Колеги искам да попитам дали има проблем,ако карам мотора си без заглушителя на ауспуха дали не е опасно за двигателя.мерси предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Без заглушител.
Свий
X
-
До: без заглушител
Първоначално публикуван от Газ 24 Преглед на мнениеКолеги а ако заглушителя не е от същия мотор това опасно ли е?разгледаи тук !!!
луд умора няма!!!
Коментар
-
Нека бъде пояснено за резонатор ли става въпрос или баш за заглушителя.Колегата който пита аз разбирам, че говори за заглушителя, останалите отговарят за резонатора.
Нека аз отговоря и за заглушителя макар да не съм много компетентен и да говоря от малко опит и наблюдения.Да, попринцип може да караш без него, то много неща могат да се правят и да се мине без други пък, но не знам до колко е безопасно и въобще смислено.Лично аз не бих карал без заглушител.Карал съм собствения ми мотор с 3 различни заглушителя и разликата между тях е осезаема.Най-ми харесва с едно заглушителче ФМФ шорти за някакъв РМ 250 мисля че е било което бях купил от Митков преди бая време вече.В началото когато го сложих имах известни проблеми със свръзката му с резонатора и изпускаше газове и от свръзката и тогава се усещаше едно замисляне и забавяне към средни обороти.След като уплатних и спряха да излизат газове и от там това замисляне изчезна.Не съм пробвал без заглушител, но подозирам че без заглушител ясно и отчетливо ще се промени работата на мотора към по-лошо.
Какви са мотивите ти да искаш да махнеш заглушителя?На 2т нито звука му е звук, нито миризмата му е миризма.Ако беше някое 4т да сметне човек че искаш шум и трясък да има, а то с това 2т само пат пат пат пръц.
Иван Маринов
Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
ЕНДУРО ВАРНА
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatika_kz Преглед на мнениерезонаторите за 2т моторите са строго индивидуалниразгледаи тук !!!
Коментар
-
До: Без заглушител.
Заглушителя е част от резонатора , той играе ролята на правата тръба след конуса. Ако вътрешния размер и дължината на тръбата са еднакви , може да се сменя с друг.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
До: Без заглушител.
Първоначално публикуван от nedialkokolev Преглед на мнениеЗдравейте искам да попитам проблем ли е ако кара сина ми без заглушител на крайната изходна тръба на Yamaha pw80
Мощността намаля, защото съпротивлението което оказва заглушителя е сложено в сметката на газоразпределението. Без заглушител част от горивната смес ще излиза от цилиндъра без да е свършила никаква работа.2010 CRF 250 R
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар