Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотора ми не пали когато загрее

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мотора ми не пали когато загрее

Днеска питах няколко майстора и те ми казаха че е от карбуратора не е нещо от компресията или буталото както каза Димитър

Коментар

Първоначално публикуван от hristo_stoykov Преглед на мнение
      Днеска питах няколко майстора и те ми казаха че е от карбуратора не е нещо от компресията или буталото както каза Димитър
      Ето какво ти каза Димитър: "И все пак си мисля, че причината може да е в карбуратора. Има едни каналчета които трабва да се продухат с компресор, за да е сигурно че са почистени. Освен това трябва да се провери дали му затваря иглата и дали нивото на бензина е колкото трябва. Въздушния филтър трябва да ти е чист!"
      ама кой да чете ?
      Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Колега, виж смукача дали е наред.Затваря ли нормално,гумичката да няма проблем(ако е с гумичка).
        Виж дали пуши повече от преди,защото явно ти е много богата сместа.
        Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Според мен пуши повече от преди

Коментар

Според мен пуши повече от преди
            ако пуши повече вариантите са 2 единия смукача да не се връща и мотора да си работи на смукач, което значи да погледнесх карба, и 2рия вариянт семеринга на КВ от към съединителя да дърпа масло това ще разбереш като погледнеш нивото на маслото в картера дали не намалява айде стягай го този мотор, че пролетта идва
            Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Според мен вариант 2 . Когато е студен, семерингите на КВ са твърди и по-трудно може да засмуче въздух или масло А когато е загрял, семерингите омекват и засмуква въздух или масло Това е лично мое мнение
              Последно редактирано от viki terzieva; 23-02-10, 10:20. Причина: правопис
              луд умора няма!!!

Коментар

Днеска го закарах на майстор и видя карбуратора но не е от карбуратора каза че май е от цилиндъра трябва да се разглоби и да се види

Коментар

Днеска го закарах на майстор и видя карбуратора но не е от карбуратора каза че май е от цилиндъра трябва да се разглоби и да се види
                  Как пък е разбрал с гледане
                  Карбуратора се сваля, почиства се идеално, настройва се, слага се обратно и тогава може да се каже дали е от него или не е.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

Колега, я си провери цедката на кранчето за бензина. Имахме един такъв случай с глъхнене и изгасване на един приятел с Yamaha 125.
                    Последно редактирано от boiko73; 02-03-10, 00:51.
                    Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                    Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                    0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнение
                      Колега, я си провери цедката на кранчето за бензина. Имахме един такъв случай с глъхнене и изгасване на един приятел с Yamaha 125.
                      Резервоара на мотора му е пластмасов и е малка вероятността рядката цедка на кранчето да се запуши, но знае ли човек. Най-лесно се проверява като извадиш маркучето за бензина и пуснеш кранчето да тече. Трябва струята да е силна.
                      Когато мотора е студен му е необходима по-богата смес за да запали, а когато загрее вече пали с по-бедна смес. Глъхненето може да се получава от преобогатяване на сместа. Трябва да се види цвета на свещта какъв е. Ако е черна значи много богата смес. В такъв случай изгасването се получава като постепенно падат оборотите на двигателя и звука му е дрезгав. Ако е от бедна смес оборотите започват постепенно да се вдигат без да е дадена газ, като звука е звънтящ и накрая двигателя изгасва.
                      2010 CRF 250 R

Коментар

Казаха ми, че може да влиза по малко вода в цилиндъра, защото ми губи вода много бързо и затова като е загрял да не иска да пали и да гасне като не му давам газ. Или ако запали почва да пука и да дими.
                        Последно редактирано от viki terzieva; 02-03-10, 16:52. Причина: Неизползване на главни букви

Коментар

казаха ми че може да влиза по малко вода в цилиндъра защото ми губи вода много бързо и затова като е загрял да не иска да пали и да гасне като не му давам газ или ако запали почва да пука и да дими

Твоя мотор е за ремонт, а не за съвети по интернета.
                          Най-малкото гарнитурата на главата е за смяна.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Казах ти , че мотора е загубил компресия и трябва да се отвори . Кога се слага измислено бутало - когато се слага и измислен цилиндър или по-точно правен. Сега го закарай на майстор да го отвори и да види състоянието на буталото и цилиндъра , за един час работа е.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Ок, като го разглоби, ще пиша в какво състояние е.
                              Последно редактирано от viki terzieva; 02-03-10, 16:51.

Коментар

Ок, като го разглоби, ще пиша в какво състояние е.
                                Мда.
                                Повредата не е в нашия телевизор.
                                Като чета какви са симптомите смятам, че всичко по мотора е стандартно, но случая явно е доста различен.
                                Подвеждащо.
                                2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X