Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за ел. инсталацията на каджива слон 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за ел. инсталацията на каджива слон 125

Значи, на тази каджива инсталацията е много объркана - резани кабели, стърчащи букси. Това което се опитвам да направя аз е да докарам ток само за свеща. Понеже незнам кой от двата комутатора(релерегулатори или там както им се викаше) е за запалването процедирах по следния начин: излизащите жици от динамото са 4 - 2 жълти и две черни(с окраски), черните са одрязани, жълтите не. Жълтите отиват към единия комутатор и от там отиват за фарове, мигачи...., затова реших че този комутатор е за тях, барабар с жълтите жици от динамото(а другите за бобината?). Другия комутатор беше в плик, затова нз как да процедирам за да не го изгоря (с проба грешка). Той също е с 4 жици, по долу съм качил снимки.Има и емблема на мицубиши на него. Някой колега с каджива слон да каже от снимките по долу, коя жица за кое е и дали това е "кутийката" за бобината?
    Прикачени файлове

До: Помощ за ел. инсталацията на каджива слон 125

Имам такъв слон,до ден-два ще имаш инфо,ако не си се оправил до тогава
    [SIZE=1]Ако съм пропуснал препинателни знаци, тук има резевни:.......,,,,,,,,,---????!!!![/SIZE] :wink:

Коментар

Ще ми бъде много полезно колега. Нов въпрос. Свързах комутатора някак си и сега като свържа крушка към две от жиците (другите две към динамото) дава премигващ ток, но като свържа бобината след нея не дава никакъв ток. Взех друга бобина, втора ръка и пак никакъв ток след нея. Възможно ли е и 2те да са развалени или някъде другаде е проблема, някой знае ли какво съпротивление трябва да имат тези бобини?

Коментар

Дава ти премигащ ток защото си свързъл лампата към частта на запалването. На всеки оборот на коляновият вал трябва лампата да свети. Когато свържеш крушката през бобината, то тя не свети защото след бобината тока ти е над 20 000 в., но за сметка на това е с много малка сила т.е. A . Поне по начинът по който си го описъл е така (поне според мен). Би требвало като сложиш на мястото на крушката свещ (след бобината) да имаш искра. Имаш ли искра, имаш и работещ двигател.
        П.П. Никога не съм разбирал от тоци, така че не съм на 100 проц. сигурен в това което казвам. Почакай истинските спецове да изразят мнение. Ще следя темата с интерес. Пиши какво става.
        П.П2 Само втората ти бобина е развалена. Пробвай ги със свещ както ти казах.
        Последно редактирано от racer92; 26-04-10, 22:00. Причина: Недочитане на по-горен пост.
        Кольо Динев

Коментар

За след бобината със свещ пробвах, даже и пръста в лулата си пъхах, никакъв ток и на двете бобини.Сложих друг кабел, друга лула и.т.н.

Коментар

Еми съжелявам. Квото знаех-казах. Може и бобините да не са вред, но не все пак не знам... Айде бърз ремонт и само безаварийни.
            Кольо Динев

Коментар

Trofi не съм си ходил на село,затова още нямаш отговор.Доколкото си спомням,жълтите проводници(два броя)влизат в релето за зареждане на акумулатора.Да не си някъде до Шумен,да дойда с мотора направо....
              [SIZE=1]Ако съм пропуснал препинателни знаци, тук има резевни:.......,,,,,,,,,---????!!!![/SIZE] :wink:

Коментар

Не съм от Шумен. Да прав си, жълтите са за релето, обаче се отказах да го права, защото не успях да намеря части. Сложих запалване от скутер. Мерси на всички все пак.
                пс: Темата може да се заключва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X