Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Центровка на Доминатор NX650?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Центровка на Доминатор NX650?

Здравейте,

Проблема е следния разцепих двг. за да оправя скоростите,сглобих го,правя центровката както пише в книжката белега от към зареждането на позиция Т буталото съответно е на горна мъртва то4ка изражнявам разпределителния вал според белезите му да са равни на капака на нивото на главата.А в другия капак е датчика които подава искра той не може да се постави по друг на4ин заради шлиците на коийто се държи.Е да ма мотора само припуква без да заработи.После го разглобих пак и по стария метод със следене на буталото и пак същото .Там където е белега Т има и белег F,но доколкото съм запознат това е белега за предварението.

Ще помоля някои които е на ясно с центровките да каже къде греша!!!

От: Центровка на Доминатор NX650?

Не грешиш-така се прави газоразпределението. Ако си сигурен , че си го направил правилно потърси причината другаде:хлабини на клапаните,свещ,карбуратор,акумулатор.....

Коментар

А,прочете ли как се регулират клапаните на Доминатора?По точно изпускателните?

Коментар

И още една идея - провери си компресията. Не е невъзможно да си объркал нещо и със сегментите. Щом си "цепил" двигател, значи си махал цилиндъра. Най-бързо и лесно ще разбереш дали имаш проблем така. Ако си "в норма" - значи и клапаните затварят и сегменти са наред - проблема остава в карбуратора или токовете.
        Honda XR600
        Kawasaki KLX650
        Honda XL600V Transalp
        +359 888 6З5 9З4

Коментар

Съгласен съм с мненията на всички и благодаря за тях.Но съм почти 100% сигурен Че неЩата който споменавате са наред,но Ще ги порверя отново !!!

Коментар

Проверявай!И пиши от какво е проблема
            HONDA DOMINATOR 650
            ОРЕЛ ASTRA
            РСПБЗН-Приморско

Коментар

Ето на какво било,проверихме клапаните въпреки,че при демонтирането на двигателя не сме ги пипали и на4ина по който са били центровани си е същия.Всмукателните клапани имаха луфт под 0.05мм,изпускателните по то4но единия нямаше никакъв луфт.Но луфтомера който имам не става точно да от4ете луфта на изпускателните поради теснотията.Та отворихме малко на око,всички клапани и мотора запали от раз,като работеше супер добре оба4е клапаните чукаха много.Почнахме да ги затваряме по малко ма пак няма палене,но все пак разбрахме 4е проблема е в тях.Ще взема друг луфтомер и ще ги центроваме както трябва. м/у другото луфтовете който пише в мануала са абсурдни IN 0.010-0.040 EX 0.030-0.055 представете си 0,010 това е 1 стотна от ММ на луфтомера най малкото е 0.05 !!!

Коментар

Колега,всичко ти е от десния изпускателен клапан,има си начин на регулировка.Аз ти написах и по горе дали си прочел,как се регулират.

Коментар

Първоначално публикуван от Niki_G Преглед на мнение
                  Ето на какво било,проверихме клапаните въпреки,че при демонтирането на двигателя не сме ги пипали и на4ина по който са били центровани си е същия.Всмукателните клапани имаха луфт под 0.05мм,изпускателните по то4но единия нямаше никакъв луфт.Но луфтомера който имам не става точно да от4ете луфта на изпускателните поради теснотията.Та отворихме малко на око,всички клапани и мотора запали от раз,като работеше супер добре оба4е клапаните чукаха много.Почнахме да ги затваряме по малко ма пак няма палене,но все пак разбрахме 4е проблема е в тях.Ще взема друг луфтомер и ще ги центроваме както трябва. м/у другото луфтовете който пише в мануала са абсурдни IN 0.010-0.040 EX 0.030-0.055 представете си 0,010 това е 1 стотна от ММ на луфтомера най малкото е 0.05 !!!
                  Не вярвам да пише такова нещо там. Щом нямаш прецизен луфтомер на първо време ги направи 0,1-0,15 мм.

Коментар

Taka вече съм почти 100% сигурен,че е нещо по клапаните.Затова свалих главата и съм я дал да я поотремонтират малко имам в предвид да се престъргат клапаните на ново и да си затварят както трябва.Тъкмо ще почистят нагар и ще видят гумичките как са и т.н.След това обаче пак ще трябва центровка на тез клапани.Не мога да намеря обаче хубаво обяснение за специфичния реглаж на тоя десен изпускателен клапан за който колегата asen_dp споменава!!!

Коментар

Не мога да открия как се регулира тоя десен клапан !!!

Коментар

Десния изпускателен клапан се регулира по следния начин:
                        1. Въртиш магнета докато дойдеш на Т.
                        2. След като си на Т въщаш назад докато чуеш изщракване.
                        3. След изщракването завърташ отново наобратно докато Т застане посредата на отвора.
                        4.Регулираш хлабината на клапана(те).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X