Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за маслен визкозитет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за маслен визкозитет.

Колеги,въпроса е следния:имам останали 2л.масло Агип 10/60 пълна синтетика.За мотора ползвам 15/50 полусинтетика.Искам да използвам маслото Агип за следваща смяна -ако го смеся с Мотул 20/50 /синтетично/ 1:1 =масло 15/55примерно /има ли какво да му мисля в случея и да наливам ли микса от двете масла.Мотора се кара само в гората и маслото му се сменя често.Предпочитам и карам с 15/50.Изчетох във форума информацията за маслата и за смесването им,но едно допитване до вас не е излишно.

От: Въпрос за маслен визкозитет.

Аз съм слушал, че не трябва да се смесват 2 различни масла, особено за 4Т машините.
    Yamaha WR 200

Коментар

Ясно,сега видях че се продава и пълна синтетика Агип 20в50.Целта ми е да изразходя 10в60 маслото по някакъв начин.Синтетика Агип20/50+Агип10/60 може би ще е ок/15/50/,но нека да видя и другите мнения.

Коментар

А пък аз съм чел че съвременните масла не се пресичат и могат да се смесват на воля.
        Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Първоначално публикуван от evelin d Преглед на мнение
          Колеги,въпроса е следния:имам останали 2л.масло Агип 10/60 пълна синтетика.За мотора ползвам 15/50 полусинтетика.Искам да използвам маслото Агип за следваща смяна -ако го смеся с Мотул 20/50 /синтетично/ 1:1 =масло 15/55примерно /има ли какво да му мисля в случея и да наливам ли микса от двете масла.Мотора се кара само в гората и маслото му се сменя често.Предпочитам и карам с 15/50.Изчетох във форума информацията за маслата и за смесването им,но едно допитване до вас не е излишно.
          С AGIP 10 W 60 racing карам от 1994 година насам и нямам никакви грижи. Ползвай си двата литра италиянско масло-за една смяна на дрз-та са ти напълно достатъчни. Масло почващо с 20 W не ти препоръчвам.
          Последно редактирано от pe6o74; 25-04-11, 21:58.

Коментар

Причината,да се замисля преди да го нелея/10w60агип/е:две смени с Мотул-10/40 и 10/50-при студен старт шумен двигател,лек метален звук като тънко подрънкване когато работи на място и не е загрял/може и да е нормално,за едноцилиндрова машина- не споря/,но налях друго френско масло/Y-за да не правя реклама/15W50-има разлика, която виждам в това: машината работи мазно-равномерно,скоростите включват плавно,студено запален няма необяснимите шумове на метал,които ме притесняваха.Мотула е сменян на близо 1000км-винаги достатъчно черно е отработеното масло/не се завирам по джандеми-разходкаджия съмне екстремист/.Не знам дали не съм уцелил визкозитета с това 10/40 или 10/50 или просто маслото не е било както трябва,или пък трябва да се сипва 15в50,а 10w40/50/60 да е рядко за 7-8 годишен мотор.Всяко ново масло в началото маже добре-ок,като загреят достатъчно стават рядки, с времето губят част от мазителните си свойства-ок/става дума за полусинтетиката,тъй като такова съм ползвал/,но докато всеки сам намери продукта ,който го устройва минава през тези въпроси за които пиша и аз и вие в момента.

Коментар

Слагай агип рейсинг фулсинтетик 10 в 60 и ще забравиш за метални звуци и подрънквания. Няма топъл,няма студен-скоростите са перфектни.1000 км е твърде малък пробег за твоето скромно каране.Поне 2000-2500км за дрз-та.

Коментар

Добре,на следващата смяна му го наливам без да се чудя повече.Темата е за ключ като благодаря за коментарите.

Коментар

Наливаи,наливаи
                  HONDA DOMINATOR 650
                  ОРЕЛ ASTRA
                  РСПБЗН-Приморско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X