Такаааа.
След малко повече от една година забавяне и аз започнах реставрацията на моето MZ ES 175/1.
Но какво е една година в повече почивка за 43 годишна машина.

Като за начало извадихме реликвата от мазата...

...взе си сбогом с плъховете...

...и я натоварихме в буса.(а казвах на Стельо да снима, а не да зяпа комшийките).
На калника все още се мъдри табелката с модела

А задната гума изглежда оригиналната и е видно, че не е била вкусна за мишоците

Странното е, че двигателя(или поне цилиндъра и главата) е от следващия модел MZ ES 175/2.

Но това не им попречи да се озоват на земята след половин час.

Свалих буталото и го сложих в цилиндъра - не са износени, измерих ги на...око. Следващия път ще се запася с измервателни инструменти, сервизни данни и по-сериозен фотограф. Търси се и преводачка от немски за сервизаната литература с данни 90-60-90, 175-180см, 45-50 кг., работа с компютър и...походно легло(гаража е пълен с моторетки)
Ще са ми нужни и някои части, за които се надявам да намеря помагачи тук, във форума(който не е за ретро мотори
)
Като за последно за днес да напомня на Стельо, че обеща да изшкури резервоара, а Вахко - спиците.
Следете темата, обещавам да има развитие...още тази година.
След малко повече от една година забавяне и аз започнах реставрацията на моето MZ ES 175/1.
Но какво е една година в повече почивка за 43 годишна машина.

Като за начало извадихме реликвата от мазата...

...взе си сбогом с плъховете...

...и я натоварихме в буса.(а казвах на Стельо да снима, а не да зяпа комшийките).
На калника все още се мъдри табелката с модела

А задната гума изглежда оригиналната и е видно, че не е била вкусна за мишоците

Странното е, че двигателя(или поне цилиндъра и главата) е от следващия модел MZ ES 175/2.

Но това не им попречи да се озоват на земята след половин час.

Свалих буталото и го сложих в цилиндъра - не са износени, измерих ги на...око. Следващия път ще се запася с измервателни инструменти, сервизни данни и по-сериозен фотограф. Търси се и преводачка от немски за сервизаната литература с данни 90-60-90, 175-180см, 45-50 кг., работа с компютър и...походно легло(гаража е пълен с моторетки)

Ще са ми нужни и някои части, за които се надявам да намеря помагачи тук, във форума(който не е за ретро мотори

Като за последно за днес да напомня на Стельо, че обеща да изшкури резервоара, а Вахко - спиците.
Следете темата, обещавам да има развитие...още тази година.
Коментар