ЗдравеЙте, колеги, от скоро съм собственик на Ямаха Тенере хтз660 1993 г., но вече ми се случи нещо неприятно, скЪсах ангренажна верига. Каква е вероятностТа да сЪм ударил клапани, свалих капака и установих причината за скЪсването - на раЗпределителния вал има две пластинки, захванати с нитове и с пруЖинки, единият нит се е скЪсал, пластинката е изскочила и е скЪсала веригата. Не знам как се казват тези пластинки и за какво служат, ако махна и другата и слоЖа новата верига какьв ли ще е резУлтата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Aнгренажна верига хтз 660
Свий
X
-
Aнгренажна верига хтз 660
Последно редактирано от viki terzieva; 21-05-11, 17:35. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише ВИНАГИ отделно от глагола - например "не знам"Тагове: Няма
-
От: ангренажна верига хтз 660
Откачи от главето да не се Натискат клапаните,свали свещичките и го врътни този двигател.
Ако е загубил от компресията Пешо74 ще е виновен,ако не е реди веригата и Run the engine.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Залагам биричка на ударени клапани. И дай боже да няма още... А другия път като ти каже някой , че той мотора така си работи нормално - трещейки и чаткайки на метал - пак му повярвай!
Изби ме съвест. Този ремонт не е за хора със слаби нерви, плитки джобове и ниска квалификация. Не пробвайте това у дома!0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Ударени клапани нямаше, сабрах мотора запалих го, поработи около 10 минути. След което пречука и загасна. Мисля ,че скъса бутален болт, като сваля свеща и завъртя на стартер, не тропа но със свещ-трещи и чатка на метал.
Коментар
-
Ако е скъсан буталния болт ...... ще трака и на стартер евентуално или няма да завърти изобщо. Няма какво да гадаеш. Ако се чувстваш достатъчно способен отваряй. Ако не - викай неволята /майстор/. Щеше да си най-големия късметлия на света ако този натегнат двигател не беше прецакал нищо при скъсана верига. Шапка им свалям на япончетата от Ямаха. Все пак е живял 10 минути....Първоначално публикуван от mi6oxtz Преглед на мнениеУдарени клапани нямаше, сабрах мотора запалих го, поработи около 10 минути. След което пречука и загасна. Мисля ,че скъса бутален болт, като сваля свеща и завъртя на стартер, не тропа но със свещ-трещи и чатка на метал.
А пластинките дето питаш за тях в първият пост ще да са автоматичния /центробежен/ декомпресор май.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
От: Aнгренажна верига хтз 660
Да не е някаква тривиална причина...Тези двигатели издават страшна какафония ако не запалят, докато се въртят на стартер. Не ще решиш че е сдал багажа, ами...
Важно е откъде се чува шума.Всъщност по тези лаконични обяснение няма как да се разбере за какво що годе иде реч.
Тоз бутален болт взе да ме притеснява
, досега не съм виждал скъсан...случвала ли се е такава повреда на някой??
Gnome Rhone AX2 800 1938
Yamaha XT600Z 1VJ 1986
Husqvarna Te 510 1989
Argvmentvm ad novitatem
Коментар
-
От: Aнгренажна верига хтз 660
Аз не съм чул ...Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение...случвала ли се е такава повреда на някой??0888932647
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар