Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изправяне на кривка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изправяне на кривка

Здравейте.Някой знае ли как мога да си изправя кривката на yzf 450 ,или ако някой предлага тази услуга да ме насочите към него.Става ли да я напълня с вода и да я замразя?

От: Изправяне на кривка

От личен опит ще споделя че описаната процедура след двудневно замразяване не става.Опитай не струва пари но при мен не се получи.
    Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Първоначално публикуван от niki34 Преглед на мнение
      Здравейте.Някой знае ли как мога да си изправя кривката на yzf 450 ,или ако някой предлага тази услуга да ме насочите към него.Става ли да я напълня с вода и да я замразя?
      Аз пък от личен опит ще споделя, че става.
      Не очаквай, че ще се изправи на 100%, но резултата е повече от задоволителен.

Коментар

Пробвай на принципа на 2тактовите резонатори. Правиш тапи, затапваш яко, помпиш с високо налягане и нагряваш втрапените места, пък ако си късметлия може и да излязат
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          Пробвай на принципа на 2тактовите резонатори. Правиш тапи, затапваш яко, помпиш с високо налягане и нагряваш втрапените места, пък ако си късметлия може и да излязат
          Краси, тая кривка е титаниева или не знам си к'ва, но не е метал.
          Как мислиш, че ще и завари тапи и ще я напомпа, мотора е кросов и кривките им са титан.
          Пробва се с магнит, ако не я лови значи и заварка на нея не може да се направи..остава фризера.
          Имам в къщи някъде снимки на кривката на първия ми ЦРФ, кросовия и там стана много добре.

Коментар

Ванка несъм казал да заваря тапи. При резонаторите също не се заварят, най често се тапите се закрепват със скоби една към друга или с някакви планки, в зависимост от случая.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ами аз нищо не разбирам от резонатори, сорри ако съм подвел колегата.
              Ето и обещаните снимки, правени са с телефон преди 3 години, но се надявам да се вижда поне малко.

И това е резултата, ако имах търпение още ден два, можеше и да стане по-добре,
              но аз бързах да видя резултата и още повече да карам.

Коментар

Най-добре става с метални топчета които се прекарват през кривката ,като много кривите места се нагряват предварително. За съжаление , е доста сложно.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Вече четвърти път замразявам и има резултат. Като съм напълно готов ще сложа снимки преди и след процедурите!

Коментар

а с какво затапваш кривката.

Коментар

Първоначално публикуван от kosiqn Преглед на мнение
                      а с какво затапваш кривката.
                      С нищо, не се затапва!

Коментар

Да, с нищо не се затапва и учудващо става номера.Утре ще приложа снимки.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3011092.jpg
Прегледи:1
Размер:110.5 КБ
ID:5278550Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3011093.jpg
Размер:121.4 КБ
ID:5278553Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3021095.jpg
Размер:69.9 КБ
ID:5278556 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3031100.jpg
Размер:92.9 КБ
ID:5278552Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3031101.jpg
Размер:111.7 КБ
ID:5278554Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3021097.jpg
Размер:123.9 КБ
ID:5278555Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3021096.jpg
Размер:126.4 КБ
ID:5278551Ето резултата след 5,6 замразявания.Внимание:При мене след процедурата коляното малко се отвори и се наложи при монтажа да го огъна обратно на ръка, за да го фиксирам. Преди да го сложите в фризера го фиксирайте с тел или свински опашки и не го пълнете до горе а само до там, където са кривините

Коментар

Колеги имам същия проблем- просто наливате вода в кривката и я слагате във фризера? така ли ? ако има нещо особено моля споделете. Мотора е CRF 450 2008
                            Не е важно колко години си живял, важно е колко живот си имал през годините !!!

Коментар

Едно време се правеше с оксижен и пясък.
                              EXC TPI 2019

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X