглобяването:
Тук вече буталото е сложено...ние един път го сложихме ,но после го отворихме да увеличим ключа на сегментите ..беше много малък...0.25мм..направихме го 1-2 стотни под спецификацията...0,37 горен и 0,47 втори копресионен сегмент...търкахме с камъче за шмиргел
Ето как оправихме обтегача на ангренажната верига:
Тук вече се действа по сглобяването:
Баща ми чисти кутията на въздушния филтър.ГОляма мръстия беше
Всичко се сглобява с компютърна точност ;-)
Двигателя е вече сложен:
За масленото радиаторче трябваше да изкараме тръбите от казана за ракия
И нови уплътнения за ауспуха:
Мотора го запалихме вчера и звука беше уникален.Ще видим как ще е занапред.
Утре ще сложа снимки на мотора в завършен вид J
След доста мислене реших да не си продавам ХР600-а на най-добрия ми приятел, по простата причина,че имаше „малко работа” по него...
Имах добра оферта за ХР400,но не бях сигурен дали и там няма да трябва да се сменя бутало и т.н..
Та така и разкостих ХР-а напълно с намерението да направя пълна профилактика и да сменя бутало (много масло гореше)..
Та ето за какво става дума...малко по малко събрах някои нещица...чичото на жена ми се връщаше от САЩ и тъй като там частите бяха доста по-евтини си ги поръчах от там:
1.Ауспух WRPWorksRacingParts от Германия
2. Разпределителен вал HotCamsStage 1. Duration 258
3.Карбуратор MikuniTM40-6 (Плосък шибър с акселераторна помпа).И преди ремонта карах с него.
4.Маслен радиатор от ХР400
5.Предпазители за ръцете Ацербис
6.По-високо ендуро кормило Lucas + 3см повдигач
7. Колектор racing , неръждаем (отпреди ремонта)
8.Бутало Wiseco 98mm (610cc) / 11:1 степен на сгъстяване
9.Обновени панели и калници..
10.Вложки на клапани
11.Смяна масло на предница
Та всичко дотук беше ок, но оставаше изпълнението...
Разглобяването винаги е по-лесно ...но понякога крие рискове...като да скъсаш някой ръждясал болт или шпилка...много тежко беше с шпилките за изпускателната тръба..2 се скъсаха...сложихме нови ,но беше много голяма мъка.. стегнахме тръбите с месингови гайки ,да няма такива проблеми в бъдеще..
По двигателя най-голямата трудност беше обтегача на веригата ,тъй като нямахме специалния инструмент от хонда (който е доста скъп)...но се справихме..
За съжаление новият разпределителн вал няма такава автоматична декомпресорна система, като оригиналния на хондата, но вчера го запалих от първото ритане за пръв път след ремонта..(преди това го ритах без да е на контакт да омасли. )
Не зная обаче какво ще е положението с ритането като загрее и компресията се вдигне..
Разглобяването:
Сглобяването:
Тук вече буталото е сложено...ние един път го сложихме ,но после го отворихме да увеличим ключа на сегментите ..беше много малък...0.25мм..направихме го 1-2 стотни под спецификацията...0,37 горен и 0,47 втори копресионен сегмент...търкахме с камъче за шмиргел
Ето как оправихме обтегача на ангренажната верига:
Тук вече се действа по сглобяването:
Баща ми чисти кутията на въздушния филтър.ГОляма мръстия беше
Всичко се сглобява с компютърна точност ;-)
Двигателя е вече сложен:
За масленото радиаторче трябваше да изкараме тръбите от казана за ракия

И нови уплътнения за ауспуха:
Мотора го запалихме вчера и звука беше уникален.Ще видим как ще е занапред.
Утре ще сложа снимки на мотора в завършен вид J
Коментар