Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с карбуратор

Здравейте колеги, карам Yamaha YZ250F 2004 година. Преди няколко излизания беше направен реглаж на клапани, никакви проблеми. ОБАЧЕ мисля си, че нещо с карбУратора не е наред. Когато карам с постоянна гаЗ ( пример по асфалт ) и мотора ми придърпва, почти незабележимо е, но го прави. Когато му давам гаЗ и като я върна, когато вземе моторът да влиза от средните в ниските обороти, отзад ауспУха плющи много яко. Съмнява ме, че сместа бензин/въздух е нещо не както трябва. Можете ли да ме Упътите къде какво да барна, за да се оправи. Благодаря
    Последно редактирано от viki terzieva; 29-11-10, 12:12. Причина: карбУратор, гаЗ, ауспУх, Упътвам

От: Проблем с карборатор

Постоянна газ, но до дупка ли, на половина ли? В един карбуратор има 4-5 отделни взаимно свързани системи, които имат отношение към различните режими на работа...
    Ако имаш тези проблеми при продължително каране с газ до дупка, най-вероятно ти пада нивото на бензина в поплавковата камера. Това може да е предизвикано от запушен бензинов клапан, блокирана или прекалено дебела игла на бензиновия клапан, прекалено лек поплавък, изкривена пластина на поплавъка, карбуратор монтиран под неправилен ъгъл. Плющенето при връщане на газта показва бедна горивна смес в кръга на минимума. Опитай да отвиеш 1/4 до 1/2 оборот винта на минимума, който се намира отдолу на карбуратора към страната на цилиндъра. Нужна ти е тънка много къса (3см) отвертка
    Последно редактирано от viki terzieva; 29-11-10, 12:13.

Коментар

От: Проблем с карборатор

Здравей, карането с равномерна гаЗ при ниски до средни обороти, във високите няма проблем. Бедна горивна смес ? Какво да направя ?
      Последно редактирано от viki terzieva; 29-11-10, 12:13.

Коментар

Има ли разлика при топъл и студен мотор?
        При топло и студено време?
        А пробва ли да караш с дръпнат смукач?

Винт на минимума. Играе роля при газ завъртяна от 0 до 1/4.
        Поглед на карбуратора отдолу. Отвивайки Обогатяваш, завивайки Обедняваш.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vite del minimo.JPG
Прегледи:1
Размер:160.6 КБ
ID:5231090

При газ завъртяна от 1/8 до 3/4... тук проблемите обикновено идват от иглата на клапана на газта. Пробвай с дръпнат смукач, ако се подобри, значи сместа е бедна. Ако се влоши - значи е богата.
        Можеш да пробваш със спрян бензин - ако се подобри, сместа е богата. За да Обогатиш сместа, трябва да вдигнеш иглата нагоре, т.е. да свалиш зегерката на по-ниска резка. За да я Обедниш - обратно.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:spillo.jpg
Размер:46.9 КБ
ID:5231093
        Последно редактирано от Chinela; 16-12-10, 06:21.

Коментар

От: Проблем с карбуратор

За да регулираш иглата трябва да свалиш карбуратора. В никакъв случай не пипай това болтче.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:nuovo-2.JPG
Размер:171.1 КБ
ID:5231094
          То държи фиксиран датчика за посизията на клапана на газта и ако разместиш този датчик после са мъки. Кабелът има букса под резервоара - откачи го от там
          Последно редактирано от viki terzieva; 29-11-10, 12:08. Причина: Моля, използвайте главни букви!

Коментар

Здравей, този винт който е под карбУратора, на мен ми е иЗкаран отвън, демек нещо като спортен, върти се на ръка, червен е и пише числата от 1 до 4. Благодаря за информацията. Ще пробвам тези дни и ще пиша !
            Последно редактирано от viki terzieva; 29-11-10, 12:07.

Коментар

Ей 121 как се казва тази програмка от която вадиш тези снимки ?

Коментар

казва се "suite grafica CorelDRAW" или просто COREL

Коментар

Благодарение на 121 вече моторът ми е в движение. Разбрах как се регулира винта за въздуха. При зимно време оборот и 1/3. При по високи температури оборот и 1/2.

Коментар

Благодарение на упоритостта ти. От мен, какво... само рисунки дето пуснах

Коментар

Само едно последно конкретно въпросче. Когато карам и върна гаста говорим за над средните обороти ауспоха плючи отзад. Това значи бедна или богата смес ? Какво да бутна, че да спре да пука.

Коментар

Бедна

Коментар

Не е ли признак на много богата ?

Коментар

Не,но за да си още по-сигурен свали и виж картината на свеща.

Коментар

...показа се Джокондата-ама нещо хептен се е ухилила.... майтап да става! Бедна ти е сместа и ще ти трябва по-голям джет за празен ход.
                              A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X