Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ-Хонда CBR600F3 пробиват и четирите запалителни свещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ-Хонда CBR600F3 пробиват и четирите запалителни свещи

За колегата с "аматьорските играчки"

Ето това ползвам когато имам нужда да проверя една свещ, работи под налягане в камера, като има възможност за регулиране на налягането, в зависимост от двигателя, в който ще работи дадената свещ.

Но му показах и следното нещо, което го използвам масово, бързо и лесно. И в 90% от случаите показва същото, което и горният уред. Можете да видите, къде отива искрата, има ли я изобщо, и какъв цвят е. И струва 10на лева, така, че може да я има във всеки един гараж.

Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
      Какви са тези глупости, с десни китки - той да си не прави ....
      Баси и разбирачи.

Ето извадка от сайта на НЖК за свещ за този мотоциклет:

CR9EH-9 7502 - - CR9EHIX-9 6216 0.9mm
      Свещ 7502 при официален вносител, не гаражни магазини за мотоциклети, а вносител, внасящ цялата гама свещи за авто и мото производители /не е трудно, да потърсите в нета за кой става дума/ е на цена 18.60
      Иридиевата 6216 е 29.50лв
      Отделно се ползват и отстъпки.

Това, че Вие си ги купувате за 200лв к-т си е изцяло Ваш проблем. Не винаги скъпото означава и доброто, и оригиналното, понякога означава, че крайният продавач е сложил 200% надценка на Ваш гръб.
      Де го чукаш , де се пука ?!? Павелчо ти четеш ли български или да преведа на твоя език , ако не ти е ясно нещо ? 200 кинта АКО ти виждаш някъде тук може . Но АЗ виждам 4 по 29,50 - което си е 120 лева , а не 70 . Има разлика , нали ? Сега относно китката дясната : Имам едно сузуки гсхр 86-и набор . Ще му сложа чисто нова задна гума . Ела и искам да те видя колко гас ти стиска да му дадеш сега на студения асфалт , понеже си явно голям разбирач. Памперсите са от мен.
      П.п: Аз свещи не продавам , нито купувам от тук . Пък било то оригинални , тайвански или китайски от официални и не толкова официални вносители. И нямам абсолютно никакъв проблем с гърба , така че вече можеш да спиш спокоен официален сън.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
        В България истински свещи за хонда и на тази цена - 70 лева трудно ще намериш.
        Аз ли не довиждам?

Никъде не си споменал за иридий.

Съвсем истинска свещ. 7502, която я дават по каталог 4х18.60 = 74.40

И човекът пита за Ф3 600кс. Тъй, че дясната му китка, няма какво да прави на Вашето Сузуки.

Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Явно не можем да се разберем кой какво е написал. Аз виждам следното : оригинални свещи купени за 70 лева изкарват няма и 3 дни. За мен ИСТИНСКА свещ е нещо доста по-добро от такава , която умира на третия ден . В двата предишни поста съм написал какви са те. И не ставаше въпрос за неговата китка и моето сузуки ...........

Коментар

за иридиевите свещи малко не съм съгласен че няма ментета,миналата седмица ми предлагаха нови по 25 лв и малко ме усъмни цената
            0 8 76 36 8 542

Коментар

Явно не можем да се разберем кой какво е написал. Аз виждам следното : оригинални свещи купени за 70 лева изкарват няма и 3 дни. За мен ИСТИНСКА свещ е нещо доста по-добро от такава , която умира на третия ден . В двата предишни поста съм написал какви са те. И не ставаше въпрос за неговата китка и моето сузуки ...........
              Може ли аз да си пробвам дясната китка остави ги бре Петре то момчето сам ще стигне до извода.Като му омръзне да сваля резервоар през три дни.
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                за иридиевите свещи малко не съм съгласен че няма ментета,миналата седмица ми предлагаха нови по 25 лв и малко ме усъмни цената
                Интересното е че за автомобили са по толкова.Скоро си купих Дензо иридиум и с отстъпка та ми ги дадоха за 87 лева.А за мотори пък особенно за Хонда направо са деликатес.Преди две години както споменах по горе за цбр 900 ми изкаха 40лева за бройка аз си ги купих от Турция за 28 бройка.Може би търговците полека лека слизат на земята вече.
                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Няколко пояснения че темата прерастна в спорове без начало и край както обикновенно:

