Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Палене на студено (ДРЗ400Е)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Палене на студено (ДРЗ400Е)

Здравейте,
    Честита коледа!
    Изчетох вече написаното по темата но имам няколко въпроса, на които ще се радвам да намеря отговор.
    Преди няколко дни реших, че е достатъчно топло да припаля ендурото ( DRZ400E). Дръпнах смукача, дадох два пъти газ до край и завъртях стартера, за съжаление мотора не запали. Повъртях малко и го оставих за да не изтощя акумулатора докрай. След това се качих в колата и установих че, не е чак толкова топло ( Беше -1).
    В следващите дни опитах да го запаля на съответно на +3 и +9 градуса. Естествено акумулатора падна та се наложи да го вържа към колата с кабели, пробвах всякакви варианти, със смукач, без смукач, много въртене но нищо, засмърдя на безнин което ме навежда на мисълта че доста съм го задавил. Проверих дали има искра, има.
    Ето и въпросите ми:
    1. Ако съм го задавил много задължително ли е да махам свещта или мога да изчакам две-три седмици да изветрее горивото?
    2. Давам му ток от колата с кабели ( Минавам и през акумулатора на мотора). Може ли да изгори нещо по този начин?
    3. Възможно е да е избила свещта. Тук въпросите ми са: защо на студено избиват свещите и как да разбера, че сеща е свършила? Просто няма да дава искра ли?
    4. Признавам си, не му бях спрял бензина ( никога не го спирам). В една от темите четох, че това е неправилно, някой може ли да каже защо е неправилно? На мен никога, на никой мотор не ми е преливал карбуратора от неспрян бензин.
    Предварително благодаря на всички отговорили!

От: Палене на студено (ДРЗ400Е)

ДРЗ-та нямаше ли декомпресор, ако има ръчен, въртиш на стартер при дръпнат декомпресор. Ако е задавен не е нужно чак седмци да седи, за да изветрее закачаш към по-голям акумулатор и въртиш без да подаваш газ, така или иначе ще изхвърли бензина. Най-добрият вариант е да го пуснеш по инерция на скорост, пали гарантирано, проблем е ако няма къде да го пуснеш

Коментар

Сваляш свещТа, нагряваш я с горелка в областТа на електрода, в краен случаЙ я припичаш на котлона за няколко минути, докато изсъхне добре. Слагаш я на лулата, даваш на маса, въртиш, ако има искра палиш и караш.
      Последно редактирано от viki terzieva; 25-12-10, 17:30.
      Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Не давай газ преди да завъртиш.Пробвал съм с моя и после съм си окъсвал обувките докато запали
        на сушата и град помага

Коментар

Хубаво е да спираш бензина, защото примерно аз си бях оставил Симсона в двора с пуснат бензин, заваля дъжд, почвата омекна, моторът падна и беше изтекЪл Всичкия бензин.
          С махната свещ завЪрти на стартер да прочисти хубаво.
          Не знам на Сузикито как е, обаче на една Хонда има копче рън и офф и като е на офф и на контакт, стартерът си върти, а аЗ се чудЯ що не пали
          Поздрави и честита коледа на всички!
          Последно редактирано от viki terzieva; 25-12-10, 17:32. Причина: Правопис и пунктуация!
          Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Според мен след като си го задавил, навий пълна газ и завЪрти както е с газ,и трябва да запали. Не пречи, че му даваш ток от по-голям акумУлатор нали пак си е 12в. Ако е стоял моторът повече време 2-3 седмици му източи бензина от карбуратора-спираш кранчето и отвИваш болт отдолУ на чашката за кръстата отверка, след като изтече бензина, завий болта, пусни нов бензин и пали тогава.Успех
            Последно редактирано от viki terzieva; 25-12-10, 17:34. Причина: акумУлатор
            0888 074 049

Коментар

Това последното може и по-лесно-спираш бензина, слагаш го на една страна да полегне, изчакваш да изтече и го вдигаш обратно

Коментар

...не пипай газта при палене.
                HUSGVARNA 630 SMR
                PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Благодаря за съветите.
                  Днес на 11 градуса, просто дръпнах смукача на първо положение, натиснах копчето и мотора запали от раз и заработи стабилно. Явно на ДРЗ-та найстина не трябва да се пипа газта на студено. Даже не съм го връзвал с кабелите към колата.

Коментар

Ами при първоначално палене може и да не пипаш газта, аз написах да дадеш газ вече при задавен мотор.
                    0888 074 049

Коментар

Да ви кажа какво е моето наблюдение към проблема с паленето във минусови температури,за двутактов мотор не съм чул да вижда зор,проблема е при 4т,аз си мисля че да не запали е, или има някакъв проблем,или нещо не е изпълнено както трябва при самата процедура по паленето.Но също си мисля че самите електроники не са проектирани за студове,какво са ни виновни производителите че ние сме откачалки и караме целогодишно,по принцип разумен човек кара мотор през топло време и там този проблем не съществува.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                        Да ви кажа какво е моето наблюдение към проблема с паленето във минусови температури,за двутактов мотор не съм чул да вижда зор,проблема е при 4т,аз си мисля че да не запали е, или има някакъв проблем,или нещо не е изпълнено както трябва при самата процедура по паленето.Но също си мисля че самите електроники не са проектирани за студове,какво са ни виновни производителите че ние сме откачалки и караме целогодишно,по принцип разумен човек кара мотор през топло време и там този проблем не съществува.
                        Аз не съм съгласен,че електрониката не била направена за минусови температури.Зора с паленето не зависи от електрониката,ако е така да не би след като запали мотора ,електрониката която се намора под седалката или някаде си там да не би да се затопля и мотора започва да работи.Проблема на 4т мотори си е в самия чалъм на палене.При резачките проблем няма нито при палене нито при каране.Коршуми от всякаде са си.Моя на -10 съм го палил от 3-4 ритания и пали,да не говорим,че съм го палил и с ръка на минусови температури.Работата отива към спам... но нека ако не го одобрят модераторите да го изтрият.
                        0888 074 049

Коментар

И според мен е чалъм особенно ако си без стартер.Натискаш леко манивелата докато стигне малко преди гмт (то се усеща) но без газ и натискаш яко трябва да е рязко и да използваш тялото.Иначе сме се опитвали с газ да ритаме и после и стартера 10 сек не може да запали.И при цвай такта си има чалъми ама там са много по значителни.

Коментар

Утре ще пробвам дали мотора ще запали на минусова температура без газ и ще пиша пак. Ако някой може да отговори точно на горните въпроси също ще е полезно.

Коментар

в двора с пуснат бензин, заваля дъжд, почвата омекна, моторът падна и беше изтекЪл Всичкия бензин.
                              Поне аз за тази причина се сещам ако има някой да допълни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X