Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с генератора на Mz251

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с генератора на Mz251

Здравейте колеги .Да попитам за проблем с генератора на Mz251 не зарежда ,но и лампата не свети случвало ли се е на някого и къде може да е проблема .Лампата е здрава .Релето за зареждане го смених с ново .Бушоните са здрави.Кабелите съм ги проверил .Паля го с зареден акумулатор работи без грешка до като го изтощи.Намотките на статора са здрави нямат пробив към маса.Мисля че проблема е в ротора защото когато четките са отделени от колектора на тях отиват 12v ,но като ги допра се получава голям пад на напрежението 0,3-0,4v ,но как може да съм сигурен

До: Проблем с генератора на Mz251

Здравей колега значи върви при някой МАЙСТОР (жичкаджия)
    и отиди да ти го види дали зарежда добре,защото и ново релето пак се нуждае от пипане.За лампата отвори четките отдолу или натегни птужинката или сложи друга.Но да знаеш че проблема нее в статора!!! А да те попитам нещо изкрят ли ти четките МНОГО ?
    А ето ти и една темичка в която можеш да погледнеш нещичко!!!
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=77622
    Последно редактирано от Марин Илчев; 01-05-10, 20:35.
    [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Релето е чисто ново електронно не е от стария тип , а четките не искрят то с този пад на напрежението няма как да искри .То на майстор да отида ама аз не съм от тия дето лесно се отказват та сигурно още ще си поиграя па ако трябва и с някой лев ще се набутам още.

Коментар

Колега и на мен ми се е случвало това но се оказа че е излезнала едната букса удолу на електронното.Понякога презареждаше но го барна един майстор и стана оказа се проголена жица.За това си провери цялата инсталация.

Коментар

От релето ще да е проблема макар че е ново и дадох 50лв за него.Днес свързах едно българско РР 380 и генератора започна да зарежда .Сега проблема е къде ще го монтирам защото е доста обемисто

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X