Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда XL 200 смяна на ангр. верига - проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда XL 200 смяна на ангр. верига - проблем

Колеги, трябва да сменя ангренажната верига и единия успокоител на веригата, но не мога да избия маховика(ако така му се казва ) от коляновия вал, за да стигна до зъбното колело на вала. Опитвах със скоби, нагряване и какво ли още не и не излиза. Ако беше само веригата, мисля че можеше да я разглобя и да я извадя, но трябва и успокоителя да сменя, а за него трябва да извадя маховика. На конус и шпонка е, но ми казаха че може да е лепен с нещо? Някакви идеи какво да направя?

Хондата е 80 и някой набор XL 200L Paris Dakar се води, двигателя е същия като на 125 кубиковата.

Благодаря предварително!
    Последно редактирано от viki terzieva; 28-08-11, 21:10. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише отделно от глагола - например "не мога"

От: Хонда XL 200 смяна на ангр. верига - проблем

Що не метнеш няколко снимки?????
    Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Има един флакон който замразява до минус40 или 70 не съм сигурен до колко беше но върши страхотна работа,само че е малко скъп мисля към 40лв беше.Като напръскаш нещо след няколко секунди се чува едно пукане и излиза много лесно.Мисля спрея беше на Локтайт купувал съм го от магазин на SKF.A нагряването не е много добра идея за такива отговорни детайли защото се променят якостните им качества.Успех с ремонта!
      Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...

Коментар

Първоначално публикуван от djony Преглед на мнение
        Колеги, трябва да сменя ангренажната верига и единия успокоител на веригата, но немога да избия маховика(ако така му се казва ) от коляновия вал, за да стигна до зъбното колело на вала. Опитвах със скоби, нагряване и какво ли още не и не излиза. Ако беше само веригата, мисля че можеше да я разглобя и да я извадя, но трябва и успокоителя да сменя, а за него трябва да извадя маховика. На конус и шпонка е, но ми казаха че може да е лепен с нещо? Някакви идеи какво да направя?

Хондата е 80 и някой набор XL 200L Paris Dakar се води, двигателя е същия като на 125 кубиковата.

Благодаря предварително!
        Eдинственият начин да се извади маховика е със специална скоба,и човек който знае как,става бързо и лесно,казвам специална а не тея с трите куки.

Коментар

Е тъкмо ще смени и маховика като напъне още няколко пъти.

Коментар

Aко си я борил със скобата с трите кули, си търси маховик. Той не понася талибанщина и вече или е крив, или магнитите са разлепени.
            Задавал ли си си въпроса за какво е вътрешната резба около гайката?
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да и точно в тая резба един "майстор" скъса болт... Утре ще гледам да приложа няколко снимки.

Благодаря за бързата реакция колеги!

Коментар

Ако го закъсаш сериозно в магазин мото бум София продават вериги или поне продаваха такива със свързващо звено не се налага демонтаж на маховик.
                Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Първоначално публикуван от djony Преглед на мнение
                  Да и точно в тая резба един "майстор" скъса болт... Утре ще гледам да приложа няколко снимки.

Благодаря за бързата реакция колеги!
                  Кажи на тоя майстор където е скъсал болта че нищо не става от него,и не е никакъв майстор.Няма смисъл да ти обяснявам каква е причината да скъса болта.

Коментар

Ето и снимките

А като казахте че има възможност да се е изкривил маховика - още от както купих мотора имаше жестоки вибрации по цялата рамка, даже скъса едно ухо където се закрепва двигателя. На всички болтчета по ауспуха, калници, седалки има по 2 гайки, защото всичко се развърта от вибрациите. Нормално ли е това?

Коментар

Това , което си завил и скъсал на снимките ми изглежда с отвор. Болтът (скобата) , която трябва да ползваш трябва да е плътен, а не кух като този. Относно "хубавите" вибрации- най често се получават при неправилно зацепен балансиращ вал.

Коментар

Приятел този мотор или трябва да ти е подарен или е взет на безбожно ниска цена,щом сиго взел с такива вибрации.
                        HONDA DOMINATOR 650
                        ОРЕЛ ASTRA
                        РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                          Това , което си завил и скъсал на снимките ми изглежда с отвор. Болтът (скобата) , която трябва да ползваш трябва да е плътен, а не кух като този. Относно "хубавите" вибрации- най често се получават при неправилно зацепен балансиращ вал.
                          Точно заради това казах че е "майстор", защото като видях че е кух болта, а не плътен ми идваше да го пребия! А този балансиращ вал къде се намира?

Абе набутах се яко с тоя мотор, ама.... То беше преди 3 години, а и като го взех беше перфектен, само че за 2 дена... Просто сега реших да го правя, защото преди ми беше писнало от него и го бях зарязал в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнение
                            Приятел този мотор или трябва да ти е подарен или е взет на безбожно ниска цена,щом сиго взел с такива вибрации.
                            А да знаеш случайно кога засичат топломерите?
                            П.п: Продавам нафтова печка много убава.

Коментар

м

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                              А да знаеш случайно кога засичат топломерите?
                              *П.п: Продавам нафтова печка много убава.
                              Момчето е писало че още като го е взело е имало вибрации,а не че сасе появили след два дена.За топлпмерите не знам ни е сме на дърва тука
                              HONDA DOMINATOR 650
                              ОРЕЛ ASTRA
                              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X