Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматичен Декомпресор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматичен Декомпресор

Здравейте всички!Имам няколко въпроса относно декмпресора.Когато купих мотора много трудно се риташе манивелата(свикнах и някакси).Днес (задавих) мотора и реших да видя свеща в какво състояние и да закупя нова следователно.Ритнах 2-3 пъти на извадена свещ,зачистих я и я сложих обратно.Тръгнах да го паля но декомпресора зе да съска прекалено много и манивелата започна да се рита много лесно.Какво значи това,нека някой по-запознат обясни как работи,защо така стана изчетох много по тази тема тук от форума но не ми стана ясно.Мотора е RC 600cc Благодаря на всеки споделил своя опит и мнение.

От: Автоматичен Декомпресор

Освен да хвърляме боб за повредата, трябва да гадаем и за марката. Джилера ли е
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

Коментар

Да мотора е Джилера.

Коментар

И на мен ми се случи същото в събота (карам Honda XL 600) ритнах го силно както се връткаше много лесно и си пална веднага...след като го изгасих проблема го нямаше...и на мен ми е интересно защо става така

Коментар

По принцип автоматичните декомпресори са центробежни и е възможно понякога да засядат. Но нали всъщност това им е предназначението - да се рита лесно манивелата...Тоест, когато придвижваш леко манивелата , тя трябва да се движи леко. Ако не може да се преодолее компресията с нормално усилие, значи ТОГАВА дек-ра не работи.
          Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
          0894328706

Коментар

Ами колега Жоро моят мотор сега се рита като скутерче.Опитва се да запали но се чува за секунди гласеца му и угасва.Има ли някакъв начин за центровка на този декомпресор?И ако е заседнал как да го оправя?

Коментар

След малко започвам да разглобявам декомпресора(горе в главата) ако е заседнал как да го оправя?Има ли неща които трябва да се сменят

Коментар

Центровката на запалването и клапаните е идеална,луфта на клапаните е както трябва,декомпресора беше заседнала пружинката(оправен е вече) и когато го ритна да запали мотора ГЪРМИ МНОГО СИЛНО В аспуха и изкарва огън.Главата ми се запали 2 дни от разглабяне и зглабяне нека някой каже своето мнение по въпроса.

Коментар

.. но пали ли или не все пак? Може да има бензин в ауспуха от много ритане ,когато нее палил!
                  KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Прегледай дали не е избила свещта.Дали не хвърля искрата към корпуса вместо към централния електрод.

Коментар

Мотора не пали.Свеща е чисто нова на Шампион(напълно отговаряща на оригиналната НЖК).

Коментар

Декомпресора може да бъде със жило от манивелата до главата и също така цинтробежен вал,твоя мотор от кой е..... като цяло декомпресора е изпускане/отваряне на клапан в определен момент при палене,така че,ако не отваря,манивелата ти ще стига до определено положения и няма да можеш да я мръднеш,а ти казваш риташ лесно...ако си с вал и стартер,при повреда във вала/пружинка,съчма и тн/,пак няма да има въртене,лесното въртене/ритане е че декомпресора си работи....при старите мотори,в главата има отделно кпаланче,което играе ролята декомпресор,то е свързано със жило към манивелата и пак е синхронизирано с паленето,ако там ти се е оронило нещо,или е разцентрирано,може би там трябва да погледнеш

Коментар

Да това го знам днес проверих и се установи че долу механизъма не работи,НО аз го палех така е малко трудно но нямаше проблеми но сега със това трещене незнам какво ще го правя второ челопечене става в гаража

Коментар

Нещо няма копмресия(когато си сложа пръста изобщо не се усеща) мисля да проверя клапаните и да ги наглася всм 0.05 и изпускателен 0.10.Други идей от какво може да е това?

Коментар

Махни този декомпресор да видим какво ще стане! Ааа и аз мисля че 0.05 е много малко внимавай!!!
                              KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X