Здравейте колеги, нов съм във форума, но немога да ви опиша колко много се радвам, че най-накрая намерих място където да получа съвет и информация. Малко предистория : Имам една Gilera Bullit която закупих преди доста време. По-късно установих, че точно този модел е доста рядък и че части се намират наистина трудно. Като наистина слабо място на този модел (това са моите лични впечатления) е електрониката... 2 пъти смених електронното и то все гореше и мотора не вървеше като хората... след закупуването на 3то електронно мотора запали, НО само колкото да се каже, че е запалил ( никаква мощност и т.н.) след хиляди случайности бутнахме мотора на заден и О ЧУДО... мотора запали и и се форсираше като луд, просто обичайния звук на двигателя, но мотора върви на заден ако го бутна напред върви напред, но няма и следа от мощността му Както и да е след дълго търсене намерих още един такъв мотор който купих. Явно е страдал от същия проблем защото (моля да простите неточния ми технически език, но още се уча) на мястото на магнета и намотките под магнета има това нещо на снимката по-долу. След като го сложих на моя мотор (макар и само за да видя дали ще стане) за мое учудване мотора запали и може да се каже,че работи сравнително добре. Въпросите ми са : От какво точно е свалено това електронно (ако мога да го нарека така) и защо единствената свещ с която работи добре е свещ от резачка с къса резба ? И според вас има ли смисъл да правя нова планка за да мога да направя по-добра центровка (защото при сегашния начин на захващане трябва да въртя нещото наподобяващо магнет и доста трудно мога да уцеля точната центровка или да търся друг начин на запалване за да мога да си карам из горите безгрижен (предполагам на всички е ясно, че при сегашния начин на запалване съм изгубил всички тоци по мотора, но това за мен не е много важно защото няма да го карам в населени места)
Отворен съм за всякакви предложения и идеи
Предварително БЛАГОДАРЯ на отзовалите се !
Отворен съм за всякакви предложения и идеи
Предварително БЛАГОДАРЯ на отзовалите се !
Коментар