Здравейте колеги, от много време ми тече антифриза през шлауфката която е до капачката на радиатора. Мотора ми е yz250f 2004. Гарнитурата на главата сменяхме + шлайфане на глава и цилиндър. Резултат никакъв. Много ще се радвам ако може някой да ми каже какво друго може да е. Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тече му антифриза
Свий
X
-
От: Тече му антифриза
През преливника ще излиза, да. Виж си в менуала за мотора, точно колко се пълни радиатора. По принцип не се пълнят до горе, че почва да хвърля антифриза.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
Коментар
-
Колеги са ти писали по-горе, пробвай с друга капачка.
По принцип клапана, ако не задържа необходимото налягане, а отваря на по-малко тече или капе, когато антифриза се разшири.
ПоздравПоследно редактирано от viki terzieva; 30-01-11, 11:37.(НЕУДОБНО?????) неудобно е да си обуеш панталона през главата!!!
Тошко 0878524239
Коментар
-
А ако не е от капачката, от какво друго може да е? Днес ще пробвам с друга капачка и ще пиша.Последно редактирано от viki terzieva; 30-01-11, 11:36.
Коментар
-
И аз имах същия проблем.Ако не е от капачката пробвай с по хубав антифриз . За нашите мотори той е с по-висока точка на кипене.По горе не се доуточняваш дали капе на место или в движение. Ако след 5, 6 мин работа на место прокапе,това е нормално.Ако след всичко това което са писали колегите има отново проблем,значи ремонта не е направен качествено.
Коментар
-
Здравей, на място не капе, капе само в движение. Последно забелязох, че направо си шуртеше от шлауфката. Имам чувство, че със всеки изминал ден капе все повече и повече. Ще пробвам с чисто нова капачка. Дано това е проблема.
Коментар
-
Не се набутвай с чисто нова капачка,а просто вземи от някой,който не създава подобни проблеми.Пробвай да потопиш края на шлауфката в бурканче с вода и наблюдавай при запален двигател и подаване на газ дали излизат интензивно мехурчета.Ако е така най-вероятно пак надува.Поне така ми проверяваха моя мотор.Той надуваше съвсем малко,но при излизане в гората,си взимах по един литър антифриз.Понякога не ми е стигал и съм го допълвал с вода.Особено при големи баири и натоварвания направо шуртеше и излизаше пушек от шлауфката.Накрая си купих друг мотор и проблрма се реши.Не че твоя проблем е нерешим,просто не ми се занимаваше,а и попаднах на читав мотор.
Коментар
-
В общи линии всичко вече са го написали по-горе, или е клапана на капачката, или влизат газове от мотора.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар