Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тече му антифриза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тече му антифриза

Здравейте колеги, от много време ми тече антифриза през шлауфката която е до капачката на радиатора. Мотора ми е yz250f 2004. Гарнитурата на главата сменяхме + шлайфане на глава и цилиндър. Резултат никакъв. Много ще се радвам ако може някой да ми каже какво друго може да е. Благодаря.

От: Тече му антифриза

Вземи от приятел друга капачка може клапана и да не работи коректно пробвай и пиши.
    Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

И ако не работи коректно клапана и тогава през шлауфката ли ще излиза ? няма ли направо отгоре през капачката

Коментар

През преливника ще излиза, да. Виж си в менуала за мотора, точно колко се пълни радиатора. По принцип не се пълнят до горе, че почва да хвърля антифриза.
        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Да, не съм го пълнил до горе, гледах в мануала колко се налива всичко е точно, изхвърля постоянно вода, по малко. Просто не мога да се сетя какво може да е вече.

Коментар

Колеги са ти писали по-горе, пробвай с друга капачка.
            По принцип клапана, ако не задържа необходимото налягане, а отваря на по-малко тече или капе, когато антифриза се разшири.
            Поздрав
            Последно редактирано от viki terzieva; 30-01-11, 11:37.
            (НЕУДОБНО?????) неудобно е да си обуеш панталона през главата!!!

Тошко 0878524239

Коментар

А ако не е от капачката, от какво друго може да е? Днес ще пробвам с друга капачка и ще пиша.
              Последно редактирано от viki terzieva; 30-01-11, 11:36.

Коментар

Трябва да е от капачката вероятно се е повредил клапана и изпуска на по ниско налягане на охладителната система.
                Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

И аз имах същия проблем.Ако не е от капачката пробвай с по хубав антифриз . За нашите мотори той е с по-висока точка на кипене.По горе не се доуточняваш дали капе на место или в движение. Ако след 5, 6 мин работа на место прокапе,това е нормално.Ако след всичко това което са писали колегите има отново проблем,значи ремонта не е направен качествено.

Коментар

Здравей, на място не капе, капе само в движение. Последно забелязох, че направо си шуртеше от шлауфката. Имам чувство, че със всеки изминал ден капе все повече и повече. Ще пробвам с чисто нова капачка. Дано това е проблема.

Коментар

Не се набутвай с чисто нова капачка,а просто вземи от някой,който не създава подобни проблеми.Пробвай да потопиш края на шлауфката в бурканче с вода и наблюдавай при запален двигател и подаване на газ дали излизат интензивно мехурчета.Ако е така най-вероятно пак надува.Поне така ми проверяваха моя мотор.Той надуваше съвсем малко,но при излизане в гората,си взимах по един литър антифриз.Понякога не ми е стигал и съм го допълвал с вода.Особено при големи баири и натоварвания направо шуртеше и излизаше пушек от шлауфката.Накрая си купих друг мотор и проблрма се реши.Не че твоя проблем е нерешим,просто не ми се занимаваше,а и попаднах на читав мотор.

Коментар

В общи линии всичко вече са го написали по-горе, или е клапана на капачката, или влизат газове от мотора.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Значи, смених капачката с чисто нова, както и гарнитурите, шлайфани са главата и цилиндъра (0.05 i 0.12) и пак потече. Някакви идеи ?
                          Последно редактирано от Chinela; 22-02-11, 08:21.

Коментар

Пробвай на отворена капачка, дали върти антифриза водната помпа. За да се види по-добре, антифриза трябва да е малко под гърлото на радиатора.
                            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Да, върти го!
                              Последно редактирано от Chinela; 22-02-11, 08:21.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X