Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Доминатор

Преди няколко дни си взех доминатор и от време на време се появява следния проблем. Когато дам газ няма значение дали е на място или в движение примерно до 5-6000 оборота и върна газта, мотора гасне, дори и да не съм я върнал до край. Това нещо пак казвам се случва от време на време.
    Другото което ме интересува е защо чат пат при високи обороти детонира в аспусите.
    И последен въпрос какво е това???
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB280206.jpg
Прегледи:1
Размер:130.8 КБ
ID:5907567Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB280204.jpg
Прегледи:1
Размер:95.4 КБ
ID:5907568

От: Проблем с Доминатор

За първия въпрос - звучи като проблем с карбуратор. Не е лошо някой да го прегледа, почисти и регулира. Втория въпрос ме навежда на мисълта, че не е добра идея това да си ти - потърси някой, който се занимава с това. Детонирането в ауспусите също е признак на лоша смес (ако говорим за оригиналните - при "отворените" това е нормално). А за втория въпрос - това е така нареченото CDI или казано на прост език - електрониката на запалването.

Честит ти Доминатор и много безаварийни километри.
    Honda XR600
    Kawasaki KLX650
    Honda XL600V Transalp
    +359 888 6З5 9З4

Коментар

Ами не знам, първо и аз си помислих, че е нещо по карба и го свалих, отворих го и си личеше, че скоро е чистен, колкото до настроЙката, като обедних малко сместа, по-рядко почна да гърми в аспуха, но проблемът с гасненето си остана. Друго което в последствие забелязах, е, че преди да угасне стрелката на оборотомера рязко пада, Все едно му гася контакта и се чудя дали не е нещо по токовете.

Ааа и да не забравя да благодаря за пожеланията !
      Последно редактирано от viki terzieva; 02-12-10, 13:30. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише ВИНАГИ отделно от глагола - например "не знам"

Коментар

Първоначално публикуван от GoLfY_ Преглед на мнение
        преди да угасне стрелката на оборотомера рязко пада
        Тогава търси проблема в CDI модула. Най-лесния начин е да потърсиш здрав от познат и да пробваш.
        Honda XR600
        Kawasaki KLX650
        Honda XL600V Transalp
        +359 888 6З5 9З4

Коментар

За тоя модул ми казаха, че или работи или неработи мотора, ако е в него проблема. Това вярно ли е според теб?

Коментар

Ако установиш,че проблема е от ЦДИ-то,го имам.

Коментар

За тоя модул ми казаха, че или работи или неработи мотора, ако е в него проблема. Това вярно ли е според теб?
              Не. Може да работи известно време и да спре, после пак тръгва, пак прекъсва... Правят "студена спойка" или пукат писта.
              Honda XR600
              Kawasaki KLX650
              Honda XL600V Transalp
              +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
                Не. Може да работи известно време и да спре, после пак тръгва, пак прекъсва... Правят "студена спойка" или пукат писта.
                Е може и някое кабелче да замасява на моменти, да има лош контакт или нагар по клеми по контактен ключ ..... "мачка у чувал".
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Възможно е, Жоро, но най-лесно и бързо е да се провери ЦДИ-то. А и ако помниш при мен - спираше оборотомера и това ме кара да мисля, че е там проблема.
                  Иначе да - "мачка у чувал" си е класика в жанра.
                  Honda XR600
                  Kawasaki KLX650
                  Honda XL600V Transalp
                  +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                    Ако установиш,че проблема е от ЦДИ-то,го имам.
                    Колега дай някаква цена за тва ЦДИ, че май май на там ОООООтиват нещатата.

И още нещо, какво масло да му сипвам на доминатора? 20w50 Valvoline за мори става ли или ще трябва нещо друго?

Коментар

20w50 става, но задължително да е за мотори. 10w40 също става, даже ако ще караш зимата - може би е по-добре.
                      Първото е минерално и е добре, защото са стари машини и лятото им е добре с по-гъсто. Второто е полусинтетика, по тънко е и за студено време е по-добър вариант.
                      Ще има разлика в съединителя и скоростите - с второто ще е по мек, ще включва по-тихо и леко скоростите.
                      Honda XR600
                      Kawasaki KLX650
                      Honda XL600V Transalp
                      +359 888 6З5 9З4

Коментар

Колега, когато карах Доминатор имах същия проблем като този, който си описал. При мен се оказа гуменият маншон, който е между карбУратора и цилиндъра: беше спукан от долната страна по цялото си продължение в канала дето се захваща с болт към цилиндъра. Погледни, колкото и да не ми се вярваше при мен се оказа това. А за маслото моят съвет е да е по -гъстото. Успех!!!
                        Последно редактирано от viki terzieva; 07-12-10, 11:13. Причина: И след многоточието се слага главна буква
                        [CENTER] [IMG]http://www.mgracing.eu/podpisi/racer.jpg[/IMG][/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Ivailo_ Преглед на мнение
                          Колегакогато карах доминатор имах същия проблем като този който си описал..при мен се оказа гуменият маншон,който е между карборатора и цилиндъра:беше спукан от долната страна по цялото си продължение в канала дето се захваща с болт към цилиндъра...погледни колкото и да не ми се вярваше при мен се оказа това...А за масллото моят съвет е да е по гъстото..Успех!!!
                          Ако прекъсва от кофти смес няма да му гасне оборотомера бе колега.
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колега дай някаква цена за тва ЦДИ, че май май на там ОООООтиват нещатата.

И още нещо, какво масло да му сипвам на доминатора? 20w50 Valvoline за мори става ли или ще трябва нещо друго?
                            Колега,с коя букса е ?Зелена или бяла?

Коментар

Зная,че темата е доста стара,но има още една хонда със същия проблем.Намери ли се решение на проблема,или не в крайна сметка?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X