Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работна температура на ямаха ХТ 600Е 94г.!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Работна температура на ямаха ХТ 600Е 94г.!?

Питам понеже се чудя, дали има смисъл да си сложа един температурен датчик на двигателя и да следя температурата и евентуално, ако тръгне да прегрява да спра и да охлади. Свикнал съм да имам скала за Т и сега се чувствам под леко напрежение да не вземе да прегрее и да разбера, когато вече е късно! Ако някой е правил подобно нещо, нека сподели и изобщо има ли смисъл от такова нещо, тоест толкова ли е трудно да прегрее човек въздухарка? Благодаря предварително за отговорите!
    Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
    Ямаха ХТ 600Е 95г.

От: Работна температура на ямаха ХТ 600Е 94г.!?

От 94та до сега са го "прегрявалииии" толкова пъти , че отдавна е загубило значение. Иначе , като тръгне да прегрява ще разбереш по загубата на мощност и особения звук на мотора.

Ако все пак настояваш с датчика - гледал съм такъв, който замества капачката за наливане на масло. Рови в нета за твоя си модел. Относително евтин и безболезнен начин да имаш термометър.
    Последно редактирано от viki terzieva; 30-08-10, 13:05.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

За "прегряването" си прав да . Иначе ще потърся нещо в интернет за температурен датчик. А ако прегрее и почне да показва изброените по-горе признаци, станало ли е вече необратимо или е достатъчно само да се изгаси и да се изчака да падне Т?
      Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Открих този датчик за Т на маслото на цена от 61лв. От снимките, които видях, червената скала е в интервала 120-140С, което може би значи, че за работна температура се приема температурата в интервал 80-120С. Така че, ако направя уреда за отчитане ще знам какви са пределните стойности!
        Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

От 10 години опит с ХТ мога да кажа, че прегряването при тези магарета не води до нищо-опитвал съм до момента,в който мотора угасва сам и се налага да постои поне 30 мин. преди да поиска да запали отново...Предполагам,че маслото си влошава някой от качествата след подобна случка, но на мотоциклета всичко си му е в ред....Аз бих те посъветвал да си сложиш маслен радиатор-от някой ДР или старите Тенерета.
          Последно редактирано от viki terzieva; 31-08-10, 11:11.
          A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнение
            За "прегряването" си прав да . Иначе ще потърся нещо в интернет за температурен датчик. А ако прегрее и почне да показва изброените по-горе признаци, станало ли е вече необратимо или е достатъчно само да се изгаси и да се изчака да падне Т?
            Трябва да се съобразяваш с това , че караш въздушноохладен мотор. Това ще рече , че при условия които предполагат прегряване /жега+баир например/ трябва да изостриш вниманието върху звука на мотора. Ако тръгне да се променя , най-добре му дай възможност да се охлади някак. Или поне провери дали няма да си изгасне сам на тихи обороти. Ако навиеш масура има възможност да го съсипеш.

Монтирането на допълнителен маслен радиатор за нашите географски ширини не е еднозначно. Зависи кога и къде караш. Принуждаването на двигателя да работи на по-ниски температури също не е много хубаво. А на радиатора няма как да се сложи термостат ....... Най-хубаво е да се види как са оборудвани заводски моделите продавани на пазари със сходен на нашия климат. И пак - зависи кога и къде караш и какво можеш и знаеш.
            Последно редактирано от Жоро Нешев; 31-08-10, 11:04.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

[QUOTE=tzetzo_slavista;1260778]Питам понеже се чудя, дали има смисъл да си сложа един температурен датчик на двигателя и да следя температурата и евентуално, ако тръгне да прегрява да спра и да охлади.

Не се чуди! Като знам къде и как съм карал моя,че и с още един пасажер,никога не съм имал проблем! Тъй че гаССС без да ти пука!!!
              Последно редактирано от viki terzieva; 31-08-10, 11:39.
              Най-добре е да имаш богати приятели!!!
              Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичко Фър Преглед на мнение
                Не се чуди! Като знам къде и как съм карал моя,че и с още един пасажер,никога не съм имал проблем! Тъй че гаССС без да ти пука!!!
                Сега се чувствам малко по-спокоен вече... Иначе вече ще следя по-сериозно за промяна в звука и споменатите по-горе признаци на прегряването. Благодаря още веднъж за помоща!
                Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Аз карам ДР 350, който има датчик за температурата на маслото (поставен на мястото на щеката за масло). Както и да съм карал никога температурата не е подминавала 100 градуса. Не е невъзможно да се прегрее, но при нормално каране с хубаво масло едва ли. Лично за мен датчика е полезен, защото съм свикнал да го има (с него взех мотора) и с един поглед получаваш информация за температурата без да се вслушваш в звука на двигателя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X