Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bardahl - XTC C60 10W40 Off Road

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Bardahl - XTC C60 10W40 Off Road

Колеги постарах се да изчета темите във форума свързани с маслата на 4Т машинките, но никъде не открих информация за това маслоИнтересува ме дали някой е карал с такова масло и изобщо ми трябва всякаква информация за него.Решил да го пробвам този сезон, а моторетката ми е Сузуки DRZ 400 S
    http://www.bardahl.bg/bg/product/m/4848
    SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

От: Bardahl - XTC C60 10W40 Off Road

SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

От гаранционния сервиз на Сузуки отговарят - добро било.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Аз карам само с bardahl. За кросовия ползвам именно xtc c60 off road, но 10w50. На пистарката слагам xt4 c60 10w60.
        На кросака го сменям на всеки 10 часа и моторът рботи много по-тихо от колкото с други масла... даже и като е още студен. Скоростите също са много „по-меки“
        xtc c60 е с поляризирани молекули POLAR PLUS, които образуват фиксиран повърхностен слой върху триещете се части. Този слой предпазва при първоначално палене на студен двигател, когато износването е най-голямо и от корозии и патини когато двигателя не се пали дълго време. Fullerene c60 пък е друга съставка, деистваща като микросфери, които заставайки между повърхностите намаляват триенето, а с това и температурата на двигателя. Всички добри механици знаят, че името Бардал за маслото е като името Феродо за спирачките. Струва по-малко от мотул но е много по-добро... друга планета.
        аз го купувам тук: http://stores.ebay.it/Ballacchino-Moto-srl
        Последно редактирано от 121; 27-02-11, 00:59.

Коментар

Благодаря за мненията колегиДоста информация прочетох за това масло и се оказа, че в Бг е слабо известно, като изключение може би прави това за автомобилите. Колега 121 искам да те попитам дали знаеш за разлика между XTC Off Road и това http://www.bardahl.bg/bg/product/m/5107 Питането ми е свързано с това, че моя мотор е супермото и не го карам в гората. Но пък от друга страна това масло, за което те питам пише, че става за пистови, пътни и кросови мотоциклети, а първото само за кросови. Според характеристики не намирам разлика между двете масла, освен в цената, но пък като се замисля, може би трябва да има някаква
          SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Какво масло ще сложиш зависи от това как ползваш мотора. За състезания или за разходки. Ако си винаги на газ до дупка - рейсингово масло XT-4, ако не - XTC C 60. Рейсинговите масла, освен че са значително по-скъпи, имат и по-къс живот. Щом няма да караш off-road, не купувай off-road масло, така или иначе разликата в цената е малка.

Коментар

Благодаря ти за отговора колега. Стана така, че смених маслото преди да видя поста ти и сложих това, което е за off-road.В прочем на гърба на тубата пише, че е за крос, ендуро и оn-off АТВ.Хората дето ми го поръчаха и смениха се "намръщиха" от питането за другото масло, защото много рядко се търсело и така взех решението. Все пак успях да потъркалям мотора в събота и първоначалното ми впечатление за разлика от мотула е, че скоростите влизат някак по-леко. Все пак бъдещето е пред нас и ще видя следващата смяна дали ще бъде с това масло или друго. Обещавам да пиша в темата с мнение за маслото, а хората дето се интересуват от него , могат също да пишат. Чао и късмет
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X