Имам Хонда Доминатор 650нх 97г. От извесТно време съм забелязъл, че когато сменя маслото, моторът пропушва при палене сутрин или ако не е работил няколко часа. След като навъртя определени километри и маслото почернее малко, този проблем изчезва и така всеки пЪт, когато го сменям, а използвам една и съща марка масло.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ХОНДА
Свий
X
-
Не, проблемът не се откри. Прави го, когато си иска, може би има значение как е застанало буталото при спиране на двигателя.
А и не смятам да отварям двигателя замо заради едно пропушване,само попитах, ако някоЙ има представа защо става така, да сподели.Последно редактирано от viki terzieva; 21-07-11, 13:16.HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
От: ХОНДА
Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнениеНе,проблема не се откри правиго когато си иска можеби има значение как е застанало буталото при спиране на двигателя.
Коментар
-
Значи правилно съм се досетил,мерси pe6o74!Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 21-07-11, 18:54.HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Гледай да го спираш в такт сгъстяване.[/QUOTE]
А как става този номер със спирането в такт сгъстяване?Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 21-07-11, 18:00.HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Няма никаква логика.Ако двигателя засмуква масло от някъде,то ефекта ще е най силен когато върнеш газта при високи обороти.Тогава разреждането в пространството над буталото е най-голямо.Когато двигателя е загасен при фаза "засмукване" на практика няма никакво засмукване,защото клапана е отворен,а дросела не е херметичен.Вероятно ти изпушва от богата смес при запалване,което няма защо да те притеснява.Впрочем при загасяне едноцилиндров двигател почти винаги спира във фаза "сгъстяване".
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар