Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за 2 тактов крос ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за 2 тактов крос ?

Трябва ли разработка след смяна на бутало и сегменти на ямаха уз 125 цц... ? Би ли причинило надирането и загара на буталото и сегмента без разработка на ниски обороти, а директно ако се кара на ръчка! Като се има предвид, че имам лека дируга на цилиндъра, която не е на работната част на буталото, но въпреки това си я има .... С една дума въпросът ми е да сменя ли ново бутало и сегмент и да разработя мотора известно време ... да карам с ниски обороти и по - полекичка или само се заблуждавам и най-вероятно всичко идва от цилиндъра, който пак ще ми направи проблема ???
    Искам да добавя, че веднъж купих чисто ново бутало със сегмент, но ми ги надра .... за 1 седмица при яко каране на над 12 000 оборота само на писта ... без да съм им правил разработка .... МОЛЯ, компетентни мнение без да се изсилваме и заблуждаваме ... Тъй като е логично, че кросовите машини не би трябвало да искат такава разработка като на еднурото !!!
    Последно редактирано от viki terzieva; 01-07-10, 16:59.

От: Въпрос за 2 тактов крос ?

Защо реши, че не искат разработка?
    "Разработката" е процес на естествено напасване на триещите се части, при който износването е силно.
    В случая на двутактов двигател (маслото е с горивото) е добре да слагаш малко повече масло и т.н., но начина на разработка е специфичен и е добре да се следва препоръката на завода производител (на мотора и на частите).
    Иначе ми е интересно как знаеш за тия 12 000 оборота - "Пистата" беше дълга и права?
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

С никасил ли ти е цилиндъра ?

Коментар

Благодаря ти за мнението, но според това което съм писал желая компетентен отговор и най - вече съвет да пробвам ли пак с ново бутало или да търсЯ двигател. Колкото до оборотите не е нужно да е на дълга, нито права писта ... и на нормална стигат, стига карач да има д ; )
        Последно редактирано от viki terzieva; 01-07-10, 17:00.

Коментар

Ако цилиндъра ти е никасил и само го хонинговаш, купуваш ново бутало със сегменти.
          Палиш го да поработи малко, правиш едно кръгче с по-малко газ и после караш смело.
          Тази деруга предполагам, че е попаднал някакъв боклук от бензина и за това се е надраскало.
          Последно редактирано от viki terzieva; 01-07-10, 17:01.

Коментар

При 2-тактовия двигател , трябва да се достигне работна температура , и тогава да се дава пълна газ. Деругата която я има на цилиндъра , може да не е в работната част на сегмента /сегментите/ , но може да е в работната част на буталото. Ако този мотор си го карал на писта при 12000 оборота , проблема се е получил от бедна горивна смес. Ако всичко ти е наред - ремонт , горивна смес , масло , то един час по-леко каране му е достатачно за разработване.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Дори и сигмента да смениш само пак се иска разработка ,може и малка но необьодима да се напаснат триещите се части в двигателя

Коментар

Ако цилиндъра ти е никасил и само го хонинговаш, купуваш ново бутало със сегменти.
                Палиш го да поработи малко, правиш едно кръгче с по-малко газ и после караш смело.
                Тази деруга предполагам, че е попаднал някакъв боклук от бензина и за това се е надраскало.

Къде се прави това хонинговане бе колега ,,, май и парите ша са доста ... понеже ми е никасил не виждам светлина в тунела ? не съм чул в БГ да оправяр цилиндъри с никасил !!!

Коментар

Моя го оправиха в Холандия,говори с bobimx

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X