Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KIPS на Kawasaki KDX 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KIPS на Kawasaki KDX 125

Здравейте колеги. Днеска реших малко профилактика да направя на KIPS клапите на кавазакито КДХ 125 е модела. Отворих в двата края капаците пробвах ги на ръка движат се добре мазно няма проблеми клапите си отваряи и затварят. Напръсках ги все пак със спрей против ръжда и доста боклук падна и движението им олекна. Но проблема се оказа, че от дясната страна на двигателя излиза една ос която предава движението ( отворено/затворено ) на клапите. Тази ос се движи наръка но, когато на място запалих мотора и му дам газ не се движи.Влиза си в обороти но клапата не отваря. Някой наясно ли е как точно става зацепването на оста в двигателя (предполагам, че е нещо центробежно). Утре смятам да отворя капака, обаче немога да намеря техническа литература. Така, че ако някой е отварял нека да сподели.

От: KIPS на Kawasaki KDX 125

Проблема е отстранен. Вътре в десния капак има един механизъм в края на, който има една малка планчица. Закрепваша се с два шестограма към оста, която движи клапит. Тази малка планчица беше счупена и нямаше как да се задвижват клапите. Трябва да чакам 3-4 седмици да ми я доставят. Посъветвах се с двама трима приятели автомонтьори. Стигнахме до извода, че стабилна заварка ще върши същатата работа.Като го сглобихме се оказа,че сме мръднали с 1-2 десети от милиметъра при заварката и клапите в затворено положение стоят отворени на не повече от 5%. Дали е проблем?

Коментар

Не
      Yamaha WR 200

Коментар

Извинете за спама, но и аз бих искал да попитам къде могат да се намерят такива клапи, че моите са повредени и ми трябват нови, или поне да се направят ::}

Коментар

Kawasaki KDX 125 KIPS

Здравейте колеги търся КИПС клапите за КДХ 125, втора ръка или ако е възможно да бъдат напрaвени някаде, споделете къде?
          Последно редактирано от Мир0; 19-07-10, 14:18.
          Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Първоначално публикуван от Speedi Преглед на мнение
            Извинете за спама, но и аз бих искал да попитам къде могат да се намерят такива клапи, че моите са повредени и ми трябват нови, или поне да се направят ::}
            ки

Зависи първо какъв мотор караш при всяка марка клапите са различни. Иначе продават но са доста скъпи. За сузуки знам, че комплекта излиза около 700-800евро. За ремонт подлежът на ремонт, но зависи какво е счупено. Ако мотора ти е кавазаки. Свали резонатора и ще видиш един маншон който излиза от десния капак и се качва нагоре към главата. Сваляш този маншон, магаш зегера които е в края на оста излизаша от цилиндъра и я освобождаваш. Поглеждаш с фенерче през отвора където се закача резонатора и гледаш. Когато лостчето е прибрано към цилиндъра клапите са затворен. Когато го издарпаш трябва да видиш как се отварят два допълнителния отвора отвора. Ако това се получава и лостчето се движи без проблеми ( не използваи въртеливи движения а само навън и навътре поже оста навътре е назъбена и заклинва ако я извъртиш ) значи клапите са ти здрави и проблема ти е в механизма който ги задвижва. Сваляш си десния капак и няма как да звъркаш задвижващия механизъм. Тои е едно зубно колело и кум него една ос с пружина и други матракуки. От мануала гледаш какво не е наред и сменяш само него.

Коментар

Колега аз съм го отворил и погледнал проблема е точно в клапите , а не в задвижващия механизъм, трябват ми нови или 2-ра ръка или поне да се направят някъде, за това питам някои ако има инф. къде се правят .
              Поздрави .

Коментар

Здравей колега незнам от къде може да вземеш втора ръка. Тука един колега от форума от Сопот ги прави но за сузуки. Предполагам, че ще може да ти изработи и за КДХ но трябва да му звъннеш да го питаш и да му изпратиш и цилиндъра за да ти ги напасне. Номера му е 0888984256 . По принцип е човек на Pacharoza но незнам дали това е номера на Pacharoza или на човека дето ги прави но звънни му най добре един колега от форума е много доволен и каза цхе му е взел 25-30лв на клапа.

Коментар

Благодаря колега за информацията , ще се свържа да поговорим .

Коментар

Първоначално публикуван от Speedi Преглед на мнение
                    Благодаря колега за информацията , ще се свържа да поговорим .

Колега кажи какво е станало и колко парички ти е струвало моля ти се. Понеже моите работят но ми се върти в главата да си поръчам едни докато още има от къде да се вземе добра мостра.

Коментар

Все още не е звънял за сега кара без клапи .
                      Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Здравеи bascho звънях за клапите говорихме , човека ми каза да ги пратя заедно с цилиндара от тях да вземе размери , но моите са в много лошо састояние и за това мисля че за моите в такос състояние цената ще е по-висока и мисля да неги пращам . А ако може да ми напишеш на лично скайпа си да поговорим .
                        Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X