Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скорости, съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скорости, съединител

Колеги здравейте!
    Имам нужда от малко помощ. Моторчето е Хонда ЦРМ 125 98г. Имам проблем със скоростите. Преди време почна да се появява един проблем като вкарвам 5 -та се едно съм вкарал нулева, като натисна пак влиза 6 та , но това става от време на време. Смених маслото в скоростите с Motul transmision expert 10w40 , обаче при смяната само изчаках да изтече старто и налях новото, но май съм сбъркал? Сега предавките са ужасни влизат по - трудно и това с 5 та скорос го прави почти всеки път. Сега когато отпускам съединителя плавно почти съм пуснал лостчето докрай и тогава хваща и то рязко .От време на време вместо 1- ва влиза нулева. Искам да ви попитам има ли как да разбера дали са ми заминали съединителните дискове без да разглабям или няма начин, и дали ще мога да се справя сам ако трябва да се разглябя или е голяма философия ? Благодаря предварително !

До: Скорости, съединител

Според мен го отвори , защото само с наслуки няма да стане . Не е голяма философия ,така че ще се справиш бъди спокоен. После опиши подробностите ако имаш други питания.
    Успех

Коментар

Добре ще се пробвам благодаря !

Коментар

Според мен проблема ти е в съединителя. Това което си написъл ме кара да мисля, че съединителя не ти зацепва по някога. Направи следната проба, когато включиш на някоя скорост и се окаже, че е нулева без да пипаш скоростния лост натисни няколко пъти съединителя и виж дали ще включи. Ако да, проблема най-вероятно е в съединителя.
        Успех.

Коментар

Не се занимавай с тестове. Трябва ти интернет да си свалиш мануала, за да провериш каква трябва да е дебелината на феродовите, огледалните дискове, и дължината на пружините в свободно състояние. След това вземаш от гидорията мисля, че беше 8мм. Развиваш десния капак, развиваш болтовете на пружините (внимателно да не изхвърчи нещо). След, което лесно се вадят притискателния диск, намиращите се под него феродиви и огледални дискове. Замерваш си ги и стискаш палци да са прецакани( поръчваш нови и всичко е наред). Ако не са прецакани имаш проблем и трябва да цепиш мотора. Вътре освен забчатките на скоростите има и една "говнярщина" с много канали в нея, която превключва скоростите. Ако някой от каналите се е поизял води до изключване на скоростите в движения или до проблем в превключването.

Коментар

От: Скорости, съединител

Да не е имало добавка в маслото и като си го сменил с ново да ти прави номера.питай стария сопственик

Коментар

От: Скорости, съединител

Според мен точно това е проблема
              Скоростите са били за смяна и за да закрепи положението е сложил добавка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X