Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за манивела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за манивела

Здравейте , имам един въпрос относно манивелата . Купих си мотор преди 2 седмици и съм малко невеж и незнам какво точно се е случило с манивелата ми . Ритам аз вчера и тя остава доло . Мотора си пали , но нали знаете звука , който се получава когато мотора е запален и манивелата се държи най-доло . Не е паднал самия лост , а самата манивела не иска да се върне нагоре . Това предполагам е някаква пружина в двигателя , която да го връща . Някой може ли да ми каже на какво се дължи проблема и как да го оправя ? Благодаря предварително на отзовалите се !
    [SIGPIC]http://media.snimka.bg/6535/019325555.jpg[/SIGPIC]

От: Въпрос за манивела

какъв мотор и коя година . има пружина която я връща ,може да е счупена но без да отвориш капака не се знае нищо.

Коментар

Мотора е Fantik от тези с големита рамки не онези малките дето са с дебели гуми , а нормален мотор . Годината на производство мисля , че е 1996 . За сега няма как да отворя капака , защото мотора е на село и ще си ходя чак петък . А ако е счупена пружината , тя стандартна ли е или на всеки мотор е различна ?

Коментар

Отваряй десния капак и огледай. Или пружината нещо не е наред. Или някой е отварял мотора преди да ти го продаде и не я е зацепил правилно. Наскоро един приятел отваря едно сузуки рм 125 2006. Не беше зацепил манивелата като хората и имаше същия проблем. Отварял смело но внимателно за да може да си ползваш гарнитурата

Коментар

Пружината не е наред. И аз имах такъв проблем с моя мотор, оставаше ми доло манивелата, казаха ми че не било проблем трябвало да се натегне пружината, а тя взела че се счупила и частите от нея бяха събрали двигателя на куп, зъбни колела, съеденител, лагери сичко беше потрошила... страшна работа, затова по - добре не го карай така отвори капака и виж какъв е проблема!

Коментар

Ами та аз го карах 3 дена и чух много лекичко дрънчене в двигателя , но незнам дали е от това . Нещо много се обърках , защото един ми казва , че пружината няма как да изтърве , винаги се чупела . Незнам и аз вече . Направих опит да отворя капака , но 4 болта трябваше да ги развия с дългата страна на шестограма , но не намерих траба с която да ги развия . Другата седмица вече трябва да го отворя .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X