Колеги,въпроса е следния:имам останали 2л.масло Агип 10/60 пълна синтетика.За мотора ползвам 15/50 полусинтетика.Искам да използвам маслото Агип за следваща смяна -ако го смеся с Мотул 20/50 /синтетично/ 1:1 =масло 15/55примерно /има ли какво да му мисля в случея и да наливам ли микса от двете масла.Мотора се кара само в гората и маслото му се сменя често.Предпочитам и карам с 15/50.Изчетох във форума информацията за маслата и за смесването им,но едно допитване до вас не е излишно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за маслен визкозитет.
Свий
X
-
От: Въпрос за маслен визкозитет.
Първоначално публикуван от evelin d Преглед на мнениеКолеги,въпроса е следния:имам останали 2л.масло Агип 10/60 пълна синтетика.За мотора ползвам 15/50 полусинтетика.Искам да използвам маслото Агип за следваща смяна -ако го смеся с Мотул 20/50 /синтетично/ 1:1 =масло 15/55примерно /има ли какво да му мисля в случея и да наливам ли микса от двете масла.Мотора се кара само в гората и маслото му се сменя често.Предпочитам и карам с 15/50.Изчетох във форума информацията за маслата и за смесването им,но едно допитване до вас не е излишно.Последно редактирано от pe6o74; 25-04-11, 21:58.
Коментар
-
Причината,да се замисля преди да го нелея/10w60агип/е:две смени с Мотул-10/40 и 10/50-при студен старт шумен двигател,лек метален звук като тънко подрънкване когато работи на място и не е загрял/може и да е нормално,за едноцилиндрова машина- не споря/,но налях друго френско масло/Y-за да не правя реклама/15W50-има разлика, която виждам в това: машината работи мазно-равномерно,скоростите включват плавно,студено запален няма необяснимите шумове на метал,които ме притесняваха.Мотула е сменян на близо 1000км-винаги достатъчно черно е отработеното масло/не се завирам по джандеми-разходкаджия съмне екстремист/.Не знам дали не съм уцелил визкозитета с това 10/40 или 10/50 или просто маслото не е било както трябва,или пък трябва да се сипва 15в50,а 10w40/50/60 да е рядко за 7-8 годишен мотор.Всяко ново масло в началото маже добре-ок,като загреят достатъчно стават рядки, с времето губят част от мазителните си свойства-ок/става дума за полусинтетиката,тъй като такова съм ползвал/,но докато всеки сам намери продукта ,който го устройва минава през тези въпроси за които пиша и аз и вие в момента.
Коментар
-
Слагай агип рейсинг фулсинтетик 10 в 60 и ще забравиш за метални звуци и подрънквания. Няма топъл,няма студен-скоростите са перфектни.1000 км е твърде малък пробег за твоето скромно каране.Поне 2000-2500км за дрз-та.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар