Обява

Свий
Няма добавени обяви.

XR600 - след ремонт- като новороден

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• XR600 - след ремонт- като новороден

Здравеите...
    След доста мислене реших да не си продавам ХР600-а на най-добрия ми приятел, по простата причина,че имаше „малко работа” по него...

Имах добра оферта за ХР400,но не бях сигурен дали и там няма да трябва да се сменя бутало и т.н..
    Та така и разкостих ХР-а напълно с намерението да направя пълна профилактика и да сменя бутало (много масло гореше)..
    Та ето за какво става дума...малко по малко събрах някои нещица...чичото на жена ми се връщаше от САЩ и тъй като там частите бяха доста по-евтини си ги поръчах от там:

1.Ауспух WRPWorksRacingParts от Германия
    2. Разпределителен вал HotCamsStage 1. Duration 258
    3.Карбуратор MikuniTM40-6 (Плосък шибър с акселераторна помпа).И преди ремонта карах с него.
    4.Маслен радиатор от ХР400
    5.Предпазители за ръцете Ацербис
    6.По-високо ендуро кормило Lucas + 3см повдигач
    7. Колектор racing , неръждаем (отпреди ремонта)
    8.Бутало Wiseco 98mm (610cc) / 11:1 степен на сгъстяване
    9.Обновени панели и калници..
    10.Вложки на клапани
    11.Смяна масло на предница

Та всичко дотук беше ок, но оставаше изпълнението...
    Разглобяването винаги е по-лесно ...но понякога крие рискове...като да скъсаш някой ръждясал болт или шпилка...много тежко беше с шпилките за изпускателната тръба..2 се скъсаха...сложихме нови ,но беше много голяма мъка.. стегнахме тръбите с месингови гайки ,да няма такива проблеми в бъдеще..

По двигателя най-голямата трудност беше обтегача на веригата ,тъй като нямахме специалния инструмент от хонда (който е доста скъп)...но се справихме..

За съжаление новият разпределителн вал няма такава автоматична декомпресорна система, като оригиналния на хондата, но вчера го запалих от първото ритане за пръв път след ремонта..(преди това го ритах без да е на контакт да омасли. )
    Не зная обаче какво ще е положението с ритането като загрее и компресията се вдигне..

Разглобяването:

Сглобяването:

Тук вече буталото е сложено...ние един път го сложихме ,но после го отворихме да увеличим ключа на сегментите ..беше много малък...0.25мм..направихме го 1-2 стотни под спецификацията...0,37 горен и 0,47 втори копресионен сегмент...търкахме с камъче за шмиргел

Ето как оправихме обтегача на ангренажната верига:

Тук вече се действа по сглобяването:

Баща ми чисти кутията на въздушния филтър.ГОляма мръстия беше

Всичко се сглобява с компютърна точност ;-)

Двигателя е вече сложен:

За масленото радиаторче трябваше да изкараме тръбите от казана за ракия

И нови уплътнения за ауспуха:

Мотора го запалихме вчера и звука беше уникален.Ще видим как ще е занапред.
    Утре ще сложа снимки на мотора в завършен вид J
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от vlado_varna; 22-06-07, 13:58.

До: XR600 - след ремонт- като новороден

Ихаааа браво, страхотна работа, та ти целия си го разглобил. (тва не е толкова странна, отколкото че целия си го сглобил) . Браво и честито!
    [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Йе, браво бе, добра работа
      Дай снимки сега в завършен вид да му се накефим още
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

ето го ...предната гума не и се седи на земята
        трябва да му оправя само седялката и да сложа нов преден диск и ботуши на коловете...(като карам номера го махам :-) )
        Прикачени файлове

Коментар

Мотора е станал супер но не виждам какво имаш да и правиш на седалката като нова е
          Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
          Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Това маслено радиаторче от ХР400 свали температурата - с 10 до 15 градуса...но няма термостат и даже в топлото малко бавно стига до 80 градуса температурата на маслото..може би не трябва да го режа много първите 10мин..

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_varna Преглед на мнение
              но няма термостат и даже в топлото малко бавно стига до 80 градуса температурата на маслото..
              А зимата...тогава пък въобще сигурно няма да загрее като хората при ненатоварващо каране...

Най-лесно му монтирай едно кранче на една от тръбичките към радиатора и когато го постоплиш през лятото, отваряш кранчето за доохлаждане...На по-хладно въобще няма да ти трябва радиатор

Коментар

Ако можеш да кажеш на каква цена си взе предпазителите за ръцете и маншоните за предницата ще ти бъда много благодарен !
                [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                [/FONT]________________________________________
                [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                [/CENTER]
                [/CENTER]

Коментар

Пращам ти на лично цените...а иначе предпазителите са от Америка, а маншоните от Германия..

Аз продължавам да изпращявам :-)
                  НАмерих чисто нов заден амортисьор Ohlins на половин цена и го купувам.Като този е

Взех и прогресивни пружини за отпред.
                  А предния ми диск беше 1,5мм, демек за смяна.Взех EBC wave design
                  Абе мотора ми май е непродаваем вече

Коментар

Защо да не е продаваем е вярно ако теглиш чертата и искаш да не си на загуба вярно цената ще е много висока.Би ли споделил колко ти излезе ремонта до сега

Коментар

Бе аз с мене си даже не споделям колко е излязал...с жена ми още повече .сигурно ако го бях продал преди с парите вместо ремонта можеше да взема някое WR-че...426 примерно ...хем със стартер.

Но не съжалявам да ти кажа....още повече ,че като махнах всякакви такива като мигачи,планки за ключа за запалване,табло за скороста..и като сложих тоя лек асупух поолекна с 3-4 кила машинката...135кг пълен..не е като 120 ама не е лоша моторетката.
                      Ама не е и като на Родригес ТУЧА..160кг
                      Пък и като купиш една 4-5 годишна от тези новите пили (било WR,било CRF) , не е ясно дали няма да си пак за ремонт след няколко карания.И за пили има време.
                      Сравнително тънко минах да ти кажа..1000-1100 евро може би и то с новия заден Амортисьор Олинс..(който намрех за ~350 евро, а иначе е >750)...но сега става за оране на нивата

Коментар

И аз предположих че си вложил към 2000 лв, но пък сега му се радваш нали

Коментар

Браво Владо!
                          Много добре сте свършили работата.
                          А за парите - това не е произведение на изкуството, че с времето цената да се вдига. Важното е, че е станал много добре.
                          Кеф цена няма !
                          Надявам се, като се оправя пак да караме заедно.

Коментар

Мда. Е тва е грижовен стопанин.
                            Седалката иска нова кожа май.
                            Нищо лично, но предпазителите на ръцете както са сложени наклонени надоло не вършат никаква работа срещу клоните евентуално.
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                              Мда. Е тва е грижовен стопанин.
                              Седалката иска нова кожа май.
                              Нищо лично, но предпазителите на ръцете както са сложени наклонени надоло не вършат никаква работа срещу клоните евентуално.
                              Митко за клоните си прав но аз мисля, че той ги е сложил така повече да пазят ръчките при падане отколкото да се пази от клони. Така мисля защото мойте са същите и съм ги сложил точно по същият начин понеже ми омръзна да купувам ръчки за съединител и предна спирачка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X