1.Свещите са обикновенни (никаде не съм споменавал иридиеви-поне аз)стандартни NGK CR9EH закупени от Павел-PAKSS който е един от малкото коректни търговци които стоят здраво на земята с цените за разлика от повечето софийски шмекери.
                  2.Оказа се че проблема е в старият бензин и голямото разтояние на свещите плюс задръстен въздушен филтър и вероятно ниските температури.
                  3.Свещите работят.
                  4.Ако някой има стар или нов мотор и не му стиска да навива с дясната китка да го докара в гр.Роман тук има един дето не се е плашил още от нито един мотор.
                  5.На CBR600F3 свещите се свалят без да се сваля резервоара-тоест отпред.Сменят се за 4-5 мин.
                  6.Извинявам се че леко подведох аудиторията с тезата че и новите свещи са избили а те всъщност не бяха.Проблема май беше комплексен.
                  Последно редактирано от SMR610; 12-01-12, 09:02.
                  Киа Спортидж-2.0-16V-128к.с

Коментар

Re: Помощ-Хонда CBR600F3 пробиват и четирите запалителни свещи

И нас не ни е страх да подаваме огън сега в студа. Голяма работа че въртяла задната гума. Предната върви с 20, задната със 120... много важно. Фън да става. Грозно е да се карате и спорите.
                    При пистовите мотори в толкова студено време е важно да бръмчи на място 3-4-5 минути на "смукач" (по-новите с инж. с-ма си знаят работата) и след това се качваш и подаваш цялата нужна ти газ към момента. Не трябва да се гаси току-що забръмчалия 4-цилиндров звяр, защото това може да ликвидира свещ/и. Не е добре и газ да му се дава докато не загрее хубаво и си оправи горенето. Богатата смес е смъртоносна за всяка запалителна свещ .

Коментар

Първоначално публикуван от SMR610 Преглед на мнение
                      Няколко пояснения че темата прерастна в спорове без начало и край както обикновенно:

1.Свещите са обикновенни (никаде не съм споменавал иридиеви-поне аз)стандартни NGK CR9EH закупени от Павел-PAKSS който е един от малкото коректни търговци които стоят здраво на земята с цените за разлика от повечето софийски шмекери.
                      2.Оказа се че проблема е в старият бензин и голямото разтояние на свещите плюс задръстен въздушен филтър и вероятно ниските температури.
                      3.Свещите работят.
                      4.Ако някой има стар или нов мотор и не му стиска да навива с дясната китка да го докара в гр.Роман тук има един дето не се е плашил още от нито един мотор.
                      5.На CBR600F3 свещите се свалят без да се сваля резервоара-тоест отпред.Сменят се за 4-5 мин.
                      6.Извинявам се че леко подведох аудиторията с тезата че и новите свещи са избили а те всъщност не бяха.Проблема май беше комплексен.
                      Твоята работа стана като на онзи дето пита : Кой ми сра в гащите ?

Коментар

Твоята работа стана като на онзи дето пита : Кой ми сра в гащите ?
                        Ми то с толко ДРИСКАЧИ....
                        Киа Спортидж-2.0-16V-128к.с

Коментар

Но не си прав. За проблема беше писал и в други форуми , където казваш , че всичко по горивната система е перфектно , но не казваш , че свещите са купени от твой познат , коректен търговец , и гарантираш за тях. При това положение най-честият проблем е: калпави свещи или стар бензин.Аз от "всичко по горивната система е перфектно" , разбирам не само карбуратори , а гориво-въздушна смес , това значи въздушен филтър и качествено гориво.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Малкото циганче бърза да му почернее задника Споко бре, като се научиш сам да си оправяш коня без да занимаваш половината свят-тогава може да стане калайджия от тебе. Бате ти Пешо е оправил повече мотори от колкото ти си си бъркал ръцете в джобовете така, че не го наричай "дрискач". Най-вероятно си искал да пишеш "драскач".......
                            Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                            0894328706

Коментар

Колеги,
                              Успокоите тона,не води до нищо добро....
                              Поздрави,
                              MG RACING

Коментар

Както казва един колега от форума, ето и моите пет стотинки по темата: Пистовите мотори особено в студа, трябва да стоят на смукач поне четири-пет минути без да ги форсираш излишно, след което трябва да им върнеш смукача. Показателното за нормалната работа е, когато върнеш смукача преди да е загрял мотора, той направо да изгасва все едно не държи никакви обороти. Но когато мотора загрее всичко се нормализира
                                SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X