Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CR250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CR250

Преди извесно време си купих Honda cr250, 85г мисля че е. Като цяло мотора е стрела. Единствения проблем беше липсата на трета скорос. Покарах го извесно време. И реших да видя къде е проблема. Отворих му десния капак (от към амбреажа) видях механизма за превключване прецених че няма да се справя с ремонта и тъй като страшно много ми се караше реших да го събера и да го покарам и без това не се усещаше чак толкова липсата на 3-та скорос, а и не бях свикнал много съз самата машина (давах полека и прескачах 3-та и като навия масура на 4-та предното колело се отлепва а ръцете едва ли не се късат) Обаче като го сглобих какво стана ... и четвърта никаде-никаква . Пак свалям двигателя след едно добро каране без две скорости, отворих го вече както трябва и видях проблем във вилката дето мърда запчатката на трета предавка. Сега ще се изразя малко неточно, значи палчето на вилката дето влиза в канал на един вал като "буренце" беше счупено тоест се беше извадило от самата вилка, но си стоеше на мястото (дано да сте ме разбрали за какво говоря). Занесох го на заварчик кайто го залепи перфектно и реших, че проблема е отстранен. За четвърта си мислех, че при първото отваряне съм извадил от фиксираното място оста на вилките за втора и четвърта предавка и само съм притиснал оста с капака, но явно небеше така. Защото след сглобяването след което бях абсолютно сигурен че всичко ще е наред се оказа че ситоацията е абсолютно същата като преди нито трета нито четвърта скорос ги има ебаси кашмера! Сега незнам какво да правя нямам идея къде да търся проблема, моля за помощ.
    п.с. имах желание да сложа и снимки за споменатите работи и части, но засега немога да ги кача имам само тази на мотора.

Re: CR250

Ако имаш възможност дай го на някой дето това му е работата и да го оправи. Ако не разглабяй и докато не разбереш как работи всичко не го събирай. Разбереш ли механизма вероятно ще намериш и проблема.

Коментар

Самия механизъм ми е ясен като принцип на работа но явно изпускам някоя подробност...!?!

Коментар

Първоначално публикуван от ruski Преглед на мнение
        Самия механизъм ми е ясен като принцип на работа но явно изпускам някоя подробност...!?!
        Мда - изпускаш най-важното значи!

Ако продължиш с експериментите може и другите предавки да изчезнат. Преди се учехме на балканчета а сега направо на хонди. Май така е по-скъпо.

http://www.bikebandit.com/partsbandi...id~2342296.asp

Разгледай схемата от линка и дано да ти помогне, макар че от това което си обяснил за палчето на вилката, че са ти го заварявали, ( http://www.bikebandit.com/partsbandi...id~2342278.asp ) ми е ясно че трябва да търсиш нова вилка.
        2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X