Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ямаха ТТ 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ямаха ТТ 600

Значи тия дни ще затварям двигателя и искам да попитам дали гарнитурата откам картера и цилиндара и гарнитурата откъм цилиндара и главата е за смяна понеже, листовете са се разлепили?
    Прикачени файлове

От: въпрос за ямаха тт 600

По правило , тези гарнитури винаги се сменят , независимо от състоянието им.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Колега според мен не би трябвало да има проблем да я ползваш пак поне на един приятел беше така и няма никакви течове ако не ти се дават пари пробвай да я сложош и виж как ще е , но аз мисля че има още хляб в нея и няма да ти създава проблеми , естествено за да си по-сигурен купи си нова , но аз бих постъпил по следния начин: слагам ....... карам ако има течове заменям с нова!

Коментар

Принципно се слага нова но не е проблем да ползваш старата намазана с тънък пласт високо температурен силикон.Колкото до разлепените листове не се притесняваи .
        Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

А някой знае ли ориентировъчно как вървят тези гарнитури в Ямаха България?
          Последно редактирано от Chinela; 22-02-11, 08:26. Причина: България винаги се пише с главна буква.
          0 8 76 36 8 542

Коментар

Отивай при някои дето прави гарнитури и за 15 лева си готов!
            По този начин спестяваш маслото, защото може да се смеси с водата, ако е с маслено охлаждане можеш да пробваш! Със силикона рискуваш да запушиш маслопроводите и после сека е неизбежен!

Коментар

От: Въпрос за ямаха ТТ 600

Колега Партизан,я ми обясни как по точно ще се смеси маслото с водата на този мотор,че аз нещо не разбирам.

Коментар

Ако ме не лъже памет последния път(преди три години) когато купувах такава гарнитура от Ямаха ,цената И беше 27лв. и я имаха в наличност.При ТТ600 няма как да тече масло (физически е невъзможно защото на маслената магистрала има втулка с гумен пръстен),но ако не лепне добре може да "духа" и никакъв силикон няма да я спаси.Не си прави експерименти ами си купи нова.

ПП.Единствената вода която може да има по ТТ600 е тая от локвите. Мотора е с въздушно охлаждане!

ПП2. От доста време нямам взимане-даване с Мотодинамикс и може да са си сменили телефона , но все пак 02/9744774
                Последно редактирано от ЕМО; 22-02-11, 19:05.
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Точно така и ще направя,ще взема една нова гарнитура която е откъм главата и цилиндара а ще използвам старата което е откъм цилиндара и картера.
                  0 8 76 36 8 542

Коментар

Колега, Христо Живота това са възможни последици при опит за икономия на 20 лева от гарнитура, смисъла от спам по темата е безсмислен, но явно и това не разбираш!
                    Късмет!

Коментар

Гарнитура за главата е 75лв.Мисля комплекта е около 150лв.Ако имаш средствата не му мисли.Аз карам същия модел но бях я яко закъсал и сложих лепило га глави на гарнитурата за главата.Стана вече цяла година го карам и няма проблем.Но ако ползваш старата гарнитура я стегни малко повече от колкото дават по каталог.Но не прекалявай с натягането.Ако не са скъсани старите гарнитури за масло леко ги намжи със черния скъпия силикон.Той не се къса лесно и не се разтваря от бензин.Но пак казвам имашли възможност нови.
                      Последно редактирано от Ники Димов73; 23-02-11, 16:43.

Коментар

Колега Партизан,икономията на гарнитурата не е 20лв.Нова гарнитура когато ми се налагаше беше 60лв оригинална,между цилиндъра и главата,обаче аз импровизирах и си изрязах от алуминий,или по точно казано имам приятел който прави алуминиева дограма и ми услужи с едно парче което е същото на дебелина колкото е оригиналната гарнитура,и установих че няма никакакъв проблем,и не ми пресичаше маслото.

Коментар

Наистина цените на гарнитурите не са 20 лв. Имайки предвид, че модела се произвежда до 2003-та година, спокойно може да се сложи правена такава за 15-20 лева. Е не е ламелна гарнитура, обаче спестяваш поне 8 часа пот и нерви ако нещо тече или духа!

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                            Не си прави експерименти ами си купи нова.
                            Емо , имай милост към хората бе! Ако найстина има такива нови по 20-30 лв. добре. Ама нещо ме съмнява малко, а този модел ламелни гарнитури са си съвсем пригодени за повторна употреба. Те затова са и по-скъпи и чисто метални. Естествено повторното поставяне след старателно почистване и преглед за повреди и деформации. Не една и две съм поставял повторно и не се е случвало нищо нередно. И няма нужда болтовете да се пренатягат над предписаното.

Пак казвам - повторно монтиране на такава само ако няма средства за нова и никакво правене на клингеритови гарнитури от местни самодейци.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

В иБей пълен комплект гарнитури за основен ремонт е от 26 до 40 лири , нови винтове за всички капаци е 10лири.
                              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X