Здравеите..
Сложих Wiseco бутало на XR-a, но нещо не мога да се рабера с баща ми за ключа на сегмените (колко сегмента е отворен,когато се сложи в цилиндъра).
По документация от Wiseco,ключа трябва да е около 0.04мм на всеки сантиметър от диаметъра на цилиндъра.
Т.е при 98мм ,трябва да е около 0.4мм.
При мен е малко под 0.3мм.
Баща ми разглежда хонинга като вид грапавини,които след 100-200км ми казва ще се загладят и ключа щял да се увеличи и щяло да е наред всичко.
Ами сега?
Моля за коментари!
Другото което пишеше в Wiseco док. ,беше че след хонинга цилиндъра трябва да се измие с топла вода и сапун за да паднат абразивите.
Бащата май го е мил само с безнин (и евнтиуално с памучен парцал)...
Цилиндъра съм го сложил и леко притегнал.
Има ли смисъл докато не съм го затворил да го свалям и мия със сапун?
Сложих Wiseco бутало на XR-a, но нещо не мога да се рабера с баща ми за ключа на сегмените (колко сегмента е отворен,когато се сложи в цилиндъра).
По документация от Wiseco,ключа трябва да е около 0.04мм на всеки сантиметър от диаметъра на цилиндъра.
Т.е при 98мм ,трябва да е около 0.4мм.
При мен е малко под 0.3мм.
Баща ми разглежда хонинга като вид грапавини,които след 100-200км ми казва ще се загладят и ключа щял да се увеличи и щяло да е наред всичко.
Ами сега?
Моля за коментари!
Другото което пишеше в Wiseco док. ,беше че след хонинга цилиндъра трябва да се измие с топла вода и сапун за да паднат абразивите.
Бащата май го е мил само с безнин (и евнтиуално с памучен парцал)...
Цилиндъра съм го сложил и леко притегнал.
Има ли смисъл докато не съм го затворил да го свалям и мия със сапун?
Коментар