Обява

Свий
Няма добавени обяви.

моторът ми възвря!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• моторът ми възвря!!!

абе пичове защо моята yamaha WR 400F,при не толкова голямо натоварване изхвърля водата,имам чувството че този мотор загрява за много кратко време!Някакви съвети или помощ?

До: моторът ми възвря!!!

или е отварян двигателя и е сложено много пльтно ботало или нети работи водната помпа!!!!!!!!!!

Коментар

Какво ще рече много плътно бутало?!? А инъче по темата провери си термостата дали отваря.

Коментар

Първоначално публикуван от naskoradew Преглед на мнение
        Какво ще рече много плътно бутало?!? А инъче по темата провери си термостата дали отваря.
        Бутало с прекалено малък луфт до цилиндъра. Не е съвсем лишено от смисъл. Между другото темата е старичка...
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Като отворихте дума за термостати, някой може ли да ги поизясни тия термостати на моторите, че нещо не са ми ясни? При колата ясно има два кръга, затворен термостат - върти само през малкия кръг, отворен термостат - върти и през големия кръг, ама на мотора като гледам кръга си е един!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
            Като отворихте дума за термостати, някой може ли да ги поизясни тия термостати на моторите, че нещо не са ми ясни? При колата ясно има два кръга, затворен термостат - върти само през малкия кръг, отворен термостат - върти и през големия кръг, ама на мотора като гледам кръга си е един!
            Два са.
            Единия си е само в цилиндъра и главата.
            2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
              Два са.
              Единия си е само в цилиндъра и главата.
              на някои ендуро да,но на крос?
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

При мене няма как да са два. Термостата ми не е в главата а е отделно. Значи от главата отива в термостата, от термостата в радиатора, от там във водната помпа и от нея в блока - един кръг! Няма как водната помпа да върти течността само в блока и главата, защото единствено може да засмуче течност от радиатора, а пък за да попадне в радиатора течността трябва да премине през термостата идвайки от главата! Пък и както е дадено на схемата, ако ми блокира затворен термостата, течността няма откъде да изври, защото капачката с клапана към преливното казанче е след термостата! Много смотана работа!
                Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  При мене няма как да са два. Термостата ми не е в главата а е отделно. Значи от главата отива в термостата, от термостата в радиатора, от там във водната помпа и от нея в блока - един кръг! Няма как водната помпа да върти течността само в блока и главата, защото единствено може да засмуче течност от радиатора, а пък за да попадне в радиатора течността трябва да премине през термостата идвайки от главата! Пък и както е дадено на схемата, ако ми блокира затворен термостата, течността няма откъде да изври, защото капачката с клапана към преливното казанче е след термостата! Много смотана работа!
                  Нямало е как да го направят по-просто
                  Един кръг - затворен-отворен.

Кросовите мотори нямат термостат.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

А това какво значи? Че термостата ми е малко отворен и се отваря напълно когато достигне определена температура? Или пък че термостата си е затворен напълно до достигане на определена температура? Ама пък ако е верен втория случай, значи докато не отвори термостата помпата си върти като миксер, без да циркулира течността! Икономисали са да го обяснят в мануала та да не се чуди човек!

Коментар

Всеки термостат си има едно малко отворче....Иначе как да се обезваздуши системата.
                      "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

колега ,на мен ми намирисва на гарнитура.провери дали излизат балончетавъв водата като запалиш в студено положение

Коментар

Колега, темата е малко старичка. Венци вече има нов мотор, но още не е черпил!
                          Lesidren.com

Коментар

Кой не е черпил бе пич,аз черпих ама теб те нямаше,защото тогава ти още не беше открил ендурото за 2008,ти нали изчакваш хубавичко да изсъхне пък тогава да се пускаш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X