Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с палене : DR 800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с палене : DR 800

Моля ви се дайте някой акъл,защото имам много версии за проблема.
    Мотора имаше проблеми отначало само с работата - работи добре до 2000 оборота,
    след това почва да се чуди малко по малко.А при рязко подаване на газ почва да
    забива муцуната и да гърми яко неизгорели газове.
    Вчера сутринта запали и започна да играе много бързо между 2000 и 3000 оборота.
    Задържах го малко в 3000 да поизчисти,след това върнах газта продължи още
    около 1 минута така след което зацапа и загасна. И от тогава мълчи съвсем.
    Когато въртя на стартер само мирише на бензин и дори за секунда не дава признак на живот!
    Казаха ми че може да е от карбураторите.
    А дали може да е от свещите?(той е 1 цил. , 2 карб. , 2 свещи) или нещо друго.
    Моля помогнете от къде да започна.Благодаря!!!
    Ако все още не сте намерили своята половинка...започнете с четвъртинка!

Re: Проблем с палене : DR 800

Проблема ти според мен е от карбураторите.Аз имам ДР750 и имах подобен проблем на два пъти.Първия път се оказаха гумичките на карбураторите , а втория път бяха заяли иглите, което се оправи с почукване по карбураторите.

Коментар

Първоначално публикуван от zloster Преглед на мнение
      Проблема ти според мен е от карбураторите.Аз имам ДР750 и имах подобен проблем на два пъти.Първия път се оказаха гумичките на карбураторите , а втория път бяха заяли иглите, което се оправи с почукване по карбураторите.

А така ли ти беше спрял и да пали накрая ? Мерси за отговора!!!

Коментар

И в двата случая беше задавен зверски.Като почаках малко го завъртях на декомпресор със спрян бензин и после запали.

Коментар

Ще трябва да го запаля за да го дам на майстор.Той е с ел. декомпресор вързан към стартера,
          така че да му спра бензина и да въртя,обаче не е ли по-добре не от кранчето,а да извадя
          маркучите от карбураторите?
          Сигурно ще дам карбураторите тази седмица да ги изчистят и да ги погледнат ,защото аз
          нямам време ,а и не съм сигурен че ако ги сваля ще успея със същия успех да ги кача
          и мотора да работи въпреки че имам ремонтен каталог ...

Коментар

Първоначално публикуван от zloster Преглед на мнение
            И в двата случая беше задавен зверски.Като почаках малко го завъртях на декомпресор със спрян бензин и после запали.
            Запали!!! Голям смях беше с баща ми!!! Не се е бил удавил,просто някои му е бил източил бензина на паркинга където седи
            и затова се изфорсира и загасна.Ама съм прост...
            Обаче до резервата.Както обърнахме на нея и гръмна,а беше пълен догоре.Някой е цуцнал към 20 литра да го .............
            Пак глъхне и дава ядове при рязко подаване на газ,ама нали върви,ще го излекуваме...

Коментар

Радвам се че проблема решен.Понякога нещата са доста елементарни, ама човек като бърза и не гледа.На мен ми се случи с колата подобен проблем и след като разглобих половината табло се оказа изгорял бушон.

Коментар

До: Проблем с палене : DR 800

И пак е за разглобяване на карбуратори.Разбра се от къде е проблема.От долните игли на поплавъците.Сипах 2 добавки и ефект има - иглите раздвижиха,само дето от една седмица са блокирали в отворено положение и съм дежурен по кранче на бензин,защото сега преливат яко,ама върви,въпреки че дави.Пускам-спирам бензин,ама сега го давам да го чистят,чe инак не става.Сега успява да влезне в 6500 без проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X