Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с хидравличен съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с хидравличен съединител

Здравейте!
    От скоро съм собственик на Хускварна ТЕ450 2007 година и днес направих по-сериозно каране.възникна ми следният проблем , като покарах повечко в гората спря да ми отделя съединителя , като напомпам 5-6 пъти и се втвърдява помпата съединителя работи , като сменя скорост и покарам натискам и пропада , напомпвам и се оправя.оставих мотора за 30-40 минути пих една бира и се качвам и съединителя си бачка , като покарам повече отново създава проблеми.
    до преди днешното каране мотора съм го карал 4-5 пъти по 3-4 км маршрут тук из селото до работата ми и несъм имал подобен проблем.
    след като проверих нивото на течноста установих че е в нормите , та ме съмнява че просто тя е остаряла и е нужно да се смени.
    та въпросите са ми към по-опитните тук майстори вие какво мислите , ако е нужна смяна каква течност да взема , има ли някъква тънкост при смяната за да не дръпне въздух който после трудно да искарам , от каде да источа и така нататък.

От: проблем с хидравличен съединител

Аз имах същия проблем с моя КТМ ЕХС 2002. Помпата е магура и беше с ново масло магура. Разпитах запознати и диагнозата беше - гумичките на горната помпа. Тъкмо мислех да взимам ремонтрн комплект и да ги сменя и ми попадна друга помпа. След смяната проблем намаше. Нека и другите да кажат, но симптомите които си описъл са същите като при мен преди смяната на помпата.
    Успех и споделиш какво е като го оправиш.

Коментар

От: Проблем с хидравличен съединител

Вчера взех нова течност по каталог излезе дот 4 , взех няква хай-перформанс сипах я и няма обезвъздушаване 1-2 часа си играх.
      Разглоих горната помпа гумичките здрави , сглобих я отново , като подложих на едната гумичка едно малко о-пръстенче за да я държи отворена сглобих пак помпане и пак нищщо.
      Сега се чудя и аз какво да му правя , а за тая магура нито знам от каде да търся гумички, нито буталце , нито от каде да взема цяла...
      някой ако има нещо на ум да казва.

Коментар

така досега си поиграх малко и да споделя какво направих , защото може да бъде полезно на някои от вас някога.
        вкарах течност със спринцовка през пробката за обезвъздушаване , като преди това бях отворил казанчето на горната помпа.излезнаха доста големи балончета и след това казанчето се напълни от долу нагоре.след това след като напомпах 3-4 пъти почна да се усеща че съединителя си идва
        този метод се оказа много по-лесен и бърз отколкото да помпам и да пускам въздуха отдолу.покарах малко из селото и съединител имаше.реално всичко си е старо по системата с изключение на течноста.
        Направи ми впечатление като се загледах в дъното на казанчето което е и конзола на дръжката на съединителя , че има 1 много тясна микроскопична като пукнатина , и се чудя дали е такава отливката дали се е появила в следствие на удар или падане и дали е възможно от там да губи налягане , но за всичко това времето ще покаже.надявам се проблема с пропадането да е бил от кофти течност , но все пак ще имам едно на ум поне да сменя гумичките ако от някаде може да се намерят такива дано да съм бил полезен

Коментар

Колега, помпите магура не са със спирачна течност (казваш че си нялал DOT 4). Магурите са с минарално хидравлично масло. Имат си и собствено Magura blood , става и с хидравлично масло за сферите на ситроените. Помпите Брембо са със спирачна течност. Съвета ми е ако ти е магура помпата бързо си смени течността , че спирачната течност прецаква гумичките .
          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

колега мерси за бързия отзив , аз се довеерих на тоя в магазина който е проверил и ми даде дот 4 , кой знае какво е гледал...всякакво минерално хидравлично масло ли мога да сипя?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X