Притежавам Ямаха sr 125 сс ,въздушно охлаждане четери тактов двигател. Имам проблем с болта който регулира хлабината на клапана . Болта регулиращ хлабината на всмукателния клапан ми се износва . Замених го с друг от бензинов автомобил който приспособих като запазих циментацията му на челото . Но отново се износи .Има смазване и не мога да разбера на какво се дължи този проблем.Ако някой има идея или се е сблъсквал с нещо подобно нека да го сподели .Благодаря на всички коментирали проблема ми !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Регулиращ болт на клапан?
Свий
X
-
Износва се челото на регулиращият болт .
Сега / след два сезона каране / има вече и износване по стеблото на клапана ,тази част която контактува с регулирият болт .
Не съм проверявал за задържане на клапана но като го натисна подава .
Мотора си работи много добре ,няма прекъсвания или "кихания".От както съм го купил винаги има чукане на клапаните но като направя хлабината много малка около 0.5 затихва въпреки че самият двигател е шумен .Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-03-11, 06:58.
Коментар
-
От: Регулиращ болт на клапан?
Аз не знам за твоя двигател какви хлабини предписват, но за XR400R, който също е въздухар, предписват хлабина от 0,10мм за всмукателните клапани и в тоя ред на мисли 0,5мм ми се вижда голяма. В посочената по долу тем видях, че хайнес дават 0,05-0,09мм за всмукателния клапан. Виж и в тази тема се коментира подобен проблем- http://www.bikechatforums.com/viewtopic.php?p=1730583.
Коментар
-
Извинявам се за публикуваното от мен разстояние .Имах предвид 0.05.Днес поставих нов регулиращ винт който направих на струг като запазих циментацията на челото му.Смених си и маслото .Регулирах клапаните така както си писал.След като смених маслото запалих двигателя ,оставих капачето на клапана отворено .Като му подам газ излизат пръски масло .Но не знам точно как се мажи клапана където контактува с регулиращия болт?
Коментар
-
Първоначално публикуван от wert0 Преглед на мнение.Като му подам газ излизат пръски масло .
Коментар
-
Не знам дали прочете линка, който пуснах, но го изкарват едва ли не хроничен проблем това.
Там споменават, че се износва и кобилицата в частта си, с която контактува с гърбицата.
Даже е снимана и счупена такава кобилица. Въпросния винт стърчи ли повече от кобилицата надолу към клапана в сравнения с другите?
Това би било индикация за износване на кобилицата в зоната на контактуване с гърбицата на разпределителния вал.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар