Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Микуни карбуратор / XR600 прекъсва като е горещ ,само на 1/8-1/4 газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Микуни карбуратор / XR600 прекъсва като е горещ ,само на 1/8-1/4 газ

Здрасти..
    Сложих си Микуни с акселераторна помпа..Карбуратора е на 400-500 км...с него дойде и един по отворен филтър (или K&N или някакъв подобен)..

Та мотора ми пали много по-лесно отколкото с оригиналния кабуратор..
    Но установих много неприятен проблем...когато загрее добре (маслото към 80-85 градуса), започва да ми прекъсва и то при много леко чукване на газта...т.е когато дам 1/8 до 1/4 газ. (дави ли се не знам,но почти изгасва)

На свободен ход мотора работи много равномерно.
    Ако му як яко газ мотора се изрязва много добре (акселераторната помпа работи).

На събора срещнах един Жоро,който е имал XR600,a сега кара Beta.Та той ми каза ,че негов познат също е имал проблеми с този вид карбураотри.

Не мога да разбера дали ми прекъсва от бедна или богата смес?!
    Жигльорите са по спецификация на Микуни и немската фирма Топхам.Имам още няколко размера главни дюзи,но си мисля,че проблема е в системата която захранва празния ход..(pilot)...pilot jet,pilot screw...

Между другото видях ,че акселераторната помпа трябва да има едно болтче ,което регулира кога да се включва помпата (при какво положение на газта)...при мен липсва болтчето..уж му подложих нещо..,но не стана
    Може и това да е..но защо докато не е загрял напълно (работил 5-10 мин..маслото 50-60 градуса..но без смукач вече) го няма този проблем??!!

Някакви идеи?

Re: Микуни карбуратор / XR600 прекъсва като е горещ ,само на 1/8-1/4 газ

Както го описваш - богата смес.
    Оправи болтчето за помпата и трябва да се оправи.
    Имам един въпрос към теб - какво показва термометъра за маслото при различните режими и за колко време достига стабилна температура.
    Аз си изработих елекронен термометър за XL-а. Стабилната температура е около 95-105 градуса, като ги достига мноооого бавно. Над 110 се усеща, че мотора е много загрял. При каране по асфалт достига 110 с малко газ(около 90 със стандартните зъбчатки). По черно загрява по-бавно и по-малко.
    Сори за офтопика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X