Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на ел. стартер на Ямаха ХТ 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на ел. стартер на Ямаха ХТ 600

Колеги, някой може ли да ми помогне с повече информация, как точно става и какво ми трябва за монтаж на ел. стартер на Ямаха ХТ 600?
    Търсих тук във форума и в други форуми, но още нямам конкретен отговор.
    ХТ-то е 1992 г, фабрично с манивела (кик стартер), която счупих онзиден долу при шлиците... За сега още не съм намерил друга манивела, и много ми се иска да направя мотора с ел. стартер, знам че има фабрично същия модел с ел. стартер. Мисля че на двигателя ми би трябвало да има гнездо за присаждане на стартер.
    освен копче, стартер и зъбчатки към него, ще ми трябва ли нещо друго. Сложен ли е монтажа, и трябва ли да се прави нещо с декомпресора който е вързан за манивелата...
    И да не отварям нова тема, може ли да се провери нивото на маслото на този модел, ето снимка как излгежда:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:106.2 КБ
ID:5923787

От: Монтаж на ел. стартер на Ямаха ХТ 600

Забрави реле
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

[QUOTE=platinium;1489381]Колеги, някой може ли да ми помогне с повече информация, как точно става и какво ми трябва за монтаж на ел. стартер на Ямаха ХТ 600?
      Търсих тук във форума и в други форуми, но още нямам конкретен отговор.
      ХТ-то е 1992 г, фабрично с манивела (кик стартер), която счупих онзиден долу при шлиците... За сега още не съм намерил друга манивела, и много ми се иска да направя мотора с ел. стартер, знам че има фабрично същия модел с ел. стартер. Мисля че на двигателя ми би трябвало да има гнездо за присаждане на стартер.
      освен копче, стартер и зъбчатки към него, ще ми трябва ли нещо друго. Сложен ли е монтажа, и трябва ли да се прави нещо с декомпресора който е вързан за манивелата...
      И да не отварям нова тема, може ли да се провери нивото на маслото на този модел, ето снимка как излгежда:

За стартер не мога да ти обясня но за маслото ще ти кажа:Като запалиш мотора трябва да го стоплиш яко,след което го гасиш и отваряш пропката със шиша която е на рамката зад кормилото.Това е студен като е никога няма да можеш да го провериш.
      [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Хмммм, никой ли не е монтирал допълнително стартер, на Ямаха или на друг мотор?

Коментар

Мисля, че няма да е много трудно за някой добър майстор, най-добре разпитай
          Поздрави!
          Yamaha WR 200

Коментар

Здравеи Чичовата!!Хубаво нещо е копчето ама не шадай толкоз лесно!Аз имам точно модела със стартер,разглеждайки двигателя си мисля че ще ти трябва освен изредените неща и съответно колело с изпреварваш съединител монтиран на магнета,зъбния превод от електро мотора към съединителя ! Та ако можеш няма ли да е по добре да нете боли главата да си потърсиш нова манивелка и да си щастлив??
            Най-добре е да имаш богати приятели!!!
            Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Трябва и колянов вал от такъв двигател със стартер,защото е по дълъг откъм страната на магнета.

Коментар

И звездата на алтернатора е друга.
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Общо взето да сложиш стартер на моторертката ще ти струва почти колкото да си купиш такава със стартер, аз имам Yamaha XT600 Tenere със стартер и вярно много голямо удобство е копчето особенно като ти угасне мотора в наклон или друга неудобна ситуация, но не си тормози главата толкова купи манивела и си карай с кеф
                  Последно редактирано от kataluneca_1991; 05-04-11, 09:44.

Коментар

Е почти ме отказахте. Намерил съм стартер със зъбчатки и ми казаха че само това и захранване трябвало да се върже. Ако наИстина има такива разлики по двигателя, става сложно... Никой ли не го е правил?
                    Последно редактирано от viki terzieva; 05-04-11, 16:52. Причина: наИстина

Коментар

За да монтираш ел.стартер ти трябват:
                      Колянов вал с по-дълга ос откъм ротора,ротор комплект със зацепващия механизъм,редукторни зъбни колела с ос,стартер,държач за задния край на стартера,ляв капак на картера от модел със стартер,статор-/намотките към ротора/,шалтер-/реле превключвател/,няколко по-дебели проводника за "окабеляване"на стартера,бутон за стартиране и по-голям акумулатор.
                      Като ги набавиш тези неща ще се сблъскаш с нови проблеми:
                      1.Къде да сложиш по-големия акумулатор?
                      2.Маркучите за вентилация на картера и маслопровода пречат за монтиране на стартера-трябва да се сменят с такива от модел със стартер.
                      3.Жилото за съединителя става късо и захващането му е различно-трябва да се смени с такова от модел със стартер.
                      Забележка:
                      Има един междинен модел на ХТ / къса серия/на който двигателя е от тези със стартер и манивела ,но заводски е направен само с манивела,като не са монтирали зацепващия механизъм към ротора,редукторните зъбчатки,стартера,шалтера и стартбутона.Акумулатора е по-малък,но има място за по-голям.
                      Като гледам снимката е възможно да е от тези,но трябва да се погледне и от другата страна.Ако левия капак на картера е по-дълбок /монтиран е по-дълъг колянов вал/,значи е същият и монтажа ще е по-лесен.
                      Последно редактирано от MOTORGHOST; 06-04-11, 08:40.

Коментар

Ако решиш да го правиш,ги имам повечето работи,но незнам дали ще си струва да се занимаваш.

Коментар

Колеги, почти ме разубедихте... Цялата работа идва от това, един познат видя че на двигателя има място да се присади само стартера. Ако е само това и този моя е от междинните модели, заслужава си, но как да разбера със сигурност дали има и другите разлики... ?

Коментар

Име:yamaha xt600e (1).jpg
Размер:48.3 КБ
ID:5270274

Ако модела ти е такъв може,това ми е стария мотор и нямаше стартер,има си акумулатор,но беше междинка и нямаше стартер,не ми се занимаваше да му слагам,но друг приятел на абсолютно същия мотор си сложи,до ден днешен си работи стартера/макар и да го продаде вече/,но как и какво му е правил не съм се интересувал,знам само че добави липсващите части и стартера под капака,не е сменял валове и тн.....ето го и въпросния мотор

Име:т.jpg
Размер:116.3 КБ
ID:5270275

...има ли смисъл обаче да се занимаваш си е твой избор,успех,

Коментар

Двигателят е същият като на първата снимка, има го това за присаждане на стартера. Ако наистина не трябва да сменям валове и другите по сложни неща мисля че ще си заслужава... Ще направя снимка от близо да го сверим

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X