Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужда от съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нужда от съвет

Здравейте колеги,
    имам нужда от съвет.Вчера смених буталто,цилиндъра е шлайфан,въпроса ми е колко гориво трябва да изгоря,респективно колко километра да измина за разработка?Мотора е Хонда ЦРМ250.Моля ако някой е запознат да сподели.
    Благодаря за ниформацията!

До: Нужда от съвет

Ами то разработването се прави на три етапа
    1.Студено разработване
    2.Горещо разработване на празен ход
    3.Горещо разработване под товар
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от banjo; 20-03-10, 12:57.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Ако е направен както трябва , 4-5 часа му стигат , не го вкарвай във много високи обороти , гледай да не загрява много и може да му слагаш малко повече масло. И най-важното , като го покараш малко , свали свеща и прецени по нея как е горивната смес , да не е бедна.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

На мен мотора също ми е с ново бутало и шлаифан цилиндър и всеки казва различно.
        За километри горе долу около 500 600 км и знаеш че е разработен добре.
        Цилиндъра ти с никасилово покритие ли е ?

Коментар

Благодаря за съветите.И аз питах доста хора и всеки казва различни мнения.Цилиндъра не е с никасилово покритие,с риза е и е шлайфан,като е спазена хлабината от 7 стотни,както бе обозначено върху буталото.До сега съм минал 100км. като съм го карал без газ на много ниски обороти,мисля да мина още 150-200 и да хващам гората.Дано не са му малко.Случва ми се за пръв път да сменям бутало и за това не съм много в час.

Коментар

Около 250 км са ти напълно достатъчни.
            Аз правих толкова на моя.Предполагам няма значение кубатурата?
            Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Кубатурата няма значение <ама неговия е с риза ,а моя СРМ цилиндъра е с никасилово покритие.
              Един приятел ми каза че му е нужен един резервоар бензин (около 150 км)
              и е разработен.Аз неискам да рискувам и нищо неми пречи да го покарам около 500 600 км да се разработи хубаво.
              Аз те съветвам и ти да минеш повечко километри без да го натоварваш и загряваш много,
              за да го разработиш по хубаво.Като него натоварваш му удължаваш живота.
              Все пак мотора си е твои,може да правиш каквото поискаш.
              Поздрави

Коментар

Koлега, разработката трае около 400-500км от нея зависи по нататък колко дълъг ще е живота на триещите се части особенно при чугунен цилиндър/ втулка/карай го с повече масло околко 40мл/литър бензин и го пази от прегряване на по-ниски обороти. Досега съм разработвал 4 мотора и винаги до 500км съм ги пазел от високи обороти. Последния с никасилово покритие на цилиндъра само смяна на ново бутало и сегменти до 400км го пазех от обороти, като до 300км го карах с по 40мл. масло на литър пълна синтетика.
                Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X