Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KLX 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KLX 250

Здравейте колеги, днес един приятел ми докара мотора си да го погледнем. Когато си работи мотора нормално и му се подаде рязко гас забива и след малко се сеща че съм му дал гас. Отваряхме карборатора, продухахме го и пак същата работа. ОБАЧЕ, има едно друго нещо, мен лично много ме съмнява дали е от него но все пак... На филтъра ( въздушния ) го няма металното отвътре което се слага ( метално ли е не знам, май пласмасово беше ) и филтъра не може да оплатни добре около ръбовете там на кутията. Моля за съвети. Най вече пуснах тема, за да разбера дали може да е от филтъра тази работа.

Имам и още едно въпросче, ако може някой да ми изрови отнякъде мануал, скъсах се да търся и не намирам. Въпроса ми е, някой да ми каже или схема някаква да видим шлауфките, който излизат от резервоара къде отиват и от кранчето къде отива шлауфката.
    Последно редактирано от giorgio; 22-12-10, 10:51.

От: KLX 250

Ако регулираш както трябва карбуратора ще се оправи.

Коментар

Карбураторът е почистен, регулиран по книга. Вече не вярвам да е от него...
      Последно редактирано от viki terzieva; 22-12-10, 11:18. Причина: карбУратор

Коментар

Съмнявам се, че е въздухът. При тези мотори всичко трябва да е с точност. Провери пак за въздуха, направи го 2 оборота и половина и виж дали ще стане, но най-хубаво е мануалът да се намери, за да се види колко мм е развит този винт.
        Поздрави!!!
        Последно редактирано от viki terzieva; 22-12-10, 11:19.
        [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Извади маркуча на бензина от карбуратОра и го пусни и виж дали тече постоянно. Може да е задръстено, ако има проблем, сменяй маркучите.
          Последно редактирано от viki terzieva; 22-12-10, 11:44.

Коментар

Момчета, търся компетентно мнение. Благодаря !

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...manual+KLX+250 Ето тук ще си намериш мануалче за изтегляне.
              Не карай по-бързо от своя ангел-хранител!

Коментар

Напълно възможно е да е от въздушния филтър. Ако не уплътнява - все едно, че си без филтър. При ниски обороти и рязко подаване на газ засмуква повече въздух, отколкото трябва, респективно - по-малко бензин. Когато качи оборотите успява да компенсира. При това положение трябва да има и загуба на мощност в ниските обороти, а при връщане на газта на скорост е вероятно да "гърми" през ауспуха. Най-лесно ще разбереш, като почнеш малко по малко да му ограничаваш притока на въздух (просто запушваш с ръка или нещо друго въздухозаборника на кутията) и пробваш. Успех и дано съм бил полезен.
                Honda XR600
                Kawasaki KLX650
                Honda XL600V Transalp
                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от mario_ju Преглед на мнение
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...manual+KLX+250 Ето тук ще си намериш мануалче за изтегляне.
                  Благодаря, но нещо не мога да намеря мануал...
                  Последно редактирано от viki terzieva; 22-12-10, 11:45. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише отделно от глагола - например "не мога"

Коментар

Първоначално публикуван от alexey Преглед на мнение
                    Благодаря, но нещо не мога да намеря мануал...
                    Темата наистина е обширна,но тук-
                    http://htftp.offroad-bulgaria.com/Bo...KLX%20250-300/ го намерих за секунди Пише KLX 250.zip
                    Не карай по-бързо от своя ангел-хранител!

Коментар

Благодаря ! А можете ли да ми кажете нещо за тези маркучи ? Ако може някой колега с КЛХ да снима там да видим за какво става въпрос ? Ще сме много благодарни

Коментар

Има ли разлика при дръпнат смукач ? Забиването може да се получи както при много бедна, така и при много богата смес. Направи опит със смукача, за да разбереш. Карбураторът Keihin CVK 32/34 е отвратителен. Правят се 2 модификации за да се подобри работата му. Първата е да се скъси пружината над гилотината с 2-3 см, втората е да се разшири отворът отдолу на гилотината на 3-4мм. при теб направени ли са тези модификации?

Ей, преди да режеш пружината или да дупчиш дросела, пробвай със смукача и ми кажи какво се получава. После ще ти кажа какво да правиш. Ти си пич и знам, че ще се справиш
                        Последно редактирано от 121; 31-12-10, 00:12.

Коментар

Мембраната-диафрагмата на карбуратора прегледай,сигурно е скъсана.
                          0888/451875,0879/451875,0898/494201 Николай Янчев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X