Здравейте всички!Имам няколко въпроса относно декмпресора.Когато купих мотора много трудно се риташе манивелата(свикнах и някакси).Днес (задавих) мотора и реших да видя свеща в какво състояние и да закупя нова следователно.Ритнах 2-3 пъти на извадена свещ,зачистих я и я сложих обратно.Тръгнах да го паля но декомпресора зе да съска прекалено много и манивелата започна да се рита много лесно.Какво значи това,нека някой по-запознат обясни как работи,защо така стана изчетох много по тази тема тук от форума но не ми стана ясно.Мотора е RC 600cc Благодаря на всеки споделил своя опит и мнение.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автоматичен Декомпресор
Свий
X
-
От: Автоматичен Декомпресор
По принцип автоматичните декомпресори са центробежни и е възможно понякога да засядат. Но нали всъщност това им е предназначението - да се рита лесно манивелата...Тоест, когато придвижваш леко манивелата , тя трябва да се движи леко. Ако не може да се преодолее компресията с нормално усилие, значи ТОГАВА дек-ра не работи.Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
0894328706
Коментар
-
Центровката на запалването и клапаните е идеална,луфта на клапаните е както трябва,декомпресора беше заседнала пружинката(оправен е вече) и когато го ритна да запали мотора ГЪРМИ МНОГО СИЛНО В аспуха и изкарва огън.Главата ми се запали 2 дни от разглабяне и зглабяненека някой каже своето мнение по въпроса.
Коментар
-
Декомпресора може да бъде със жило от манивелата до главата и също така цинтробежен вал,твоя мотор от кой е..... като цяло декомпресора е изпускане/отваряне на клапан в определен момент при палене,така че,ако не отваря,манивелата ти ще стига до определено положения и няма да можеш да я мръднеш,а ти казваш риташ лесно...ако си с вал и стартер,при повреда във вала/пружинка,съчма и тн/,пак няма да има въртене,лесното въртене/ритане е че декомпресора си работи....при старите мотори,в главата има отделно кпаланче,което играе ролята декомпресор,то е свързано със жило към манивелата и пак е синхронизирано с паленето,ако там ти се е оронило нещо,или е разцентрирано,може би там трябва да погледнеш
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар