Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крив радиатор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Крив радиатор.

Здравейте!Паднах с мотора YAMAHA 450 yzf и изкривих малко единия радиатор.Няма теч ,но ми предлагат срещу 30 40 лв да ми го изправят.Някой имал ли е подобен проблем и нужно ли е да се изправя?

От: Крив радиатор.

Не вярвам някой да ти даде съвет така колега. Поне снимай като не ти се пише повече. Иначе ако аз си кривна козметично радиатора и не създава никакви други проблеми , не бих го пипал.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

В момента нямам с какво да го снимам,но за по голяма точност мога да кажа че е левия,ако това има значение ,и че е изместен с 1 см нагоре спрямо хоризонталата.

Коментар

По добре не го пипай,защото при опит да изправиш може някоя споика да подаде и си отваряш работа.

Коментар

Първоначално публикуван от penioprimorsko Преглед на мнение
          По добре не го пипай,защото при опит да изправиш може някоя споика да подаде и си отваряш работа.
          +1 . Ако не те дразни визулано и няма течове - не го барай. Казвам ти го от личен опит.

Коментар

Ако е мръднал спрямо другия - проблема най-вероятно не е в радиатора, а в стойките за захващането. Съвсем спокойно можеш да го свалиш и да ги изправиш. Самия радиатор ако не тече и не си прегънал тръбите за водата - наистина няма смисъл да го пипаш. Разгледай го внимателно - ако има смачкани "магистрали", по-добре го смени, защото ще влошиш охлаждането. Тъпи съвети от сорта "не го барай" без да е ясно за какво става въпрос могат да ти докарат доста неприятности лятото. Отвори си малко работа сега, за да не си отвориш много работа по-късно. Ролята на радиатора не е визуална красота.
            Honda XR600
            Kawasaki KLX650
            Honda XL600V Transalp
            +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
              Ако е мръднал спрямо другия - проблема най-вероятно не е в радиатора, а в стойките за захващането. Съвсем спокойно можеш да го свалиш и да ги изправиш. Самия радиатор ако не тече и не си прегънал тръбите за водата - наистина няма смисъл да го пипаш. Разгледай го внимателно - ако има смачкани "магистрали", по-добре го смени, защото ще влошиш охлаждането. Тъпи съвети от сорта "не го барай" без да е ясно за какво става въпрос могат да ти докарат доста неприятности лятото. Отвори си малко работа сега, за да не си отвориш много работа по-късно. Ролята на радиатора не е визуална красота.
              Забрави да даеш остри координати на магазина за радиатори,след тъпите предни съвети. Ако след всяко таркулване те се сменяха ,хората каращи мотори с течно охлаждане трябваше да работят само за да им е изправна охладителната система в големите жеги. Човекът е написал ,че е паднал леко и няма течове. Не мислиш ли, че при това положение няма как да са се прегънали тръбите за водата. Защото със сигурност не е паднал пред входната си врата, а се е прибрал на ход и ако е имало промяна в охлаждането на мотора щеше да забележи и да напише. Сега с твоите съвети за спокойно изправяне на стойките на захващането можеш да му донесеш спокойно спукване на момента или при следващ кавак.

Коментар

Ще се самоцитирам "ако не тече и не си прегънал тръбите за водата - наистина няма смисъл да го пипаш"...но това няма как да го разбере, без да го "бара". А относно стойката - да я изправи или не - ако има малшанса да я нацели пак нея в някой "кавак" (каквото и да значи това) така или иначе вероятно ще я счупи.

п.с. Да вземем да престанем с опитите да си ги мерим, а да влезем в ролята на форума, а? Нещо против?
                Honda XR600
                Kawasaki KLX650
                Honda XL600V Transalp
                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Давай да го изправят, но с уговорка ако протече при ремонта да ти го подменят с нов, а започне ли изправянето не спирай да се молиш да протече

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
                    Ще се самоцитирам "ако не тече и не си прегънал тръбите за водата - наистина няма смисъл да го пипаш"...но това няма как да го разбере, без да го "бара". А относно стойката - да я изправи или не - ако има малшанса да я нацели пак нея в някой "кавак" (каквото и да значи това) така или иначе вероятно ще я счупи.

п.с. Да вземем да престанем с опитите да си ги мерим, а да влезем в ролята на форума, а? Нещо против?
                    Съгласен съм, но тонът ти още от самото начало е повишен. Епитетите, които използваш не ми прилягат,защото не ме познаваш. Нека не се караме. Кавак в случая означава кълбо,синоним на падане,таркулване и т. н.

Коментар

Не искам да ставам причина за ненужни спорове.Не се карайте !!! Между другото бая каваци си бяха ,но радиатора не е толкова зле колкото бяха ребрата ми.Купих му гардове и ще видя дали на кривия ще мога да го сложа.Днес ще направя снимки.Благодаря за помоща и се надявам да сме полезни на много от нас с подобни проблем. Това мисля че често се случва а радиаторите са доста скъпи.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                        Не вярвам някой да ти даде съвет така колега. Поне снимай като не ти се пише повече. Иначе ако аз си кривна козметично радиатора и не създава никакви други проблеми , не бих го пипал.
                        Последната снимка е десния, той е прав.
                        Снимал съм го за сравнение, а летвичката която съм сложил е за да се види отклонението от хоризонтала по-добре.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC281059.jpg
Прегледи:1
Размер:68.7 КБ
ID:5250686

Име:PC281061.jpg
Размер:62.2 КБ
ID:5250684

Име:PC281060.jpg
Размер:68.5 КБ
ID:5250685

Име:PC281058.jpg
Размер:79.3 КБ
ID:5250687

Име:PC281062.jpg
Размер:54.3 КБ
ID:5250683

Коментар

Демек - ако беше мой - нямаше да го пипам. Поне от това което се вижда на снимките. Малко е криво на външен вид ама дядо ми викаше - "Юнак без рана не може!"
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            Демек - ако беше мой - нямаше да го пипам. Поне от това което се вижда на снимките. Малко е криво на външен вид ама дядо ми викаше - "Юнак без рана не може!"
                            Благодаря !!! Няма да го пипам,освен ако това ще ми попречи да сложа гардовете,че вече ги купих.

Коментар

Само внимавай при евентуално източване на антифриза. Ще има склонност да прави въздушен джоб в най-високата точка на радиатора. Ще трябва да го накланяш та да се обезвъздуши. Пък ако си късметлия при следващото търкаляне може да се чукне на обратно :-)
                              0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X