Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с манивелата на KTM 620 EGS(LC4), 1997

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с манивелата на KTM 620 EGS(LC4), 1997

Здравейте,
    преди 2 седмици ми се счупи манивелата на КТМ-а, не самата манивала а механизъма вътре и сега не се връща нагоре. Един познат ми каза че сигурно е пружината и за това взех нова от КТМ(взех и двете пружини - тази която връща и тази която натиска за да зацепи пожеже излязаха 13лв.двете).
    Та уж всичко точно, само остана да отворим и да я сменим, но като погледнах в мануала, поне по картинките защото е на немски, излиза че трява да цепя двигателя за да я сменя :О
    Накой правил ли е нещо подобно и знае ли как аджеба се стига до тая прожина за да се смени?
    И ако наистана трябва да се цепи двигателя, проблем ли е да карам така докато свърши сезона(за 1-2 пъти каране става въпрос), защото зимата така или иначе ми предстои смяна на бутало, сегменти и гумички на клапаните.
    Другото което много ме учуди е, че вече в 2 каталога гледам(на WOSSNER и PROX), видях че сегментите за 1 и 2-ри ремонт са с еднин и същ парт номер което значи че са едни и същи а не с различни размери, а само размера на буталото има разлика?Това няма много логика и за това питам дали някой знае дали е така?
    Надявам се че като отворя ще мога да мина само със смяна на сегменти, на едва ли.

От: Проблем с манивелата на KTM 620 EGS(LC4), 1997

Провери, когато върнеш манивелата ръчно в начално положение дали е зацепена и ако не е просто я вържи с една тел да стой опъната и си карай до зимата.И аз имах проблема с пружината ,но не беше нужно да цепя двигателя просто отворих капака от страната на магнета и я смених.

Коментар

Провери, когато върнеш манивелата ръчно в начално положение дали е зацепена и ако не е просто я вържи с една тел да стой опъната и си карай до зимата.И аз имах проблема с пружината ,но не беше нужно да цепя двигателя просто отворих капака от страната на магнета и я смених.
      ПС:Може да вържеш манивелата ако имаш стартер ако нямаш най-добре ще е да я направиш.

Коментар

За манивелата колегата ти е подсказал какво да свършиш , само вземи нова гарнитура за капака.
        За двигателя не се чуди а просто , като свърши сезона свали цилиндъра и го премери с индикатор за точния размер.
        По размера на цилиндъра ще търсиш бутало , коетон върви заедно със сегментите (буталните пръстени) и няма нужда да се ровиш за парт номера на сегментите.
        Ако си извън ремонтният размер вече е друга тема на разговор.
        Аре до скоро
        LZ1VPM
        KTM 450 SX
        JEEP CHEROKEE XJ 2.5 TD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X