Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пукане ХТ 600 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пукане ХТ 600 ?

Здравейте , имам Yamaha XT 600 , когато спускам някое върло и съм на скорост в ауспуха пука , а когато е на място или го карам по-равно много не мога да
    усетя , но ми се струва , че прекъсва. Възможно ли е това прекъсване да е от нерегулирани клапани ? Така с това пукане си го карам 2/3 месеца , но адски
    ме дразни затова ако някой е имал същия проблем нека сподели ще бъда много благодарен.

Бензин,а не кръв, карбуратор,а не сърце, бутала,а не мускули, машина,а не човек ! )
    Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

От: Пукане ХТ 600 ?

Здравей,вариантите може да са няколко,но най вече клапаните може да са проблема.Преди да предприемеш каквото и да било да му отваряш главата за ремонт ,пробвай първо с нова свещ,после виж чашките на карбураторите много често задържат вода от не качествения бензин и от там идва прекъсването,и тогава вече отваряш двигателя,и после шлайф,паста,търкане,препасване и моя съвет е задължително да му смениш 4-те гумичките на клапаните.

Коментар

Леко бедна смес
      KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Колеги днес регулирах клапаните леко цъкат което мисля , че е добре нали така ? Прекъсването намаля, но това пукна като спускаш си го има дори на место като му дадеш газ до към 7,000 оборота през ауспуха изкарва огън дали това е от бедна смес или богата ?
        Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Провери гумените съединения между карбураторите и главата.Когато са спукани или отлепени , дърпа въздух от там вследствие на което сместа обеднява и пука, гърми,прекъсва..... Или бедна смес както е писал колегата. Успех!
          Трагичното не е смъртта, а животът, който
          хората живеят или не изживяват до смъртта си.
          Чарлз Буковски

Коментар

Първоначално публикуван от stelio Преглед на мнение
            Провери гумените съединения между карбураторите и главата.Когато са спукани или отлепени , дърпа въздух от там вследствие на което сместа обеднява и пука, гърми,прекъсва..... Или бедна смес както е писал колегата. Успех!
            Здрави са колега дори едното беше скъсано смених го с ново, днес регулирах и клапаните , свещ преди 2/3 месеца сложих нова дори когато я сложих пукаше така , остава само бедна смес да е..

Коментар

От долната страна на карбуратора,някъде при казанчето на поплавъка има едно цилиндърче което седи вертикално.Във него има един винт който отговаря за обогатяване и обедняване на сместа.Стандартно се регулира като се завие до край и след това се отвие на два оборота и половина.
              Аз имах подобен проблем и го реших по този начин.Проблем ми беше да намеря толкова къса отверка ,за това си направих от достатъчно дебел пирон(върши чудесна работа)
              Тук съм качил една снимка за да видиш за какво иде реч : http://xtremeracer.snimka.bg/motorcy...burator.643480
              Успех с начинанията и весели празници!!!

Коментар

+1
                Последно редактирано от V.R.R.; 28-12-11, 10:02.
                KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Първоначално публикуван от xtremeracer Преглед на мнение
                  От долната страна на карбуратора,някъде при казанчето на поплавъка има едно цилиндърче което седи вертикално.Във него има един винт който отговаря за обогатяване и обедняване на сместа.Стандартно се регулира като се завие до край и след това се отвие на два оборота и половина.
                  Аз имах подобен проблем и го реших по този начин.Проблем ми беше да намеря толкова къса отверка ,за това си направих от достатъчно дебел пирон(върши чудесна работа)
                  Тук съм качил една снимка за да видиш за какво иде реч : http://xtremeracer.snimka.bg/motorcy...burator.643480
                  Благодаря за хубавия отговор колега , тия дни ще пробвам дано се оправи.. Весели празници и на теб.. : }

Коментар

Първоначално публикуван от xtremeracer Преглед на мнение
                    този болт е за въздуха за празен ход,във високите той не играе роля мотора е най вероятно за препасване на клапани.
                    0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от Skirilov Преглед на мнение
                      Колеги днес регулирах клапаните леко цъкат което мисля , че е добре нали така ? Прекъсването намаля, но това пукна като спускаш си го има дори на место като му дадеш газ до към 7,000 оборота през ауспуха изкарва огън дали това е от бедна смес или богата ?
                      Колега клапаните са регулирани.. : } !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X